Jump to content
POLITISTI.ro

Colegul meu se drogheaza si vinde droguri, ce fac?


KiKi

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Eu tocmai m-am intors aseara in tara, dupa 3 luni de absenta, timp in care, inca dinainte de a pleca, am incercat sa il conving pe colegul meu cu care impart o chirie sa inceteze cu drogurile. Cand s-a mutat cu mine in casa nu era asa. Eu inca nu am putut sa merg acasa si stau la prieteni, va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac. Am trimis email pe adresa de la crima organizata antidrog, dar nu mi-a raspuns nimeni :(

Vreau ca politia sa faca ceva impotriva lui, pentru ca numai sa il amenint cu politia nu merge, am tot incercat asta si ma sfideaza, imi zice ca nu am decat sa plec eu din casa daca nu imi convine, ca el nu ia niciun drog. El e cantaret si cat am fost plecata am tot auzit situatii in care a mers pe la evenimente complet drogat sau in care a fost gasit in casa seara purtand ochelari de soare negri si cu sticla de cola in mana, abia putand sa vorbeasca. Ok si ce daca nu l-am vazut cand ia droguri, sunt comportamente evidente...

Multumesc anticipat!

Link to comment
 • Moderator

Trebuie să mergi şi să depui un denunţ, pentru care să-ţi asumi responsabilitatea, adică cu nume, prenume, etc. E normal ca sesizările ale căror autori sunt anonimi ori nu pot fi identificaţi să nu fie luate în considerare. Imaginează-ţi cam prin ce ai trece tu, dacă un "amic binevoitor", doar pentru a se distra ori în bătaie de joc, ar trimite periodic nişte sesizări complet neadevărate, de pe o adresă de email de genul: dragutzelul@yahoo.com, chiparosu@gmail.com, irezistibilu@yahoo.com, etc, iar tu "mulţumită" distracţiei sale să stai săptămânal şi să dai explicaţii pe la poliţie.

Aşa că nu trebuie să te surprindă că nu ţi-a răspuns nimeni. Dacă vrei să rezolvi problema, trebuie să faci ceva mai mult decât să trimiţi mail-uri. Mergi la poliţie, depune o sesizare scrisă, cu date concrete.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

În titlu ai spus că se droghează şi vinde droguri, iar la finalul postării ai zis că nu l-ai văzut când ia droguri, însă sunt comportamente evidente. Unde e adevărul? De unde ştii că vinde droguri? De unde ştii că e consumator? Câţi consumatori de droguri ai văzut până în prezent de le ştii comportamentul?

Link to comment

multumesc de raspuns Catalin, ceea ce am trimis eu pe mail nu era o sesizare, la fel ca aici, am cerut informatii legat de cum ar trebui sa procedez... 

oricum, multumesc de raspuns. pentru aceasta sesizare trebuie sa merg la orice sectie de politie? eu de asta am scris la cei de la antidrog, cred ca acolo ar trebui sa depun sesizarea, nu am nimic impotriva cu a-mi inregistra sesizarea oficial, cu toate datele mele, chiar sunt dispusa sa colaborez cu tot ce pot...Cristi, ca sa raspund la aceste intrebari am sa raspund pe rand:

 

1. stiu ca se drogheaza pentru ca am fost invitata de el sa ma droghez impreuna cu el si cu prietenii lui, m-au invitat inainte sa plec din tara. lucram in acelasi domeniu si multi oameni mi-au spus ca l-au vazut la evenimente si in cluburi foarte drogat.

2. sunt 90% convinsa ca vinde droguri pentru ca in sept 2012 cand s-a mutat cu mine abia avea bani de chirire, iar acum din martie, de cand am vazut ca e mereu drogat si se drogheaza mereu, are si cheltuie foarte multi bani, in conditiile in care stiu sigur ca venituri nu prea are si investeste foarte multi bani din ce castiga in imagine. in orice caz nu are venituri cat sa ii sustina cluburile si petrecerile din fiecare noapte si weekend. luni de zile. 

