Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol Md 74 Carpati

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Pistolul model 1974 denumit si "Carpati" este o arma individuala destinata luptei antipersonal la distante mici pana la 50 m si este folosit ca arma de autoaparare.

Daca nu stiati, este o copie a pistolului Walther PPK.

Pistolul model 1974 Carpati

pistolcarpatimd74.gif

Walther PPK

waltherppk.gif

Foloseste munitie 7,65x17 cu masa glontului de 4,7 g.

Incarcatorul poate inmagazina 8 cartuse.

Bataia eficace este declarata de 50 m, insa distanta de tragere normala este ce cca. 15 m.

Cadenta de tir - 24 lovituri/minut

Viteza initiala - 310 metri/secunda

Bataie maxima - 1500 metri

Masa gol - 510 grame

Masa incarcat - 580 grame

Lungime - 167 mm

Publicat

De ce ai pus informaţiile astea despre Crăpaţi?

Mai ales acum, când ne aşeptăm la înlocuirea lor!!! :rolleyes:

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Ghinionul pistolului e ca e fabricat de romani. incercati urmatorul test:

luati o persoana cu experienta in domeniul armelor, lagati-o la ochi si da-tii un carpati fabricat in anii "70 si unul fabricat in anii 90 . invariabil va va raspunde ca cel vechi este cel nou.

personal am avut ambele generatii in dotare si va pot spune ca cele cu seria N de dupa revolutie sunt un gunoi fata de seriile AG si AC ( toleranta prea mare a pieselor, predispozitie la rugina , joc mare al mansonului inchizator S.A.M.D. )

Publicat

Confirm ca pistoalele mai vechi sunt mai fiabile decat cele fabricate in "90 !

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Confirm ca pistoalele mai vechi sunt mai fiabile decat cele fabricate in "90 !

al meu e fabricat in 76" si merge ceas!!pacat de calibru si munitie,daca era de 9mm era perfect!!!

al meu e fabricat in 76" si merge ceas!!pacat de calibru si munitie,daca era de 9mm era perfect!!!

si daca si legea ar fi de partea noastra ar fi si mai perfect!!

oare cind vom primi si noi altceva in dotare??? :doh:

Publicat (modificat)

dupa ce trece criza, sau cine stie ! deja sunt in dotare dar doar in unitatile de interventie

Modificat de serioussam
  • Moderator
Publicat

Formatiunile de interventie si crima organizata au in dotare glock 17. :clip:

Publicat

Pistolul Carpaţi este o armă de foc din categoria celor strict de autoapărare .S-a achitat bine de acestă sarcină pe vremea când poliţistul era ameniţat cel mult cu coasa sau furca .

Dar niciodată nu va fi cu adevărat o armă de serviciu , dimensiunile lui îl recomandă ca armă ascunsă de purtat în ham.

Publicat

Pot confirma ca modelul Carpati este o arma de autoaparare pe care am folosit-o cu succes la atacuri cu coase si topoare ! Pentru lupte de strada ,la schimburi de focuri trebuie sa avem in dotare arme mai performante. Sa speram sa nu avem parte de schimburi de focuri pe strazi in  perioada de recesiune !

Publicat

avand in vedere evolutia infractionalitatii nu mai e mult pana o sa avem si schimburi de focuri in plina strada!!si o sa vedem cum flintele noastre nu fac fata!!situatia din romania mi se pare ca un buboi gata sa explodeze oricand!!! :angry:

Publicat

cel mai frumos a fost cind am facut filtre cu armele de la ciorogarla,oare cum ar fi fost situatia daca i-am fi gasit in trafic,oare cum ne aparam!!!??????atunci eram bucuros ca aveam alaturi de mine un jandarm cu ditamai ak-ul dupa el!!normal ar fi ca in astfel de situatii sa avem si noi pe ce pune mana,nu zic sa le purtam pe strada dar sa le avem cand ne trebuie,de ex. la un astfel de filtru!!! :unsure:

Publicat

Doar la nevoie prietenul se cunoaste :naughty: . In alte situatii am fi facut glume pe seama 'obiectului" pe care il ducea in spate jandarmul. O mana spala pe alta si amandoua obrazul :lol:

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Daca e offtopic, imi cer scuze.

Dar cand eram elev, ne povestea un profesor ( habar nu am daca era adevarat sau nu) ca inainte, in scoala, pe vremea cand erau detinuti ( cu pedepse usoare, ce i drept), elevul il pazea pe detinut cu bastonul, cat timp ala cosea. Evident... detinutul cosea cu o coasa :P

Exact asta mi a trecut prin cap cand cu filtrele din cauza evenimentului de la ciorogarla :))

• 2 luni mai târziu...
Publicat

In caracteristicile tehnice nu am vazut efectul omorator. Pe net am gasit mai demult ca ar fi de 500 de metri(!!?:))) Stie cineva ceva in acest sens?

Publicat

In caracteristicile tehnice nu am vazut efectul omorator. Pe net am gasit mai demult ca ar fi de 500 de metri(!!?:))) Stie cineva ceva in acest sens?

La 500 de metri deja poti sa prinzi glontzul cu mana, nu poate fi adus in discutie efectul omorator. Daca nu ma insel la carpati e 25 de metri (nu garantez, dar parca asa imi amintesc), dar conteaza si unde tragi, e relativa asta cu efectul omorator.

