Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, ma numesc Aurelia Iuliana Ganea si am unele nelamuriri in legatura cu legea din Romania si organele competente care sunt ele si cum se poate procedeaza.

Am sa atasez o copie la mailul care l-am trimis in data de 19.07.2013 (la care nu am primit nici un raspuns), dar fara cnp, copii documente, sau nume intregi deoarece am inteles citind pe internet, ca este ilegal.

Vreau asa stiu daca am procedat corect, cum se poate proceda, sau de exista sau nu exista nici o repercusiune, si fiecare poate face ce vrea fara frica ca in evul mediu.... (sincer nu cred ca nu exista lege care sa ajute la ordinea publica si apararea cetateanului)

Emailul respectiv l-am trimis la urmatoarele adrese gasite pe internet.

cabinet@vn.politiaromana.ro

diicot@mpublic.ro

diicot_bt_vrancea@mpublic.ro

Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.

----- Have received the following content -----
Sender: Iulia
Time: 2013-07-19, 01:35:24
Subject: infractiuni fara nici o repercusiune? plangere penala.

IN ATENTIA INSPECTORATULUI JUDEŢEAN DE POLIŢIE VRANCEA
IN ATENTIA DICOT

PLANGERE

Subsemnatii Aurelia Iuliana Ganea, casatorita, domiciliata cu rezidenta in Costa Rica, Alajuela,  ----------, cu pasaport NR. -------, CNP -------  si D.V.S., casatorit, domiciliat cu rezidenta in Costa Rica, Alajuela,---------, cu pasaport NR. --------.

Formulam prezenta plangere impotriva faptuitoarei S.A.A., domiciliata in sat Unirea, ---------, judetul Vrancea, pentru savarsirea faptei de inselaciune si/sau furt calificat, fals si uz de fals si abuz de incredere.

Motivele plangerii:

In fapt, la data de 02 februarie 2013,   a trebuit sa depunem actele in emigrari pentru rezidenta, dar ceea ce ne lipseau erau certificatele de nastere si cazierele judiciare ambele acte apostilate.

Cum e normal am cautat sa contactez ambasada din Mexic nu sa putut. Ministerul de Externe al Romaniei  ma indrumat catre Consulatul Romaniei din Columbia. Aducerea documentelor din tara putea sa dureze peste 3 luni de zile, ni sa recomandat ca daca avem pe cineva in tara sa ii facem procura ca dureaza mai putin timp.

Cum parintii mei (Aurelia Iuliana Ganea), G.G. si M. locuiesc in sat Unirea, ------, judetul Vrancea, si de domnisoara S.A.A. ii desparte o casa, avand incredere ca sunt vecini am apelat la ea, initial am contactato pe facebook, intreband daca ma poate ajuta contra cost, mi sa comunicat ca da, dar ca trebuie sa facem cate 3 imputerniciri de fiecare, (certificat de nastere, cazier si una pentru apostilarea celor 2 acte). si ca tot costa 300 de dolari cu comisionul ei inclus. Cum se plangea ca nu are calculator i-am promis un laptop daca ma ajuta cu actele.

Dupa discutia cu domnisoara S.A.A. am inceput imediat demersurile notariale de imputernicire, cand au fost gata documentele le-am trimis in Romania pe numele mamei mele G.M, (http://www.posta-romana.ro/posta-romana/servicii-online/track-trace.html ), numarul trimiterii --------, in data de 20.05.2013 imputernicirile apostilate si legalizate, copiile pasapoartelor si alte copii cum ar fi certificat de casatorie si documentele de la emigrari,  au intrat in posesia domnisoarei S.A.A. bineinteles impreuna cu 400 ron (bani luati de la mama mea) adica la cursul zilei respective aproximativ 120$, discutand dupa ca, cand sunt gata actele sa ii dau diferenta 180$ si laptopul promis, adaugand in plus 100ron pentru traduceri.

Din aceasta data a inceput sa ma plimbe cu vorba ca a facut traducerile si a costat 50 de lei si o sa coste alti 50 cand le trimite am fost de acord cu acesti bani sa ii dau numai sa pot intra in posesia actelor. Dupa care ca a depus pentru certificate etc., ca sunt gata saptamana care vine asta era prin 25 iunie, deci acum o luna, am cautat sa o sun nu a mai raspuns la telefon pana pe data de 10 iulie, cand am aflat intamplator ca nu a facut nimic, i-am trimis mesaj, dar raspunsul ei a fost ca ma scos din facebook si mi-a dat ignore, (s-a gandit ca daca face asa ceva se pierd arhivele de messenger) am cerut de la facebook arhivele, si le atasez la mail, impreuna cu lista apelurilor telefonice (alonia - media sat).

