Jump to content
POLITISTI.ro

Contractul de inchiriere

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Sunt incadrat incepand cu data de 03.12.2012, iar in urma cu  2 luni de zile m-am hotarit sa imi fac raportul de chirie (17 iunie mai exact) . Am depus toata documentatia necesara, a venit comisia acasa,, lucrurile au decurs normal. Garsoniera in care locuiesc momentan nu are toate conditiile necesare asigurarii unui trai decent. Am gasit garsoniera mult visata, am vorbit cu proprietarii, cei vechi sunt de acord sa renuntam la contract, cei noi sunt de acord cu contractul, doar ca nu stiu care este calea de urmat. Ce documentatie trebuie sa intocmesc. Din ce am inteles de la unul si de la altul trebuie sa fac un raport de mentinere a chiriei care sa il depun la secretariat?

Mai intai sa fac contractul cu noii proprietari iar apoi sa il reziliez pe cel vechi?

Publicat (modificat)

Reziliezi contractul de unde stai, inchei contractul nou in aceeasi zi si o iei de la capat cu raportul pt chirie, copie dupa CI cu mutatia si parca atat. Din cate stiu, pe raport trebuie sa existe ok-ul de la Logistica (ca nu ai locuinta) si de la SRU. Unde il depui, nu stiu, pt ca nu se face la fel la toate IPJ-urile. Ca sa nu se plimbe incet, mai bine te duci cu el in mana sa-ti iei semnaturile necesare. Oricum, plata ti se face de la data contractului. Sfatul meu este sa te duci intr-o zi cu toate actele pt ca la penitenciar am auzit de o situatie incredibila: in urma unui audit, li se iau banii inapoi oamenilor pt ca cei de la SRU au acceptat documente depuse pe rand, la diferenta de cateva zile, ceea ce auditorul a considerat ilegal.

Modificat de bogdan
  • Membru
Publicat

Multumesc. M-am mai interesat si in principiu, asa este. Am sa fac mai intai noul contract, imi voi face buletinul pe noua adresa, dupa care voi rezilia contractul si ma voi duce la IPJ cu toate actele + dovada ca sa nu fie probleme.

• 3 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Va salut.Pentru prelungirea contractului de chirie e suficient sa fac un act aditional pe care sa il duc la MRU?

Publicat

in ceva asemanator ma aflu si eu. imi expira contractul de inchiriere iar proprietarul e plecat in strainatate, exista vreo modalitate de a prelungi contractul si a beneficia in continuare de indemnizatia de chirie? ca sa nu mai inchei alt contract si sa repet aceeasi procedura cu fiscul, resursele umane...ar dura f mult mai ales ca proprietarul e plecat...

• Membru
Publicat

NU exista alta posibilitate, cel putin nu la IPJ Iasi, la expirarea contractului trebuie reluata procedura initiala, adica mai pe scurt faci ca la inceput.

• Membru
Publicat

Procedura e aceeasi si practic faci un contract nou, singurul beneficiu e ca nu mai trebuie adeverinta de la asociata de proprietari daca ramai la aceeasi adresa.

Publicat

ar trebui sa se aplice si in acest caz "tacita relocatiune"! dar in loc sa simplificam ne cufundam tot mai mult in hartii!

Publicat

eu o sa incerc sa fac un artificiu sa-l prelungesc cu un an. daca reusesc, va anunt. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.