Acum am si eu o intrebare pt cunoscatori: e normal la carpati sa bage cartus pe teava daca pistolul este asigurat??

• Moderator
Publicat

Tot asa stiu si eu, pistolul Carpati are efect omorator pana la 500 m.

asd123 faci confuzie intre efectul omorator si distanta de tragere punct ochit/punct lovit.

Nu iti mai da cu parerea, ca spui numai aberatii. Auzi, prinde glontul cu mana ...

• Membru
Publicat

Subscriu la faza cu 500 de metri, insa da-ti-mi voie sa ma indoiesc...munitia este prea mica si viteza initiala depaseste cu putin viteza intiala a unei arme de airsoft performante...carpati-ul nu e arma de distanta, ceea ce se poate observa si prin dimensiuni...e arma de tipul concealed, sa o tii ascunsa...chiar am vazut un documentar pe discovery in care se mentiona ca walther ppk, tizul sau, e arma buna pentru spioni sau femei, ca poate fi ascunsa usor...in niciun caz arma de impresionat, cum se vrea in politia romana, cum scrie in lege si in dispozitii....A se purta la vedere...vai de mine, tremur cand vad un carpati.

• Moderator
Publicat

Eu cred ca glumesti cu afirmatia ca viteza initiala a glontului nu o depaseste pe cea a unei arme de airsoft.

La pistolul Carpati viteza initiala este 310 m/s.

Bataie maxima 1500 m

Bataie eficace 50 m

Publicat

Se poate sa ma insel, dar nu cred, Eu stiam ca efectul omorator e 25 metri (teoretic). Iar faza cu prinsul glontzului in mana era un fel de a spune, nu neaparat ca asa e.

Revin cu intrebarea mea: e normal sa bage cartus pe teava daca tragi de manson cand pistolul este asigurat sau e pistolul defect?

• Membru
Publicat (modificat)

Eu cred ca glumesti cu afirmatia ca viteza initiala a glontului nu o depaseste pe cea a unei arme de airsoft.

La pistolul Carpati viteza initiala este 310 m/s.

Bataie maxima 1500 m

Bataie eficace 50 m

Doamne fereste, nu ma intelege gresit...Am gasit pe internet arme airsoft cu viteza initiala a proiectilului de 270 de metri/s....am ramas prost, poate se laudau producatorii, dar este posibil, ca proiectilele de airsoft au maxim 1 gram...oricum, ideea de baza, pe care probabil nu am exprimat-o bine, e ca pistolul Carpati nu este o arma de intimidare, ci de tip concealed, si nici nu este de lupta la distanta si alte fantasmagorii...si nici nu este atat de eficace, datorita constructiei care lasa de dorit...este foarte predispus la blocaje si la descarcare accidentala. Ma rog, asta e parerea mea, pot fi contrazis de cei mai avizati in domeniu.

Stima!

Modificat de Kmcoio
  • Moderator
Publicat

Revin cu intrebarea mea: e normal sa bage cartus pe teava daca tragi de manson cand pistolul este asigurat sau e pistolul defect?

Da, e normal. Introducerea cartusului pe teava este o actiune solidara cu deplasarea mansonului. Piedica (sistemul de asigurare) nu face altceva decat sa acopere cuiul percutor, un fel de protectie a acestuia. La cuplarea mecanismului de asigurare, ciocanul (percutorul), nu mai are contact cu cuiul percutor chiar daca este dezarmat.

• Membru
Publicat

Se poate sa ma insel, dar nu cred, Eu stiam ca efectul omorator e 25 metri (teoretic). Iar faza cu prinsul glontzului in mana era un fel de a spune, nu neaparat ca asa e.

e foarte ok sa bage cartus pe teava cu piedica pusa, doar ca nu poti percuta, nu poti trage, tragaciul ramane blocat..

efectul omorator e la 50 m iar glontul poate ajunge la 1500 m

Publicat

Piedica de siguranta nu permite cocosului sa loveasca cuiul percutor.Scoate-ti mansonul si priviti ce se intampla cand actionati piedica.Ca sa revenim la efectul omorator,va rog sa nu faceti confuzie intre caracteristici(destinatie,distanta loviturii directe etc.).La pistolul mitraliera la o bataie maxima de 3000 de metri efectul omorator e pana la 1500 de metri(stiu ca alta e viteza initiala si masa glontului),deci mi se pare imposibil ca efectul omorator sa fie de 25 sau 50 de metri.Ca sa incheiem aceasta discutie stie cineva(documentat) ceva?

• Membru
Publicat (modificat)

Pistolul calibru 7,65 mm, model 1974 (Carpati) este o arma individualã a trãgãtorului la mitraliera usoarã din unele unitãti de infanterie, destinatã pentru nimicirea personalului adversarului la distante mici (pânã la 50 m).

carpati2.jpg
Caracteristici tehnico-tactice:

Bãtaia maximã1500 m

Efect omorâtor500 m

Distanta de tragere dupã înãltãtor50 m

Foc eficace50 m

Distanta lovirii directe asupra tintei piept50 m

Viteza initialã a glontului310 m/s

Lungimea167,5 mm

Greutatea cu încãrcãtorul gol520 g

Greutatea cu încãrcãtorul plin580 g

Greutatea cartusului7,7 g

Greutate glont4,7 g

Calibru7,65 mm

Cadenta de tragere practicã24 lov/min

Capacitatea încãrcãtorului7 cart

Modificat de eti79ety

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.