Jump to content
POLITISTI.ro

Injurii si cuvinte jignitoare

Postare recomandată

Publicat

Buna tuturor,

revin cu un nou subiect de parca mie mi se intampla toate pe lumea aceasta.

Am fost cu cineva intr-o relatie 3 ani si 8 luni (vreo 2 ani a fost ceva serios restul considerandu-se un fel de ,,amici speciali").

De ceva timp, vorbind cu individul la telefon, neconvenidu-i simpla intrebare ,,ce faci" sau fiind el frustrat de habar nu am ce mi se adreseaza cu expersii de genul vita, proasta, tampita. Am trecut cu vederea uneori spunandu-i sau chiar rugandu-l sa nu mai foloseasca cuvintele respective. Din bun simt sau probabil chiar fiind eu intr-adevar extrem de proasta am continuat sa vorbesc cu el la telefon, ne mai si vedeam din cand in cand.

Noutatile care ma marcheaza si vin din partea lui sunt ,,reclamele" pe care mi le face el prin oras sau diversilor cunoscuti, vorbindu-le despre mine in fel si chip, acuzatiile pe care mi le aduce fiind destul de grave.

Insa ce mi-a spus aseara chiar a pus capac, adresandu-mi cu cu**a ordinara alaturi de expresiile mentionate mai sus si inca cateva.

Doresc sa va intreb daca pot sa deschid un proces in instanta si cam care ar fi pedepsele sau pedeapsa pe care o poate primi.

Multumesc.

Publicat (modificat)

Tu mai stai de vorba cu asemenea indivizi? Schimba-ti numarul si refuza orice dialog .

Putina vina ai si tu pentru ca dai curs unor discutii cu el. Daca te jigneste este clar ca nu merita sa-l bagi in seama.

Modificat de georgya
Publicat

Sunt perfect de acord cu ce zici, intr-adevar e si vina mea ca am mai vorbit cu el.

In acest caz, sa inteleg, ca trebuie sa inghit si sa merg mai departe?

• Moderator
Publicat

Proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare unei persoane de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acesteia este o faptă contravenţională sancţionată de lege cu amendă.

Detalii găseşti în (art. 3 pct.1)

• Moderator
Publicat

Faptul că îţi adresează cuvinte şi expresii jignitoare este o simplă contravenţie, deci dacă depui plângere împortiva lui o să primească o amendă, asta bineînţeles dacă poţi dovedi că acuzaţiile tale sunt reale ori dacă recunoaşte el. Sigur îl poţi chema şi în judecată, e dreptul oricărui cetăţean.

Publicat

Si cam care-s sansele de reuista? 

Cu probe bineinteles, inregistrari si sms alaturi de declaratiile unei persoane?

Publicat

Si cam care-s sansele de reuista? 

Păi şansele de reuşită ar fi în momentul în care tu nu ai mai tolera toate "rahaturile" venite din partea sa şi ai începe să mergi mai departe ignorând persoana în cauză şi orice legătură cu acesta, deoarece o sancţiune contravenţională nu va schimba cu nimic comportamentul său cât timp tu, i-l  tolerezi.

• 10 ani mai târziu...
Publicat

Bună seara. De câteva luni un ,,domn,, ma jignește în locuri publice , ma amenință,  tipa și îmi arata scene obscene . Domnul este concubinul actualei sau fostei partenere a fostului meu soț.  Sunt divorțată de 2 ani . Fostul soț și.a găsit pe cineva , concubina Domnului care mă tot agresează verbal . Am depus o plângere la politie în luna aprilie , am spus sa nu fie amendat , doar sa i se dea avertisment sau ceva sa ma lase în pace . Au continuat jignirile . Am depus în luni iunie alta reclamatie , am primit scrisoare ca a fost căutat și sancționat  .acum acesta continua cu jignirile ,atât la adresa mea cât și a actualului meu partener. Specific faptul că ies în parc cu copii(minori) , el apare , jignește,  nu tine cont de lume și pleacă.  În aceasta seara s.a repetat . Pe fondul alcoolului face acestea însă nu este o scuza . Nu am nicio vina. Cum as putea sa fac sa fie sancționat mai aspru sau sa obțin un ordin. Pur și simplu ma termina psihic sa ies cu copii la relaxare și știu ca dau de el și începe circul . Nu eu le.am făcut cunostinta fostului soț cu respectiva, nu am nicio legătură. Va mulțumesc 

• Moderator
Publicat

Stai un pic ...fostul soț si-a găsit pe cineva, adică are o relație? Și acea persoana (pe care a gasit-o fostul soț) are un concubin? 😆😅

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.