Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Despre recuperarea telefoanelor


Alexaaa

Question

Imi cer scuze ca revin cu o tema mult prea des adusa in discutie. In urma cu ceva ore mi s-a furat telefonul. Am fost la politie si am vrut sa dau o declaratie. Tipul de la politie mi-a spus ca politia romana nu se mai ocupa cu asa ceva deoarece in decursul acestui an a fost introdusa ceva lege nr 82 care nu le mai da voie sa urmareasca telefoane. E adevarat? Nu imi vine sa cred ca politia romana poate doar sa vina sa ia 3 declaratii. Practic acea lege de care mi-a spus domnul politist responsabil cu aceste situatii permite tuturor romanilor sa faca trafic cu telefoane furate fara nici o grija. Daca e asa incep si eu sa cumpar telefoane pe sub mana fara sa am nici un stres. Chiar in halul acesta am ajuns? Sa iti permita legea sa faci trafic cu telefoane furate si nici macar sa ai gandul ca poate te-ar prinde cineva. De ce mai are acel politist loc de munca? Ocupa un post doar ca sa zica urmatoarea fraza "Si noi ce vrei sa facem? II aducem pe toti la declaratii, dar telefonul acela nu-l mai vezi, stai calm." 

Link to comment

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Stimata Alexaaa, in primul rand nu exista politisti angajati special pentru recuperarea telefoanelor furate\pierdute! Daca ai o problema si vrei lamuriri, expune situatia in mod civilizat, daca incepi sa emiti ipoteze "oteviste" si devii expert in criminologie, mai bine cauta alte forumuri unde iti poti descarca nervii!

  • Upvote 2
Link to comment
  • 0

Imi cer scuze daca am zis ceva gresit si daca mi-am impus punctul de vedere intr-un mod mult prea nesimtit. Spuneti-mi si mie va rog ce as putea sa fac in acesta situatie?

Exista, nu exista acea lege? Se poate face ceva ?

Edited by Alexaaa
  • Downvote 1
Link to comment
  • 0

Si cum ti s-a  "furat" tie telefonul? Esti sigura ca nu l-ai lasat pe undeva nesupravegheat? Politia Romana nu se ocupa cu paza bunurilor! Te asigur ca Politia Romana poate sa faca multe, nu "doar sa vina sa ia 3 declaratii" cum crezi tu.

Acel politist mai are loc de munca pt ca are multe atributii in fisa postului. Iar expresia: "Si noi ce vrei sa facem?" o folosim pentru ca v-ati obisnuit sa credeti ca politia e un fel de moasa comunala, care poate rezolva orice problema, de orice natura, ce nu tine de sfera penalului ori contraventionalului.

PS: poti fi mai civilizata in afirmatii, cu atat mai mult cu cat intri pe un forum al colegilor celui pe care il consideri ca ocupa un post fara rost.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 0

Imi cer scuze. Se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi in privinta situatie in care ma aflu? Nu vreau sa ma cert cu nimeni. Singura mea problema a fost ca domnul politist pur si simplu in loc sa ma asigure ca va incerca sa-l gaseasca sau ceva, a dat verdictul "Nu se poate, nu-l mai vezi", in primele 2 minute de discutii. Si da, a fost furat.

Link to comment
  • 0

Daca ai formulat plangere scrisa cu privire la aspectele relatate de tine (furt), cert e ca se vor face verificari referitoare la acea fapta in vederea prinderii autorului. Lasa-i pe oameni sa-si faca treaba.

Ideea politistului era ca cel mai usor e sa ai tu grija de bunurile tale, sa previi, decat sa speri in recuperarea lor.

Sunt sanse de la 0 la 100%. Depinde de caz.

Link to comment
  • 0
  • Moderator

Dacă ai discutat cu acel poliţist în acelaşi mod sictiristic cu care discuţi cu noi aici, e normal că ţi s-a răspuns cu aceeaşi monedă. Poliţiştii, spre surprinderea ta, nu au nicio obligaţie să înghită toate gunoaiele debitate de indivizi ca tine. Dacă soliciţi respect, respectă în primul rând tu. Legat de problema ta, lasa-mă să îţi explic nişte lucruri, pentru că văd că faci parte din aceeaşi categorie de ignoranţi ca mulţi din populaţia României. S-a împământenit ideea că tot ceea ce merge rău în sistemul judiciar din ţara asta este din cauza poliţiştilor. Ei bine, GREŞIT! Poliţiştii sunt cei care muncesc efectiv în acest sistem, cei care îşi riscă viaţa zi de zi pe stradă pentru "a prinde hoţul". Bun, continuând această explicaţie băbească, după ce a prins hoţul, ce face poliţistul cu el? Îl duce magistraţilor, adică procurorului şi judecătorului, care de multe ori, din motive de ei ştiute, îl fac scăpat. Omul nostru neinstruit, care nu ştie cum funcţionează sistemul judiciar din România şi nu cunoaşte ierarhia profesională, ce spune? Ai dracu de poliţişti, l-au făcut scăpat pe hoţ, de ce mai au serviciu?, fără să înţeleagă că frustrarea din sufletului poliţiştilor e de 10 ori mai mare decât cea din sufletul lor referitoare la acest aspect. 

Revenind la subiect, urmărirea/interceptarea unui telefon mobil pe teritoriul României se dispune de către instanţa de judecată la propunerea procurorului de caz,, în anumite cauze penale. Practica judiciară actuală este să nu se mai aprobe urmărirea terminalelor telefonice în toate cazurile în care cetăţeanul a fost căscat şi şi-a pierdut telefonul sau, zice el, i-a fost furat. Astfel, chiar dacă ar vrea să te ajute, poliţistul ăla nu poate, pentru că nu depinde de el. Mai lasă mentalităţile OTV-iste, poliţistul respectiv are loc de muncă pentru că a făcut o şcoală, a dat nişte examene, iar până în prezent şi-a făcut datoria. 

  • Upvote 6
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.