Jump to content
POLITISTI.ro

Revolverul Colt 1851 Navy


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Revolverul Coltul Navy 1851 este un simbol pentru Vestul Sălbatic mai mult decât oricare alt revolver şi a fost proiectat de către Samuel Colt între 1847 şi 1850. A fost fabricat până în 1873, când revolverele ce foloseau cartuşe deveniseră deja populare şi utilizate pe scară largă.

Denumirea oficială a fost "Colt Revolving Belt Pistol of Naval Caliber" în traducere Revolver de centură Colt calibru Naval, dar popular a fost denumit şi cunoscut "Revolver Navy".

 

post-1-0-65412300-1376163283_thumb.jpg

 

Revolverul Colt Navy folosea un proiectil de calibrul .36 (aprox 0,380 inch - 1 in = 2.5 cm) cu o viteză de aprox 340 m/secundă. Este comparabil cu cartuşul .38 al pistoalelor moderne în privinţa forţei şi a puterii de oprire.

Încărcătura se făcea prin faţă şi era fie din pulbere neagră, bile şi gloanţe, fie din cartuşe din folie metalică ori cartuşe din hârtie combustibilă.

Indiferent de varianta de încărcare, absolut toate combinaţiile erau iniţiate de o capsă dintr-o sare a mercurului care se aplica în spatele fiecărei camere de explozie.

 

 

Are un sistem de ochire mai ingenios, ce este compus din cuiul cătării din alamă fixat în vârful ţevii şi cătarea care este de fapt un şant în formă de V situat pe partea de percuţie a cocoşului prin care cuiul cătării se vede numai cânt cocoşul este armat pe spate în poziţia de tragere. Cu toate astea, Revolverul Colt Navy e recunoscut şi apreciat pentru precizia sa.

  • Upvote 2
Link to comment

E posibil sa-ti explodeze in mana daca folosesti pulbere fara fum, pulberea cu fum are o ardere mai lenta si dezvolta mai putina presiune decit cea fara fum.

  • Upvote 1
Link to comment

Un lucru cu care nu ştiu dacă m-aş simţi foarte confortabil este dozatorul de pulbere, în care trebuie să ai multă încredere. Oare ar fi posibil să pui din greşeală prea multă pulbere? Iar dacă da, nu rişti să-ţi explodeze revolverul în mînă? Am citit despre un caz de Smith&Wesson care a explodat din cauză că proprietarul îşi încărca singur cartuşele, iar la un cartuş a pus din greşeală o doză dublă. Oare nu există riscul ăsta şi la Navy?

E drept că în cazul cu pricina era vorba de pulbere fără fum; poate că asta cu fum nu-ţi face surprize neplăcute?

Sau poate că dacă pui prea multă pulbere nu mai încape bila, şi astfel îţi dai seama de eroare? :hmmmt:

Edited by VladSoare
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.