Jump to content
POLITISTI.ro

Telefon confiscat de catre politie


BogdanBogdan

Recommended Posts

Buna ziua, as dori sa aflu parerile dumneavoastra si cum anume ar trebui sa procedez in aceasta situatie.

 

Anul acesta, in luna ianuarie am cumparat un telefon marca Samsung Galaxy SII de la o fata, ne-am intalnit la metrou, am verificat aparatul, i-am dat banii si apoi fiecare dintre noi am plecat pe drumul nostru. Eu eram insotit de un prieten, iar fata era singura. Dupa 3 luni de la incheierea schimbului am primit un apel telefonic de la un politist din Arges, la inceput am crezut ca este o farsa, dar apoi mi-am dat seama si mi-a confirmat ca nu este nicio farsa, domnul politist ma sunase sa ma instiinteze ca telefonul pe care il detin este furat si va trebui confiscat si returnat persoanei careia i-a fost furat, am fost chemat la sectia 14 bucuresti, unde am dat declaratie si am predat telefonul politiei iar acesta mi-a dat la schimb o foaie care serveste ca dovada pentru predarea telefonului. Acolo, la sectie, impreuna cu domnul politist am vorbit si discutat despre aceasta tema, i-am dat destule date si informatii pentru identificarea persoanei cu care am incheiat tranzactia, mi-a aratat poza cu acea persoana, a sunat la numarul de mobil care i l-am pus la dispozitie si a raspuns "fratele" fetei de la care am cumparat telefonul, acesta pretinzand ca "sora" lui nu a vandut niciun telefon. De atunci si pana in momentul de fata nu m-a mai contactat domnul politist desi a spus ca o va face si ca ma va ajuta sa-mi recuperez banii platiti pentru bunul confiscat. 

 

Cum anume pot sa actionez in cazul acesta pentru recuperarea banilor platiti pentru acel telefon furat?

 

Multumesc anticipat. O zi buna!

Link to comment

Pai si in ce masura pot sa actionez pentru revendicarea prejudiciului? In afara de faptul de a o da in judecata mai am alte alternative? Si daca o dau in judecata imi va pune politia la dispozitie informatiile de identificare a persoanei respective?

Link to comment
  • Moderator

Nu cred că e nevoie să o dai în judecată tu separat. Cel mai probabil vei fi citat de către instanţă, când o va judeca pe respectiva fată pentru furt. Iar acolo tu te poţi constitui parte în proces, cerând ca instanţa să o oblige pe respectiva să te despăgubească.

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.