yo3ies Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Uite in seara asta, am vazut, sau mai bine zis am auzit ceva care ma duce la concluzia ca politia e respectata de oameni si temuta de infractori, mai mult decat polutia locala sau jandarmii. Descrierea evenimentelor, in urma cu aproximativ 30-45 de minute, au trecut o patrula de jandarmi pe strada si un copil de la o masa alaturata ii spune tatalui, uite tata 2 politisti, la care tatal zice, ceva de genu astia nu sunt politisti sunt niste amarati de jadarmi, ei bine in spatele jandarmilor trece o duba mercedes de politie de la interventie rapida SPIR SAS sau cum se cheama si cei din fata erau imbracati in costum de camuflaj urban , si tatal catre fiu ii spune, uite tati astia sunt politisti, iar de la alta masa se aude, ba in seara asta megem in alta statiune ca nu e de bine ca au venit mascatii, deci jandarmii nu impun respect dar politistii da. 1 Link to comment
Membru bozo Posted August 7, 2013 Membru Share Posted August 7, 2013 Fiecare are atributiile lui (mai putin localii care sunt degeaba). Cand se comit infractiuni politistii sunt trasi la raspundere, ei tin situatia operativa sub control si fiecare politist operativ raspunde pentru ceva. Jandarmii sunt pentru restabilirea unei situatii scapate de sub control, dar unii sefi de la ei ii baga total ineficient sa patruleze, si uneor chiar si in civil. Daca ii intrebi ce infractiuni cu autor necunoscut s-au comisin ultimele 24 de ore (sau in ultimul an chiar) habar nu au... Cat despre baietii de la SAS... ii cam tin minte infractorii cand ii ia din pat dimineata, in locul in care se simt cel mai in siguranta si ii fac sa se simta inofensivi si vulnerabili... Link to comment
yo3ies Posted August 7, 2013 Author Share Posted August 7, 2013 Da apropos de patrule civil la jandarmi, niste handsfree mai discrete pt tetra nu gasesc decat din cele cu cordeluta peste urechi si microfon la gura, totusi pana si eu am ceva mai discret la portabila, zici ca am telefon pe sub tricou dupa handsfree Link to comment
Membru bozo Posted August 7, 2013 Membru Share Posted August 7, 2013 Sa zici merci ca nu au cu ei butelia de gaz si bastoanele... Cum ziceam, ei nu sunt calificati pentru treaba asta, de-aia sunt penibili. Scopul lor e sa controleze boschetarii sa gaseasca ceva detinut ilegal asupra lor si apoi sa se laude. Unde crezi ca ramane dosarul spre solutionare? La politie... Cine crezi ca trebuie sa faca lumina in dosar, unde de obicei nu sunt adunate mijloace de proba, iar actele de constatare sunt facute prost? Politia... Pe langa asta mai vin si multe plangeri de la cetateni, pentru ca jandarmii se prezinta ca fiind politisti, sa ii bage lumea in seama, insa nestiind ce fac politistii in civil se agata de om aiurea pe strada si vorbesc asa cum invata pe la meciuri... In ultimul timp datorita acestor probleme semnalate tot mai des nu am mai vazut jandarmi in tinuta civila, si sper sa nici nu mai vad. Link to comment
Moderator Catalin Posted August 8, 2013 Moderator Share Posted August 8, 2013 Revenind la subiectul din titlu, aveţi idee dacă în prezent mai este folosită această ţinută? Am dat peste această fotografie pe net şi eram curios dacă mai este de actualitate. Mai ales pe căldurile ăstea, cred că se pretează mult mai bine. Link to comment
yo3ies Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Eu nu amvazut in eforie sud asa ci doar in pantalon lung si camasa pe cei in uniforma, cei in civil se amesteca destul de usor in multime, ca semne distinctive sunt pantofii sport si borseta, pe care o tin de dupa gat, 1 Link to comment
Membru bozo Posted August 8, 2013 Membru Share Posted August 8, 2013 Uniforma aia e folosita numai pe plaja, iar in ultimul timp nu prea mai sunt patrule pe plaja, deoarece numarul de politisti detasati este foarte mic. Eu cand am fost elev am purtat pe litoral tricou negru prima data, si apoi s-a introdus tricoul alb. Probabil am dost prima generatie care am purtat uniforma aia. Pe vremea aia am fost detasati 80 de elevi in Eforie. Chiar si asa elevi ne-am impus destul de bine, nu mai vindea nimeni nimic pe plaja, si era parca cu totul altfel fata de ce vad acum. Link to comment
