Skip to content

Transcrierea dreptului de proprietate auto

Featured Replies

Buna ziua,

Revin cu o intrebare. Stiu ca atunci cand se inmatriculeaza un autovehicul si s-a platit timbrul de mediu in momentul in care te prezinti la biroul de inmatriculari, este nevoie de doua zile sa verifice chitanta, timp in care masina sta pentru ca nu are numere de inmatriculare.

In cazul in care ma prezint cu dovada de la anf ca timbrul a fost achitat, mai este nevoie de acea perioada de timp pentru verificare? Sincer nu mi se pare logic, dar vreau sa fiu sigur ca sa stiu daca ma duc cu masina (voi schinba si numerele de inmatriculare) si nu vreau sa las masina pe la pipera prin parcare.

Pot pleca de acolo cu noile placute de inmatriculare si cu masina?

Multumesc,

C.

Edited by Crapu

• 2 weeks later...
  • Replies 194
  • Views 71.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Pai daca ti-a spus mecanicul... mergi pe mana lui... Nu te astepta sa primesti pe acest forum sfaturi cum sa eludezi plata unor taxe si cum sa dai o aparenta legalitate unei simulari a transferului d

• inmatriculata RO=======================DEFINITIVA========================

• Pentru ce motiv i-a fost retinut certificatul?

Am gresit locul postarii de nu-mi raspunde nimeni?

Cel mai simplu este sa mergi cu un taxi acolo.Pentru detalii suplimentare trebuie sa mergi la ghiseul de la Serviciul Inmatriculari Auto.

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire, s-a facut un contract de vanzare cumparare intre doua persoane pentru o masina inmatriculata in tara.

Noul proprietar a facut o asigurare RCA in vederea inmatricularii pe o perioada de 12 luni. Legea il obliga sa inmatriculeze masina in 30 de zile. Insa, acesta vinde inapoi masina vechiului proprietar in cuprinsul acelor 30 de zile, cu un alt contract de vanzare cumparare.

Intrebarea este daca actualul proprietar (cel dintai) poate circula cu aceasta asigurare pana la expirarea termenului de 12 luni?

• Author
  • Moderator

Persoana care vinde un vehicul are dreptul să primească înapoi de la asigurătorul RCA partea din prima plătită aferentă perioadei rămase până la expirarea valabilităţii asigurării, dacă nu a produs prejudicii pe perioada derulării contractului.

Pentru a recupera această sumă, el trebuie să se adreseze asigurătorului şi să prezinte contractul de vânzare-cumpărare.

Răspunderea asiguratorului RCA încetează pentru vehiculele la care se transmite dreptul de proprietate noului proprietar în perioada de asigurare.

Buna ziua , eu detin o masina inmatriculata in romania si doresc sa imi schimb domiciliul in alt judet. Automat odata cu schimbarea buletinului trebuie sa schimb si Permisul auto si talonul auto . Intrebarea mea este daca trebuie schimbate si numerele si daca "DA" ce acte imi trebuie ? Multumesc !!! 

PS. 

Proprietarul tot eu raman (nu se schimba).

Dar in cazul in care noul proprietar nu inmatriculeaza masina in acele 30 de zile si circula pe baza contractului de vanzare cumparare cu polita incheiata pe 12 luni. Acesta va primi o amenda la finante atunci cand vrea sa inmatriculeze masina? sau ce alte consecinte pot aparea?

• 1 month later...

Buna,

Am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns citind toate cele de sus.

Am cumparat o motocicleta anul trecut in septembrie. Am circulat cu ea pana am mai avut asigurare de la fostul proprietar (imi este prieten).

Iar acum cand am vrut sa o inmatriculaz, la RAR mi-au zis ca nu e destul sa imi fac autenticitatea, mai trebuie sa imi refac si Cartea pentru ca are ceva cod care e vechi si trebuie sa il schimbe si ma costa destul de mult.

