Raises Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Sunt incadrat incepand cu data de 03.12.2012, iar in urma cu 2 luni de zile m-am hotarit sa imi fac raportul de chirie (17 iunie mai exact) . Am depus toata documentatia necesara, a venit comisia acasa,, lucrurile au decurs normal. Garsoniera in care locuiesc momentan nu are toate conditiile necesare asigurarii unui trai decent. Am gasit garsoniera mult visata, am vorbit cu proprietarii, cei vechi sunt de acord sa renuntam la contract, cei noi sunt de acord cu contractul, doar ca nu stiu care este calea de urmat. Ce documentatie trebuie sa intocmesc. Din ce am inteles de la unul si de la altul trebuie sa fac un raport de mentinere a chiriei care sa il depun la secretariat? Mai intai sa fac contractul cu noii proprietari iar apoi sa il reziliez pe cel vechi? Link to comment
bogdan Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 (edited) Reziliezi contractul de unde stai, inchei contractul nou in aceeasi zi si o iei de la capat cu raportul pt chirie, copie dupa CI cu mutatia si parca atat. Din cate stiu, pe raport trebuie sa existe ok-ul de la Logistica (ca nu ai locuinta) si de la SRU. Unde il depui, nu stiu, pt ca nu se face la fel la toate IPJ-urile. Ca sa nu se plimbe incet, mai bine te duci cu el in mana sa-ti iei semnaturile necesare. Oricum, plata ti se face de la data contractului. Sfatul meu este sa te duci intr-o zi cu toate actele pt ca la penitenciar am auzit de o situatie incredibila: in urma unui audit, li se iau banii inapoi oamenilor pt ca cei de la SRU au acceptat documente depuse pe rand, la diferenta de cateva zile, ceea ce auditorul a considerat ilegal. Edited August 10, 2013 by bogdan Link to comment
Raises Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Multumesc. M-am mai interesat si in principiu, asa este. Am sa fac mai intai noul contract, imi voi face buletinul pe noua adresa, dupa care voi rezilia contractul si ma voi duce la IPJ cu toate actele + dovada ca sa nu fie probleme. Link to comment
Membru bbooggddaann Posted December 9, 2013 Membru Share Posted December 9, 2013 Va salut.Pentru prelungirea contractului de chirie e suficient sa fac un act aditional pe care sa il duc la MRU? Link to comment
alex1988 Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 in ceva asemanator ma aflu si eu. imi expira contractul de inchiriere iar proprietarul e plecat in strainatate, exista vreo modalitate de a prelungi contractul si a beneficia in continuare de indemnizatia de chirie? ca sa nu mai inchei alt contract si sa repet aceeasi procedura cu fiscul, resursele umane...ar dura f mult mai ales ca proprietarul e plecat... Link to comment
Membru Bogdanel Posted December 9, 2013 Membru Share Posted December 9, 2013 NU exista alta posibilitate, cel putin nu la IPJ Iasi, la expirarea contractului trebuie reluata procedura initiala, adica mai pe scurt faci ca la inceput. Link to comment
Membru DanielBAD Posted December 9, 2013 Membru Share Posted December 9, 2013 Procedura e aceeasi si practic faci un contract nou, singurul beneficiu e ca nu mai trebuie adeverinta de la asociata de proprietari daca ramai la aceeasi adresa. Link to comment
alex1988 Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 ar trebui sa se aplice si in acest caz "tacita relocatiune"! dar in loc sa simplificam ne cufundam tot mai mult in hartii! Link to comment
Ramtha Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 eu o sa incerc sa fac un artificiu sa-l prelungesc cu un an. daca reusesc, va anunt. Link to comment
Recommended Posts