Membru Ben Posted August 8, 2013 Membru Share Posted August 8, 2013 (edited) ... si borseta, pe care o tin de dupa gat, Ptiu, drace. Esti a doua persoana pe care o aud (citesc) ca spune asta. Edited August 8, 2013 by Ben 1 Link to comment
yo3ies Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Asta e adevarul, ca sa nu spun ca sunt anumite tipuri de borsete mai populare, unele doar pentru acte si altele in care incape si pistolul, mai ales ca sunt concepute din fabrica pt portul de arma, si cum modelul pentru portul de arma e popular la spp, si cum cu cei de la spp am dat ochiul mai des m-am obisnuit, si oricum si la spp si la politie, si in general la orice structura de genul asta politie spp si altele, borseta mica cu curea peste gat este populara. Oricum are o dimensiune minima ca sa intre portofelul cu legitimatia. Link to comment
Membru bozo Posted August 8, 2013 Membru Share Posted August 8, 2013 Nu trebuie sa fi asa sigur, daca un politist vrea sa nu il observi, iti spun eu ca nu il observi. Nu reusesc altii care au ochiul format, de exemplu hotii, asa ca... 2 Link to comment
yo3ies Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Nu am zis ca pot observa pr toti politistii sub acoperire sau in civil, dar unele lucruri sunt observabile, si asa cum le vad eu le vad si infractorii, pana acum eu am doar 2 vizite la sectia de politie, pentru actele de identitate, si sincer nu am de gand sa intru in vizorul politiei pt altceva. Eu vreau ca toata viata sa pot pune capul linistit pe perna fara frica ca voi fi trezit la 6 dimineata cu un mandat, dar daca pot ajuta sa mai se rareasca din infractori ajut cu placere Link to comment
Membru bozo Posted August 8, 2013 Membru Share Posted August 8, 2013 Deci pentru toti infractorii: feriti-va de cei care au pantofi sport si borseta dupa gat! 1 Link to comment
yo3ies Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Eu am dat mici exemple nu intru in detalii dar nu o sa uit o actiune a colegilor vostrii sub acoperire de acum vreo 2 3 ani la piata chibrit cand stand la o cafea in fata studioului am observat pe un tip imbracat in pantaloni scurti cu parul mare dar care nu era din fauna locala, fara borseta s dar erau alte elemente care l-au tradat, l-am invitat in gasca noastra si dupa ce am vorbit un pic cu el a intrat in studio si cum aveam geamuri oglinda si se vedea doar din interior in exterior s-a prezentat cu tot cu legitimatia de rigoare si si-a facut treaba si baietii vizati au fost luati pe sus, ei bine aici e problema, integrarea in peisaj, unii sunt artisti, altii nu, dar la mare unde 99% din oameni mreg in slapi adidasii si borseta atrag atentia. Iar daca vezi un jandarm in civil pe aici la mare te apuca rasul, mai trebuie sa scrie pe ei jandarm sub acoperire, ca sa vada tot turistul ca jandarmeria munceste, pe bune, jandarmii nu au habar cum sa poarte o statie fara sa atraga atentia, iar handsfree-ul e de porc la ei zzicica sunt niste robocops in sort si tricou, politisti in civil am realizat ca parca ar fi ceva dar jandarmii in civil sunt sub orice critica. Link to comment
yo3ies Posted August 9, 2013 Author Share Posted August 9, 2013 Astazi nu am mai stat pe plaja caci am fost sa vad cum se ridica noul pod de la Agigea, la dus traficul era blocat in Eforie Nord in urma unui accident pe trecerea de pietoni, dar la intoarcere spre eforie sud am fost placut surprins sa vad de la Constanta la Eforie cate un politist la fiecare intersectie si trecere de pietoni, lucru foarte bun mai ales ca au venit turistii de week-end pe litoral. Asa ca inca un plus de la mine Link to comment
Recommended Posts