Incepand cu aceasta data am cautat raspunsuri, am inceput sa intreb la institutiile respective (registru civil si directia caziere) daca s-au facut demersuri pentru eliberearea actelor, am aflat ca nu a depus absolut nimic nicaieri, nici la starea civila si nici la caziere, nici in Odobesti si normal ca nici in Jimbolia, sau Focsani.

Am vorbit cu mama (G.M.) la telefon, care normal ca a intrebat-o care e situatia si daca nu a inceput nici un demers sa restutuie banii si actele,  drept urmare am primit un mail de la S.A.A. in care ne explica ce a facut (alte explicatii decat cele de acord cu legea in vigoare din Romania) avand atasata o factura fiscala si o chitanta nr.001 ambele, eliberate de un traducator autorizat in persoana doamnei sau domnisoarei D.A.L. cu numar de autorizatie -----/14.06.2006, eu personal il vad un fals dar las organele abilitate sa decida, (nu indeplineste nici o conditie legala, am lucrat ca director economic si contabil sef pana sa plec din tara cam 10 ani, la firme precum DRANCOR, RESTAURANT PASSPARTOUR, SI MULTE ALTE FIRME DIN BUCURESTI.) atasez copie la mailul primit.

Cum se poate ca un traducator autorizat de Curtea de Apel Bucuresti din 2006 pana in prezent sa incepa cu factura 001 sau 024?

- factura se elibereaza in momentul prestarii unui serviciu sau vanzarii unui bun.

- chitanta se elibeareaza in momentul incasarii.

- factura si chitanta trebuiesc inseriate si numerotate. etc.

- se elibereaza in numele celui care cere serviciul (in cazul de fata S.A.A.) si se semneaza de catre aceasta(acesta) la primire.

Normal vazand asa ceva in mail si stiid deja ca nu a intreprins nici un demers legal ca sa intre in posesia documentelor, am incercat sa vorbesc (printr-un prieten) cu traducatoarea care a stampilat si semnant aceste facturi, la care traducatoarea mi-a trimis alte facturi ( nr.024,  par la fel de false) spunand ca sunt false cele de la domnisoara S.A.A ca actele noastre  au ajuns in posesia dansei prin o anume Mariana care lucreaza cu domnisoara S.A.A., si ca nu o cunoaste pe acesta din urma personal.

Verificand pe internet, in situl ministerului de justitie la sectiunea Interpreti si traducatori autorizati am avut alta surpriza sa constat ca la numarul autorizatiei apare numele V.A.L. si nu D.A.L.

Noi am autorizato legal pe domnisoara S.A.A. sa faca demersurile legale pentru aceste documente si nu alte persoane, nu i-am dat delegare sa autorizeze alte persoane in numele nostru va rog sa verificati copiile atasate ale procurilor, nu ma anuntat si nici nu ne-a cerut acordul pentru asa ceva.

Cum matusa domnisoarei S.A.A.. lucreaza la politie la Odobesti (evidenta populatiei), ni sa comunicat prin diferite medii ca nu avem nici cea mai mica speranta ca i se va intampla ceva chiar daca depunem plagere penala, deoarece nimeni nu ne ia in seama pentru ca nu locuim in Romania. Am inteles ca nu suntem singurii inselati, si cu viata distrusa din cauza asta (putem pierde rezidenta, dreptul de a locui legal in Costa Rica si a ne continua activitatea societatii comerciale pe care o detinem).

Prejudiciul pe care faptuitorul mi l-a creat este de minim 780 USD, si se compune din:  Procurile (6 la numar) care au costat de fiecare 110$, adica taxa notariala 80$, directia notariala 23$ si alti 17$ apostilarea si taxa de timbru, fara sa mai adaugam si alte cheltuieli, care au fost necesare pentru a intra in posesia acestor procuri (benzina, timp pierdut cam 3 zile la ministerul de externe pentru apostilare, la directia notarilor etc. ca nu locuim in capitala (San Jose), adugand banii care ia inmanat parintii mei odata cu documentele sosite in Romania cei 120 USD.

