Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire microcar


DanailaGabriel

Recommended Posts

1.Buna ziua, am si eu o nelamurire, din cate stiu un microcar se conduce doar cu un atestat, este adevarat sau nu??As dori sa stiu ce am nevoie pentru a conduce un microcar(tin sa precizez ca am doar 16 ani, varsta legala pentru a conduce microcar)

 

2.Si as dori sa va intreb inca ceva,am gasit pe net o masina si am vorbit cu vanzatorul, nu are acte la masina, si masina este radiata din circulatie, eu as dori sa o cumpar, daca as cumpara-o cam.. cati bani mi-ar trebui pentru a ii face acte si a o inmatricula (masina are 350 kg  ,505 cmc)

 

Proprietarul fiind in alta tara, si eu sa cumpar masina de la parintii acestuia.,, Si daca il inmatriculez in Judetul Galati, pot sa circul pe toata raza Galatiului(adica tecuci, schela, certesti..)?

Edited by DanailaGabriel
Link to comment
  • Moderator

Nu ştiu unde ai găsit termenul ăsta "microcar" dar în legislaţie nu există aşa ceva.

 

În vei găsi:

 

autovehicul - orice vehicul echipat, prin construcţie, cu un motor cu propulsie, în scopul deplasării pe drum. Mopedele, troleibuzele şi tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule. Vehiculele care se deplasează pe şine, denumite tramvaie, tractoarele folosite exclusiv în exploatările agricole şi forestiere, precum şi vehiculele destinate pentru efectuarea de servicii sau lucrări, denumite maşini autopropulsate, care se deplasează numai ocazional pe drumul public, nu sunt considerate autovehicule;

[...]

Art.23. - (1) Dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă permis de conducere valabil, corespunzător categoriei ori subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie.

[...]

categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;

[...]

Art. 20.

(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;

 

În concluzie, pentru a conduce un cvadriciclu ai nevoie de permis de conducere categ. B1, iar vehiculul respectiv trebuie să fie înmatriculat sau înregistrat.

Link to comment

Mersi pentru raspuns.. dar mai am o intrebare,  daca vanzatorul nu are nici un act al masinii, nici inmatriculata... si o cumpar de a el, cam.. ce pasi ar trebui sa urmez sa ii fac acte si sa o inregistrez?

Link to comment
  • Moderator

Nu ai cum să o cumperi dacă vânzătorul nu are niciun document prin care să dovedească legal că e proprietarul bunului respectiv.

Dacă te încăpăţânezi să dai banii pe aşa ceva, tu eşti singurul care pierde, iar totul echivalează cu aruncarea banilor pe geam.

Link to comment
  • 4 years later...

 Va salut as avea si eu o intrebare,se poate conduce microcar masinutele acelea mici de putere 500 cm3 si nu depasesc 45 km pe ora cu permis categoria A?va intreb pentru tatal meu care are doar categoria A si ar vrea sa isi achizitioneze o astfel de masina ! 

Va multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.