Ma intreb insa acum, daca vechiul proprietar face o asigurare pe numele lui iar eu circul cu motorul ca si cum l-as fi primit de la el imprumut ca sa dau o fuga, poate sa imi faca cineva ceva?

Mentionez ca la primarie este deja pe numele meu si mi-a si venit primul impozit pe el.

Robert88, trebuie sa o inmatriculezi pe numele tau!

Edited by Sache

Buna Ziua. As as dori sa trec masina pe numele altcuiva din familie. Eu sunt din Brasov, persoana cealalta are domiciliul in Deva dar are resedinta in Brasov. Pot sa trec masina pe numele acelei persoane fara sa ii schimb numerele de inmatriculare din BV in HD? Tot odata, am asigurarea expirata, si costa o groaza de bani (800 lei) trebuie sa o am neaparat? Multumesc.

• Author
  • Moderator

Masina se înmatriculează în localitatea de domiciliu și este necesară asigurarea obligatorie.

• 2 weeks later...

buna ziua .am cumparat o masina din bucuresti ,eu fiind din prahova .vanzatorul are taxa de mediu platita si nerecuperata ,as dori sa stiu daca solicit documentul  ANAF care atesta acest lucru pe numele cui il cer? al meu  ,,cumparatorul,,? sau al vanzatorului? pentru a nu avea probleme la inmatriculare.va multumesc si imi cer scuze anticipat daca nu am postat unde trebuie ,sunt nou aici pe forum.....

Buna ziua,

Revin cu o intrebare. Stiu ca atunci cand se inmatriculeaza un autovehicul si s-a platit timbrul de mediu in momentul in care te prezinti la biroul de inmatriculari, este nevoie de doua zile sa verifice chitanta, timp in care masina sta pentru ca nu are numere de inmatriculare.

In cazul in care ma prezint cu dovada de la anf ca timbrul a fost achitat, mai este nevoie de acea perioada de timp pentru verificare? Sincer nu mi se pare logic, dar vreau sa fiu sigur ca sa stiu daca ma duc cu masina (voi schinba si numerele de inmatriculare) si nu vreau sa las masina pe la pipera prin parcare.

Pot pleca de acolo cu noile placute de inmatriculare si cu masina?

Multumesc,

C.

Pana la urma cum e? :)

Masina a fost cumparata din alt judet. Daca merg la politie, trebuie sa predau numerele, sau predau numerele cand le ridic pe cele noi?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am cumparat acum doua saptamani o masina (deja inmatriculata) si stiu ca in 30 de zile masina trebuie inmatriculata pe numele meu. problema este ca eu fac 30 de ani peste fix 1 luna de astazi si as vrea sa inmatriculez masina  dupa aceasta perioada deoarece daca o inmatriculez in 2 saptamni (termenul pe care il mai am pana fac cele 30 de zile) platesc multtttt mai mult RCA-ul decat daca as mai astepta 1 luna. intrebarea mea este care sunt riscurile la care ma expun daca nu inmatriculez masina in termen. mentionez ca nu intentionez sa merg cu ea dupa termenul de 30 de zile, vreau doar sa mai astept 2 saptamani sa fac 30 de ani. risc sa primesc vreo amenda? pana atunci o sa ma duc la fisc sa o iau pe numele meu, la rar....doar ca nu vreau sa fac rca-ul si sa finalizez inmatricularea pana nu fac 30 de ani. multumesc.

Buna ziua, exista posibilitatea de a vinde un autoturism inmatriculat RO, tamponat, cu certificatul de inmatriculare suspendat pentru lipsa ITP-ului ?

Doar daca ai noroc si gasesti fraierul care sa il cumpere! :))  :))

Buna ziua,

Am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns in acest topic.

Este vorba despre urmatoarea situatie: Am cumparat o masina inmatriculata in RO, am facut contract de vanzare cumparare, in urma vanzarii, vanzatorul mi-a inmanat (pe langa masina), talonul (in care nu este completat nimic la rubrica instrainat), fisa fiscala, certificat fiscal, cartea masinii, in care sunt specificate si emisiile de CO2, informatie trecuta in carte de de RAR, si o copie dupa asigurarea masinii (inca valabila ca si data). 