Dorim sa ni se returneze cei 780 USD si toate documentele (procuri si copiile documentor).

De asemenea dorim de la institutiile dvs. sa nu permita domnisoarei S.A.A. si celor care sunt implicati cu ea, practicarea unor astfel de fapte, precum si sa pedepseasca conform legilor in vigoare din Romania.

Va rugam sa investigati aceasta cauza, si dispuneti masurile necesare pentru ca aceste inselaciuni si abuzuri sa nu mai continue.

Va stam la dispozitie pentru orice informatie necesara inceperii demersurilor dvs impotriva domnisoarei S.A.A. si a celor implicati, la telefon +506 8373.... sau 037 374 .... (numar romania alonia-media sat dar este disponibil doar daca suntem conectati la intenet.) sau, email iulia@.....us....@gmail.com

De asemenea G.G. si G.M. parintii mei (Aurelia Iuliana Ganea) domiciliati in sat Unirea, ------, judetul Vrancea, sunt de acord sa stea la dispozitia organelor abilitate cum au fost implicati ca martori, numarul lor de telefon este 0754424.....

MIJLOACELE DE PROBA PE CARE SE INTEMEIAZA PREZENTA PLANGERE  SI LE ATASEZ SUNT URMATOARELE:

- MARTORI : - G.G. SI G.M.

- INSCRISURI: - POSTA ROMANA - http://www.posta-romana.ro/posta-romana/servicii-online/track-trace.html  numarul trimiterii -------, COPII SCANATE DUPA PROCURI, CERTIFICATUL DE CASATORIE, PASAPOARTE, DOCUMENTE EMIGRARI COSTA RICA,  ARHIVA DE MESSENGER FACEBOOK CU DISCUTIILE PURTATE CU S.A.A. SI CUMNATA EI S.F. (va punem la dispozitie daca este necesar userul si parola), .

- SCREENSHOT-URI: EMAIL PRIMIT DE LA S.A.A., LISTA CONVORBIRILOR TELEFONILE EFECTUATE PRIN ALONIA-MEDIA SAT (va punem la dispozitie daca este necesar userul si parola), CELE DOUA FACTURI PRIMITE CU NR. 001 SI 024.

Data 19.07.2013  Aurelia Iuliana Ganea, D.V.S.

• Moderator
Publicat

Din ce ai scris înţeleg că ai încheiat o înţelegere cu o cunoştinţă/vecină prin care aţi stabilit de comun acord ca respectiva să vă presteze un serviciu în schimbul unei sume de bani, iar până în prezent nu ai beneficiat de acest serviciu, cu toate că ai achitat o parte din suma convenită.

Corect?

Publicat

Buna Marius multumesc de raspunsul promt, da asa este, am incheiat o intelegere, am platit, am toate problele materiale cum am scris si mai sus, dar Domnisoara in cauza este bine mersi si mai mult imi trasmite prin diverse medii ca nu am ce sa fac. 

Publicat

a apropo nu numai ca nu sa onorat de intelegere, dar mi-a trimis prin mail ca am de achitat o factura de 1.236 RON, cu chitanta atasata un fals ordinar dupa parerea mea, o atasez aici.

atasez si mailul in care iam cerut o dovada ceva a ramas fara raspuns, nu raspunde la telefon, mail etc. parintilor mei le-a spus ca nu stiu ei care e problema si sa stea linistiti....

post-10639-0-77507900-1376167425_thumb.j

post-10639-0-29876400-1376167443_thumb.j

• Moderator
Publicat

DIn păcate pentru tine, fapta săvârşită de individă după părerea şi cunoştinţele mele nu întruneşte elementele constitutive ale infractiunii de înşelăciune prevăzută de art. 215 din C penal. 

Înţelegerea dintre voi are valoare contractuală conform Codul Civil, iar nerespectarea prevederilor contractuale este doar litigiu civil (delict de natură civilă, nu penală) care se află în competenţa pentru soluţionare a instantei civile.

Ca să înţelegi, pentru existenţa infracţiunii de înşelăciune este necesar ca făptuitorul (în cazul tău vecina) să se fi folosit pentru încheierea acţiunii respective un mijloc de inducere în eroare a părţilor vătămate, condiţie inexistentă şi imposibil de dovedit în situaţia prezentă, întrucât chiar tu ai contactat-o şi apelat la serviciile ei. Faptul că ai crezut-o pe cuvânt că te va ajuta e doar o formă de naivitate şi nu este pedepsită de legea penală.

