Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare Repartitie


danielm
 Share

Recommended Posts

Sunt in clasa a 12-a si iau in considerare Academia de Politie, dar am niste intrebari la care nu gasesc un raspuns clar. In primul rand fiecare student trebuie sa isi aleaga una din armele Poliţie, Frontieră, Jandarmi, Penitenciare in anul 2, iar in cazul in care alege Politie una din specializările poliţie judiciară, poliţie rutieră, combaterea crimei organizate, poliţie economică etc.? Dupa finalizarea studiilor studentii sunt repartizati conform armelor sau specializarilor in cazul politiei? Daca eu as alege criminalistica sau politie economica as fi repartizat undeva unde pot profesa in acest domeniu sau cum decurge intregul proces ? Va multumesc pentru ajutor in avans. Chiar daca inca nu sunt student acolo as vrea sa stiu aceste lucruri pentru a ma putea orienta mai bine.

Edited by danielm
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Aproximativ.

Cand iti depui dosarul pentru academie optezi pentru una dintre arme Politie (O.S.P. sau Drept, O.S.P. si Drept), Jandarmerie, Penitenciare si Frontiera.

La sfarsitul anul I te specializezi in functie de media pe care o obtii in decursul anului - Investigatii Criminale, CCO, Rutiera etc. in functie de necesitatile Ministerului de Interne in perioada respectiva. De exemplu intr-un an se pot scoate doar Ordine Publica si Economic sa spunem (ca si in anul trecut cred).

In anul III dupa examenul de licenta, inainte de absolvire, sunteti adunati toti de la Politie sa zicem si rugati sa poftiti in vestita Sala 1 unde fiecare judet va avea un numar de locuri sau nu (difera de la an la an) pe fiecare specialitate.

De exemplu in Brasov - 3 locuri la Investigarea Fraudelor, 2 la Rutiera; Arges - 0 locuri indiferent de specialitate etc.

 

Daca esti admis la Drept treaba sta putin diferit dar daca vei rascoli putin forumul vei gasi si raspuns cu privire la aceasta problema.

Edited by Alex87
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Cum a spus și Alex repartiția pe județe se face în funcție de numărul de locuri disponibile în fiecare județ ,dar și în funcție de medie în cazul în care mai mulți candidați vor în același județ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.