Cu aceste documente, am inscris masina la fisc, pe numele meu in termenul legal de 30 de zile.

Acum intrebari:

1. Ce se intampla si la ce riscuri sunt expus daca nu inmatriculez masina si la politie in termenul de 30 de zile?

2. In cazul in care ma hotarasc sa inscriu masina dupa cele 30 de zile, voi avea nevoie de alte documente decat cele pe care le am acum?

3.  In cazul in care sunt oprit in trafic, si politia vede ca numelei meu nu coincide cu numele trecut pe talon, iar eu motivez asta ca am imprumutat masina, politistul imi opreste placutle sau nu?

4.. In cazul in care data de expirare a asigurarii  este inca valabila, iar masina are inca aceleasi numere si acelasi proprietar trecut in talon, mai pot folosi respectiva asigurare?

Atat deocamdata!

Multumesc anticipat pentru raspunsurile cat mai clapre posibil!

Edited by Vas

Mergi si inmatriculeaza masina pe numele tau in termenul legal si asa nu vei avea neplaceri ulterior. Ce se intampla si la ce riscuri esti expus vei afla pe parcurs.

Multumesc frumos, dar m-ar fi ajutat sa aflu in prealabil riscurile, pentru ca nu prea mai am bani acum (si) pentru inscriere .... Sau sa reformulez: exista posibilitatea sa nu am probleme, data fiind situatia prezentata mai sus, daca circul cu masina pe drumurile din RO?

Ideea este ca am fost sfatuit sa fac asta de mai multi "cumparatori" care au procedat la fel si care (spun ei) nu au avut pana acum probleme ....

Multumesc!

Edited by Vas

• Author
  • Moderator

Dacă nu ai bani să perfectezi documentele, să fii în legalitate, nu trebuie să conduci mașina respectivă.

Nu te obligă nimeni să încalci legea.

• 1 month later...

Salutare, in curand imi voi schimba domiciliul din Bucuresti, in Ilfov. Am permis de conducere model vechi (cel cu adresa mentionata pe el). Detin un autoturism al carui ITP este valabil pana in luna nov 2014, asigurarea a expirat. Intrebari: - este necesara preschimbarea permisului auto? - pentru preschimbarea certificatului auto imi trebuie si asigurare valabila? Va multumesc. (sper sa fi postat unde trebuie)

Permisul il preschimbi doar daca doresti tu. Pentru a putea circula pe drumurile publice autoturismul trebuie sa aiba polita RCA valabila.

Buna ziua,

De curand mi-am schimbat domiciliu in Ilfov. Am fost in fosta localitate de domiciliu unde mi-am luat dosarul autoturismului pe care l-am dus la noua primarie. Tot in fosta localitate am luat fisa de inmatriculare , numai ca acum am observat ca difera fata de cea de pe site-ul prefecturii Ilfov (mentionez ca am facut-o la un birou de acte auto din fosta localitate). Intrebarea mea este in legatura cu fisa de inmatriculare, este vreo problema daca difera fata de cea de pe site? am toate stampilele necesare.

Multumesc

Nu .

• 4 weeks later...

salut. am cumparat in 2013 o masina inmatriculata in romania si nu am reusit sa o transcriu deoarece am fost plecat din tara. Acum as vrea sa o transcriu si nu stiu sigur de ce acte am nevoie. Am certificatul de inmatriculare,contractul de vanzare-cumparare,iitp-ul facut,cartea de identitate a masini, taxele platite la primarie,certificatul de autenticitate facut in 2013, taxa pentru certificatul de inmatriculare platita,asigurarea RCA este facuta. ar mai trebui sa achit timbrul de mediu....As vrea sa stiu daca mi-ar mai trebuii vreun act ca sa o pot transcrie???