Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu un "meserias auto" independent. Sfaturi ?


Justin

Recommended Posts

Salut ! Am si eu o problema ! Detin o masina Smart for 2 adusa din germania am avut o problema in ultimile zile .. nu mai pornea (problema a aparut la 50 de km de bucuresti la țară ) am pus niste apa calda pe motor si am pornit motorul .. am presupus ca este de la bujie ! Cu mai mult timp in urma mam mai interesat pe internet de piese sh in general pt smart pe acest forum www.smart-club.ro este un domn care se ocupa cu smarturi..... avand nr de tel .. ..stiind ca si un coleg de al meu a fost la el si ca totu a fost in regula .. il sun de la țară ii spun ce sintome are masina .. afirma ca este de la una din bujii si ramane sa ma duc direct la el .. ok totu in regula .. Merg 50 km cu masina .. fara nici o problema .. ajung la el .. o opresc in fata porti ... vorbesc cu el .. ii zic sa imi schimbe bujiile .. pornesc masina la cheie o bag in curte la el si ma duce acasa.. Totul ok .... Il sun a doua zi sal intreb ce a facut cu masina .. ce a rezolvat ... la telefon imi spune ca a rupt o bujie dar ca o rezolva ... imi mai spune daca schimba uleiul .. ii spun sa nu-l schimbe ca lam schimbat ... ok ... il sun mai tarziu ... sa vad ce a facut ... la care imi zice ca nu mai porneste .... la care ii zic sa o faca sa porneasca ! il sun iar la care imi spune ca mia schimbat injectoarele sub pretextu ca erau jegoase , pline de pamant si ca erau duse dar ca ma costa 1200 de euro !!!!!!!! Fara sa ii spun eu sa le schimbe fara sa ma intrebe daca le schimba sau nu .. imi spune sa ma duc sa vad cum merge .. ma duc sa vad ce a facut ... intradevar injectoarele le schimbase ..si vroia 1200 de euro pe 3 injectoare .. iam zis sa le dea jos pe alea care erau de pe alt smart si sa le puna pe ale mele ! ii spun in felul urmator ! am venit cu ea 50 de km !!! daca era unul din injectoare nu mai pornea delok !!!!! la care imi zice .. ti le dau jos si ti le pun pe ale tale dar sa imi platesti manopera care este 150 de euro .. daca nu .. imi iau injectoarele iar pe ale tale ti le pun in masina si masina o scot afara la poarta si nu ma mai intereseaza !! In fine le demonteaza pe ale lui .. le pune pe ale mele .. porneste la cheie !!! Acuma eu am dat 150 de euro pt ca a desfacut 3 suruburi si 100 de euro pe 3 bujii sh (o bujie noua este 80 de lei ) Ii spun nuti platesc decat bujiile ... nu team pus eu sa demontez injectoarele !!! La care el _Nu ca la telefon ai zis ca sa o fac sa mearga !!! Nu stiu ce sa fac si cum sa imi recuperez banii !! Am fost 3 persoane de fata cand și-a scos inectoarele si lea pus pe ale mele si iam dat banii !!!!! Ce pot face ? Stiu unde locuieste si cum il cheama !!!

Edited by Justin
Link to comment

Demonstreaza ceea ce spui cu probe, atunci mergi la politie.

Daca nu ai probe ( ceea ce am inteles ), mergi la judecatorie si da-l in judecata pe partea civila . Ce sa-ti fac data ai avut incredere in el! Suporti consecintele! Ti le-ai asumat . :emo-yessir:

Edited by Eduard
Link to comment

Daca intrebi ce poti face din punct de vedere legal, ai raspunsurile mai sus. Avand in vedere natura forumului nu te astepta la alt gen de sfaturi dar eu zic sa mai intrebi 2-3 prieteni ce ai putea face ;)

Poate sunt eu altfel, dar nu as astepta o hotarare definitiva...

Link to comment

Daca te ajuta cu ceva.... o sa ii gasesti ca se strang in fiecare joi seara in parcarea de la academia militara undeva incepand cu ora 7 jumate o gramada de smarturi =)

Link to comment
  • Moderator

Nu va rezolva nimic dacă se duce acolo, ba din contră, lucrurile pot degenera și în loc să-și rezolve problema, va complica situația mai mult.

Acesta e dezavantajul când apelezi la „meșteri”, „meseriași”, „pricepuți” sau „cunoscători”. Nu poți emite pretenții privind calitatea lucrărilor, garanție, etc.

Din păcate, în ultima vreme românilor li s-a tot indus ideea conform căreia la un service serios sau reprezentanță se plătesc bani aiurea, prețurile fiind nejustificat de mari. Dar uităm foarte repede aceea zicală ce spune că „suntem prea săraci, să cumpărăm lucruri ieftine (servicii în cazul de față)”.

Link to comment
  • Moderator

Nu intru in polemica insa si la reprezentante sunt multi jnapani. Am patit pe pielea mea. Nu intru in detalii. Dar nici cu "meseriasii" nu mi-e rusine... :doh:

Link to comment

da dar faptul este consumat... si eu la randul meu ma invart in randurile unui club de masini ... si intotdeauna exista si indivizi de genu asta pusi pe facut.. un banut in plus pe spatele cuiva credul... in cazul de fata .... tot m-as duce la academie cand se intalnesc ei :))))

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.