Jump to content
POLITISTI.ro

Condus cu permisu suspendat

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,in urma cu 3 luni mi,a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile pentru cumul de puncte,si mam urcat la volan si mau prins mi,au intocmit dosar penal si de 3 luni nu am primit nimic,am fost la politie unde este dosaru si mi,au confirmat ca dosaru se afla in cercetari si ca pot sa fac cerere la parchet pentru o dovada de circulatie cu posibilitatea prelungiri intrebarea mea este urmatoarea pot sa fac cerere pentru dovada deodata ce pe dovada mea scrie FARA DREPT DE CIRCULATIE?

• Membru
Publicat

Asculta Andrei366 ,daca colegii de acolo ti-au spus ca poti merge la parchet sa vorbesti cu procurorul de caz si sa-i soliciti acestuia sa-ti aprobe o dovada de circulatie cu valabilitate si cu posibilitatea ca ea sa fie prelungita ,atunci inseamna ca asa trebuie sa faci!

Si inca un lucru : ar fi bine ca tu sa inveti sa scrii si sa te exprimi corect gramatical....vezi tu ,intre "mi" si "au" nu se pune virgula ci cratima, s.a.m.d.!

O zi buna!

• Membru
Publicat

Poţi să încerci, ştii vorba aia, încercarea moarte nu are. La fel ca gramatica pe care o foloseşti.

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Chiar dacă permisul de conducere a fost reţinut şi a fost eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie după ce s-a întocmit dosar penal, titularul poate face cerere către Parchet solicitând acordarea dreptului de a conducere. Procurorul de caz, până la luarea unei măsuri legale, poate (dar nu e obligatoriu) să acorde drept de conducere cu posibilitate de prelungire din 30 în 30 de zile.

Acest lucru este prevăzut în legislaţia rutieră:

Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3) şi (5);
c) la săvârşirea uneia dintre contravenţiile prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) şi în situaţia prevăzută la art. 115 alin. (1);
d) când titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) când prezintă modificări, ştersături sau adăugări ori este deteriorat;
f) când se află în mod nejustificat asupra altei persoane;
g) când perioada de valabilitate a expirat.
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin. (1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie.
(3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit. a) şi d), precum şi în cele menţionate la art. 85 alin. (2) şi (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) şi (5) şi art.102 alin.(3) lit. a) şi c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră, dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie, în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una din cele prevăzute la art.102 alin.(3) lit. a) şi c), sau dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
(5) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. e) şi g), art.85 alin.(1) şi (3), art.100 alin.(3), la art.101 alin.(3) şi art.102 alin.(3) lit. b) şi e), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile.
(6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin.(1) lit.b) sau ale alin.(4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.
(7) Alineatele (3) – (5) se aplică în mod corespunzător şi în situaţia în care se reţine dovada înlocuitoare a permisului reţinut pentru o faptă săvârşită anterior, aflată în termenul de valabilitate. Termenul de valabilitate al noii dovezi nu-l poate depăşi pe cel al primei dovezi.

• Membru
Publicat (modificat)

Tu oare stii sa citesti in limba romana?Sau vrei sa-ti scriu in alta limba?

"Multumesc anticipat" :))  trebuia sa scri la sfarsitul primei tale postari!

Modificat de cipri83
  • Apreciez 1
Publicat

la mine la jud nicun procuror nu prelungeste dovada daca a fost eliberata fara drept  de circulatie. la voi nu stiu.. incearca...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.