3. in mediul in care lucrez, multi oameni consuma droguri... comportamentul este mai mult decat evident si nu am cum sa nu il recunosc (lucrez in fashion/showbiz)

Edited by KiKi
Link to comment
 • Moderator

Poţi merge direct la colegii noştri de la antidrog, care fac parte din structurile de combatere a crimei organizate sau la fel de bine poţi merge la orice secţie de poliţie. Depinde şi de cum îţi este mai uşor ţie. Colegii de la secţie ştiu şi te pot îndruma cum să formulezi acel denunţ, iar sesizarea ta o vor trimite şi o să ajungă la colegii lor de la antidrog. Totuşi e bine să nu pierzi din vedere faptul că datorită specificului muncii lor, e foarte posibil să nu intri în contact direct cu poliţiştii ce lucrează pe linia antidrog, discreţia şi confidenţialitatea sunt vitale pentru specializarea lor.

În plus, din ce povesteşti aici, nu rezultă date concrete care să se poată concretiza în probe. Nu ţi-o spun cu răutate sau pentru a te descuraja, ci cred că e bine să ştii că numai nişte simple bănuieli sau presupuneri, nu întotdeauna se confimă sau pot fi dovedite. E nevoie de ceva mai mult decât atât, poliţiştii chiar au o expresie: "nu contează ceea ce ştii, ci contează doar ceea ce poţi dovedi". În concluzie, e bine să nu fii dezamăgită dacă denunţul tău nu se va concretiza, oricum colegii noştri îţi vor pune o serie de întrebări ale căror răspunsuri e bine să fie cât mai sincere astfel încât să poată identifica acele date ce se pot concretiza în probe.

Link to comment
 • Moderator

Nu ezita, mergi la poliţie şi depune o sesizare. Responsabilitatea individuală şi implicarea civică este o obligaţie.

Link to comment

dar Catalin, de ce eu trebuie sa dovedesc? e treaba politiei sa gaseasca dovezi nu? eu le pun casa la dispozitie, le dau cheie sa faca perchezitie, nu au decat sa ii faca analize de sange, daca vor face toate lucrurile astea sunt 100% sigura ca vor gasi dovezile de care au nevoie. sunt dispusa si sa ii ajut sa organizeze flagrant daca au nevoie, sau sa ii anunt cand se mai aduna "gasca" in sufragerie si se drogheaza... mai mult ce pot sa fac? ca dovezile daca le iau eu si le duc la ei nu sunt valabile, ba chiar m-as putea trezi ca ma iau pe mine la rost pentru posesie de droguri sau mai stiu eu ce... deci cum ma ajuta politia in situatia in care mi se va cere sa prezint EU dovezi? pot doar sa le pun la dispozitie informatii de unde sa adune aceste dovezi...

Edited by KiKi
Link to comment
 • Moderator

Nu-ţi cere nimeni să duci dovezi sau să dovedeşti ceva, citeşte cu mai multă atenţie ce ţi-am scris şi nu te pripi să tragi concluzii. E bine să fii cât mai sinceră şi să nu împodobeşti povestea din dorinţa de a o face mai interesantă pentru ei. Povesteşte-le colegilor cu cât mai multă obiectivitate, tocmai pentru a nu-i trimite după cai verzi pe pereţi şi să îşi canalizeze activitatea pe ceea ce poate fi dovedit cu adevărat. Ei ştiu ce au de făcut.

Link to comment

ok, am incercat sa gasesc pe internet unde e sediul diviziei antidrog al politiei, nu gasesc nicio astfel de informatie, poti sa imi spui si mie unde e? as vrea sa merg acolo sa depun sesizarea, vreau sa si vorbesc direct cu cineva de acolo sa ma sfatuiasca cum sa ma comport si ce sa fac ca sa ii pot ajuta sa gaseasca aceste dovezi :)

Link to comment
 • Moderator

Ar fi ceva daca sediile băieţilor de la CCO ar fi pe net...du-te la secţia de care aparţii şi vorbeşte cu poliţiştii de acolo.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

În judeţul tău, în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie funcţionează o Brigadă de Combatere a Crimei Organizate, sau după caz, un Serviciu de Combatere a Crimei Organizate. Este destul să mergi la poartă la Inspectorat şi să întrebi. Colegii de acolo te vor îndruma.

Edited by minutzu
Link to comment

Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate - Str. Eforiei, nr. 3-5, Bucureşti - S5 - 

Tel.: 310.17.57

E-mail: crimaorg@politiaromana.ro,

antidrog@politiaromana.ro

De pe siteul politiei romane.

Link to comment
 • Moderator

Adevărul este că ai dovedit că poţi folosi motorul de căutare Google. Alta era ideea din spatele a ceea ce am scris eu, dar ce să facem, e plină lumea de "specialişti".

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.