VladSoare Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Deocamdată doar la 15 metri. La distanțe mai mari încă nu merge așa bine, dar mai e timp... Supermatic Citation, calibrul .22 LR, 50 de cartușe. Link to comment
Moderator Marius Posted August 17, 2013 Moderator Share Posted August 17, 2013 Frumos. Ştii că sunt diferenţe majore între cal. .22 LR şi 9 mm? .22 LR e folosit în tirul sportiv tocmai pentru că îi cam lipseşte reculul. 1 Link to comment
VladSoare Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Da, recul aproape deloc, zgomot redus, muniție ieftină, mi se pare ideal pentru tir sportiv. Teoretic, datorită lipsei reculului, ar trebui să fie mai precis .22 LR decît 9x19. Totuși, în cazul meu pare să fie invers: am observat că trag mai bine cu CZ 75 decît cu orice altceva. Cu CZ-ul încă n-am poze; o să fac data viitoare. Link to comment
Moderator Cristi Posted August 18, 2013 Moderator Share Posted August 18, 2013 Vedem cum merge cu Glock-ul... Oricum, frumoasă grupare! Link to comment
VladSoare Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 (edited) Între timp am fost în vacanţă în Germania, iar într-o seară am avut ocazia să merg la un poligon de aer comprimat. Se pare că la ei tirul cu aer comprimat e sport naţional şi că aproape fiecare sat are un poligon. A fost distractiv, dar foarte greu. Mult mai greu decît cu pistolul cu glonţ. Cît e zecele la ţinta de pistol cu glonţ, atîta e ţinta întreagă de pistol cu aer comprimat. Iar pistolul era mult mai greu, cred că sărea de două kile, şi atît de sensibil... trăgea şi dacă strănutai lîngă el... De puşcă ce să zic, abia puteam s-o ţin în mînă. N-am reuşit să trag decent decît cu ea sprijinită pe un suport. Cu sprijin am nimerit şi cîţiva de nouă şi zece, dar fără suport trăgeam mai mult pe lîngă ţintă, îmi tremura mîna stîngă de parcă aş fi fost beat. N-are nici o legătură cu pistolul cu glonţ, e ceva total diferit. Foarte distractiv, totuşi. Mă bate gîndul să-mi iau un pistol din ăsta de 4,5 ca să mă antrenez cu el pînă cînd voi avea permisul pentru o armă "adevărată". Ba de fapt cred că ar fi util chiar şi ulterior. Mă gîndesc că m-aş putea antrena cu el acasă, în perioada dintre două ieşiri în poligon (care altfel e o perioadă cam "moartă" din punctul ăsta de vedere)... Edited September 9, 2013 by VladSoare Link to comment
Recommended Posts