Jump to content
POLITISTI.ro

Tahograf la TAXI

Postare recomandată

Publicat

Nu stiu cum s-ar putea face dar consider necesar sa se puna thograf la taxi si cu timp de condus ca la camionagii, si acum sa explic de ce, am venit cu autobuzul de la Horezu in aceasta dimineata si cum eram rupt de somn si cu bagaje m-am aruncat intr-un TAXI al carui sofer era mai rupt de somn decat mine si se plangea altui coleg la telefon ca e de duminica dimineata pe strada ca nu a dormit ca sa isi faca planul. Cred ca ar trebuii cumva modificata legea taximetriei si alte reglementari existente, si soferii de taxii sa aiba program maximal de condus zilnic ca la camion, asta pentru siguranta lor si a clientilor

• Membru
Publicat

Din câte ştiam eu, au şi taximetriştii program de lucru reglementat, însă nu îmi aduc aminte cadrul legal. 

• Membru activ
Publicat

Cred totusi ca programul de lucru in ceea ce priveste taximetria difera de la oras la oras si este prevazut in HCL-uri. Nu sunt sigur, dar ....

Legea nr 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere

Art. 13
In cadrul atributiilor de coordonare a activitatilor privind serviciile publice, respectiv transportul in regim de taxi, autoritatile administratiei publice locale sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, emit reglementari referitoare la:
[...]
c) programele de lucru obligatorii;

[...]

Publicat (modificat)

Da legea o exista dar de verificat e greu, tahograf cu card si descarcarea lui online lunara si verificarea automata a datelor, si amenda usturatoare, totul intr-un sistem automatizat eu zic ca asta ar fi solutia ca sa nu mai gasim soferi de taxi la volan nedormiti de peste 24 de ore. Problema e ca nu e un caz singular, la mine s-au rarit caci nu prea mai circul cu taxi-ul.

Modificat de yo3ies
Publicat

Tahograful este un aparat de control destinat a fi montat in autovehicul pentru indicarea si scrierea total automatizata a datelor referitoare la cursa autovehiculului precum si despre anumiti timpi de lucru ai conducatorilor auto.

Asta e definitia lui

Deci s-ar preta foarte bine,

Popular Tahograful (in speta cel digital asa cum se monteaza dupa 1 ianuarie 2007) sunt niste cutii negre legate la cutia de viteza a autovehicolului de dimensiunea unui casetofon auto in care iti bagi cardul de  sofer si el scrie pe card si poate scoate la imprimanta o diagrama (prezentare) cu timpii de mers si de stationare.

Bun si ce e asa de greu pt Taxi sa se puna tahograf si sa se reglementeze astfel 10 ore maxim de lucru (adica de cand ai bagat cardul pana l-ai scos) si sa ai si o diagrama care sa iti arate km parcursi si viteza si sa fie un dublu control fata de bonurile fiscale?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.