Jump to content
POLITISTI.ro

Contractul de inchiriere


Raises

Recommended Posts

  • Member

Sunt incadrat incepand cu data de 03.12.2012, iar in urma cu  2 luni de zile m-am hotarit sa imi fac raportul de chirie (17 iunie mai exact) . Am depus toata documentatia necesara, a venit comisia acasa,, lucrurile au decurs normal. Garsoniera in care locuiesc momentan nu are toate conditiile necesare asigurarii unui trai decent. Am gasit garsoniera mult visata, am vorbit cu proprietarii, cei vechi sunt de acord sa renuntam la contract, cei noi sunt de acord cu contractul, doar ca nu stiu care este calea de urmat. Ce documentatie trebuie sa intocmesc. Din ce am inteles de la unul si de la altul trebuie sa fac un raport de mentinere a chiriei care sa il depun la secretariat?

Mai intai sa fac contractul cu noii proprietari iar apoi sa il reziliez pe cel vechi?

Link to comment

Reziliezi contractul de unde stai, inchei contractul nou in aceeasi zi si o iei de la capat cu raportul pt chirie, copie dupa CI cu mutatia si parca atat. Din cate stiu, pe raport trebuie sa existe ok-ul de la Logistica (ca nu ai locuinta) si de la SRU. Unde il depui, nu stiu, pt ca nu se face la fel la toate IPJ-urile. Ca sa nu se plimbe incet, mai bine te duci cu el in mana sa-ti iei semnaturile necesare. Oricum, plata ti se face de la data contractului. Sfatul meu este sa te duci intr-o zi cu toate actele pt ca la penitenciar am auzit de o situatie incredibila: in urma unui audit, li se iau banii inapoi oamenilor pt ca cei de la SRU au acceptat documente depuse pe rand, la diferenta de cateva zile, ceea ce auditorul a considerat ilegal.

Edited by bogdan
Link to comment
  • Member

Multumesc. M-am mai interesat si in principiu, asa este. Am sa fac mai intai noul contract, imi voi face buletinul pe noua adresa, dupa care voi rezilia contractul si ma voi duce la IPJ cu toate actele + dovada ca sa nu fie probleme.

Link to comment
  • 3 months later...

in ceva asemanator ma aflu si eu. imi expira contractul de inchiriere iar proprietarul e plecat in strainatate, exista vreo modalitate de a prelungi contractul si a beneficia in continuare de indemnizatia de chirie? ca sa nu mai inchei alt contract si sa repet aceeasi procedura cu fiscul, resursele umane...ar dura f mult mai ales ca proprietarul e plecat...

Link to comment
  • Member

NU exista alta posibilitate, cel putin nu la IPJ Iasi, la expirarea contractului trebuie reluata procedura initiala, adica mai pe scurt faci ca la inceput.

Link to comment
  • Member

Procedura e aceeasi si practic faci un contract nou, singurul beneficiu e ca nu mai trebuie adeverinta de la asociata de proprietari daca ramai la aceeasi adresa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.