În cazul prezentat de tine lipseşte cel puţin un element constitutiv ce ţine de latura obiectivă a infracţiunii, întrucât pentru existenţa infracţiunii de înşelăciune, se cere ca înşelarea să fie rezultatul unor acţiuni ori fapte de rea-credință săvârşite de la bun început, fără de care persoana vătămată să nu fi încheiat acţiunea respectivă (înţelegerea), iar simpla minciună a uneia dintre părţi la încheierea sau executarea unui contract sau a unei înţelegeri nu poate fi un element component al laturii obiective a infracţiunii de înşelăciune.

Chiar dacă ai trimis plângerea la Poliţie şi Parchet, instituţiile respective vor direcţiona plângerea către instanţa de judecată, care e competentă să soluţioneze litigiul.

Asta e strict părerea mea şi nu trebuie să ţi-o însuşeşti ori să o iei de bună, nici tu şi nici altcineva, cel mai indicat e să contactezi un avocat român competent care să-ţi reprezinte interesele.

• Apreciez 3
Publicat

Multumesc, acum inteleg de ce acesta domnisoara sta bine mersi, si fara frica, problema este sincer ca daca ajungen in romania expulzati din cauza ei, si pierdem tot ce avem aici,(casa, masina, firma), nu stiu cum as putea reactiona.... daca legea nu face nimic, si ea poate sa insele, sa falsifice, sa buzeze de incredea data prin procura, si cealante 2 domnisoare la fel. Sincer poate suntem, de prea mult timp afara din tara dar nu mi se pare normal.

• Moderator
Publicat

Nu e deloc normal să procedeze aşa şi nu trebuie să înţelegi că legea românească nu condamnă astfel de comportamente/fapte.

Te sfătuiesc să demarezi activităţile necesare pentru obţinerea documentelor de care ai nevoie prin intermediul altcuiva.

Îţi urez multă baftă!

Publicat

Buna din nou am contactat un avocat, mi sa comunicat ca trebuie trecut prima data prin mediere.....

Ceea ce am omis sa scriu dar am banuit ca politia va verifica cum ar fi normal, sau o sa puna mai multe intrebari etc. este ca domnisoara a lucrat in Primaria Odobesti, si acum ceva ani 2-4 nu imi aduc aminte exact mia spus ca orice am nevoie ea ma poate ajuta, acum lucreaza in BCR Focsani consultant, tocmai de aceea am contactato.

Cunoscand familia de unde vine si stiid unde lucreaza actual, nu m-am apucat sa fac verificari aceasta a fost eroarea mea, sau mai bine zis credulitatea mea. Oricum chiar daca as fi incercat sa verific ceva imi dau seama ca nu rezolvam mare lucru pentru ca "lumea" vorbeste dupa si nu inainte, fiind o comunitate mica si eu nefiind parte din ea de peste 25 de ani.

In timpul discutiilor cu ea, asta cand raspundea la telefon (nu mi sa parut relevant pentru plangere):

Mi-a cerut sa o imprumut odata cu 700 de euro pe langa ceea ce "ii datoram", iar raspuns ca nu am de unde pentru ca adevarul este ca aici 700 de euro sunt bani si fiecare are programat bugetul dupa nevoile sale inclusiv lucruri imprevizibile  dar acestea nu ajung la aceasta suma. 

Si ultima data mi-a spus ca ar vrea sa plece din tara cu prietenul ei ca nu se mai descuca etc. si i-am dat ca solutie sa caut un hotel aici care stiam ca a mai avut romani angajati si erau multumiti de ei. Atunci a adus aminte ca ea nu are bani de bilete de avion si la fel i-am explicat ca hotelul plateste tot, adica le trimite contractul si biletele de avion, nu cred ca i-a convenit ideea ca nu trimite bani, sau se astepta sa ii trimit eu bani.

Apropo e cam tarziu sa contactez alta persoana sau sa fac actele prin ambasada... deoarece statul costarican cere cum este si normal o proba ca am fost inselati etc. nu am nimic deoarece din cate imi dau seama legea in romania este in favoarea infractorului si nu a cetateanului cinstit. Ceea ce pot sa fac este sa ma pregatesc sufleteste si sa caut alte cai legale? care ar fi alea oare?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.