Jump to content
POLITISTI.ro

Tabara de la Drajna


AltairXYZ

Recommended Posts

Buna seara! Numele meu este Cosmin si am fost admis in vara aceasta la Academia de Politie.

 

Doresc a sti in detaliu ce ma asteapta peste doua saptamani in tabara militara de la Drajna. Daca ar putea o persoana care a trecut deja prin asta sa imi explice in ce consta tabara (de la conditii pana la pregatirea fizica/militara), i-as fi foarte recunoscator.

 

Va multumesc anticipat!

Link to comment
 • Moderator

Tabara de la Drajna exista in viata si pregatirea militienilor/politistilor/jandarmilor inca din anii ´70 !  :doh:

Lasand sarcasmul la o parte, este o etapa interesanta din Ac. de Politie, mai ales ca trezeste la realitate "bobocii" proveniti din varii medii familiale (mai ales cei care au trait in puf, sub fusta mamei).

 

Dupa cum spune si numele, este o tabara militara, cu cabane din lemn, in care sunt cazati 20-25 de persoane, in paturi suprapuse. Exista si corturi, pe post de baie. Se face pregatire militara si de specialitate, atat in incinta taberei, dar mai ales pe dealurile din zona (La Cruce, La Malu Vanat, La Islaz etc). Cu siguranta o sa le "vizitati" pe toate!

 

Programul este unul militar: desteptarea la 06.00, pregatire fizica, pregatire tactico-militara, sectoare etc.

 

Probabil ca la sfarsit, daca se mai tine traditia, o sa se organizeze un foc de tabara cu program cultural-artistic, organizat de voi.

 

Daca o sa cauti pe youtube sau google o sa gasesti diverse informatii, poze si filmulete. Succes!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Active member

Nu stiu cum mai e acum, dar pe vremea mea ... :D ... cel mai rau te omorau conditiile. Un pluton intreg inghesuit pe cativa metrii patrati, in asa hal incat daca dorea unul sa iasa din fundul camerei trebuia sa se bage toti din portiunea aceea in paturi ca sa-i faca loc. :) Ai voie sa iei la tine doar ce iti incape in ranita, dus o data la 2 zile cu cate 3-4 handralai sub acelasi robinet, instructia de front pe un camp prafuit si anume : pas de defilare de ti se scarbeste, manuirea armei, pozitii de tragere, aruncarea grenadei (fara exploziv, evident), minme cunostinte din regulamentele militare, topografie militara, o tragere cu pistolul mitraliera si una cu pistolul, plantoane, santinela, inviorare dimineata si o doza mare de caprareala. O experienta care te va face sa apreciezi mai mult conditiile din Academie. Cel putin asta se intampla prin 2008. Intre timp s-au mai schimbat lucrurile, nu stiu daca in bine sau in rau pt tine. Felicitari pt reusita si bucura-te de experienta.

PS Daca ai ocazia sa fii implicat intr-una din demonstratiile din ultima zi, nu ezita. Chiar daca tu vei face repititii peste repitii cand restul colegilor se odihnesc, o sa-ti aduci aminte cu placere

 • Upvote 2
Link to comment

Eu am fost in 2010 acolo, dar intre timp s-a schimbat treaba...

A fost TARE urat in 2010 (sincer); exact cum spun colegii cate 20-30 in camera, spatiu foarte putin, igiena personala cat mai precara, o priza in toata camera (am adaptat-o noi dupa posibilitati)..

Treaba s-a schimbat oarecum, dar nu te astepta la lux...

Partea interesanta la noi a fost ca dupa ce am plecat de acolo, cand am ajuns la Academie (la conditiile respective de apa calda zilnic, 10 in camera, pizza, shaorma si toate cele la un telefon distanta) a fost hotel de 5 stele :D

Link to comment
 • 3 weeks later...

eh, iaca ca a aparut si comunicatul oficial de la MAI... 

 

Tabara de pregatire a studentilor Academiei de Politie la Drajna

În perioada 26 august – 13 septembrie a.c., studenţii anului I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” execută un stagiu de pregătire tactico-aplicativ, în Tabăra de Pregătire de la Drajna din judeţul Prahova.

În toată această perioadă, cei 379 de studenţi din anul I, reprezentând Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri, vor desfăşura activităţi de iniţiere şi pregătire în domeniul poliţienesc, militar şi de specialitate, instrucţie de front, cunoaşterea armamentului, precum şi executarea unor şedinţe de tragere.

Astfel, viitorii poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor urma etapele unui scenariu tactico-militar gândit de comandanţii de batalion şi profesorii Departamentului de Jandarmi, Pregătire Generală şi Ştiinţe Socio-Umaniste, având ca scop antrenarea studenţilor în situaţii tactice specifice muncii poliţieneşti. În cadrul acestor exerciţii profesionale de pregătire, studenţii jandarmi şi poliţişti vor desfăşura probe tactice, luptându-se corp la corp, imobilizând suspecţi sau contracarând revolte civile, în timp ce studenţii pompieri vor participa la stingerea, în cel mai scurt timp, a unui incendiu de proporţii.

La încheierea perioadei de pregătire, studenţii anului I vor susţine examenul de verificare a cunoştinţelor asimilate pe parcursul acestui stagiu. Activităţile se vor încheia cu un spectacol cultural-artistic prezentat de formaţiile artistice din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Hai sa va povestesc cum am aflat eu despre Drajna, chiar daca nu este "fair-play" se de dai singur exemplu  :naughty:

In primul rand, asa cum am mai spus si in alte posturi, sunt a treia generatie de "cadre", asa ca am avut informatii de prima mana. Chiar si asa, ca sa nu-mi strice supriza, Seniorul nu mi-a dat prea multe detalii, decat cate o replica, din cand in cand, de genul:

 

Eu: Sa-mi iau sampon la mine?

Seniorul: La paraul din vale nu ai timp sa te speli cu sampon!  :shock:

 

Eu: Sa-mi iau si uscatorul de par?

Seniorul: in cort sau pe cetina din padure nu ai priza! :shock:

 

Eu: Sa-mi iau si niste haine mai bune la mine, de oras?

Seniorul: Da, daca vrei, dar o sa le predai la magazie unde o sa-ti dea un bon; ai sa le primesti inapoi la prima invoire!  :shock:

 

Si dialogul, de umor englezesc, a continuat... Dar mi-am amintit cu drag de acele momente, cand a intrebat "bobocul" despre frigider in camera

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.