Jump to content
POLITISTI.ro

Cum verificăm dacă iPhone-ul este codat - dacă este sau nu este neverlocked


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Cum putem verifica dacă iPhone-ul este deblocat sau nu (dacă este sau nu este neverlocked - decodat din fabrică)

 

Metoda de bază

 

Cel mai simplu mod de a verifica dacă un iPhone este neverlocked (nu este blocat într-o anumită reţea) se poate face prin introducerea în telefon a unor cartele microSIM ce aparţin unor operatori de telefonie diferiţi (Orange, Vodafone, Cosmote, etc.). Dacă telefonul se conectează la reţeaua unui alt microSIM decât cel utilizat,  înseamnă că iPhone-ul este neverlocked. Dacă funcţionează doar pe o reţea sau pe niciuna şi apare o fereastră de eroare de tip pop-up care vă solicită să introduceţi o cartelă SIM valabilă, înseamnă că telefonul este codat (blocat doar într-o anumită reţea).

 

Metoda on-line

 

Dacă nu puteţi face rost de o altă cartelă SIM (microSIM) de la un alt operator de telefonie mobilă şi nu aveţi posibilitatea să urmaţi metoda de verificare descrisă mai sus pentru a afla dacă îPhone-ul este blocat sau nu, există un site care vă poate ajuta.

Site-ul IMEI.info poate accesa o bază de date publică a codurilor IMEI în care sunt listate toate device-urile Apple ce sunt sau nu blocate în reţelele operatorilor de telefonie mobilă. Pentru a utiliza acest serviciu, veţi avea nevoie de codul IMEI al iPhone-ul. IMEI-ul telefonului sau tabletei este un cod unic pentru fiecare aparat (device).

 

În cazul telefoanelor, dacă în iPhone aveţi o cartelă SIM funcţională, puteţi vedea codul IMEI prin apelarea:

*#06#

După apelarea acestui cod, absolut toate telefoanele mobile, indiferent de marcă afişează codul IMEI al telefonului.

 

O altă metodă de a afla IMEI-ul oricărui device mobil Apple, este să intraţi în meniu: aplicaţia Setări - General - Despre (About) şi derulaţi în jos până ce găsiţi codul IMEI al aparatului.

 

O altă metodă alternativă este să conectaţi iPhone-ul sau iPad-ul cu cablul de date la un PC sau laptop ce are instalat iTunes, iar după ce iTunes detectează corect device-ul, acesta afişează modelul, numele iPhone-ului, capacitatea de stocare etc. şi numărul de telefon, iar dacă daţi click pe numărul de telefon va fi afişat şi codul IMEI.

 

De asemenea codul IMEI este gravat în unele cazuri pe spate în partea de jos a dispozitivelor (device-urilor) Apple sau gravate pe suportul cartelei SIM.

 

După ce aţi obţinut codul IMEI al iPhone-ului sau iPad-ului, mergeţi pe site-ul http://www.imei.info şi vă înregistraţi un cont de membru, (necesită o adresă de mail validă ori puteţi să vă autentificaţi cu contul de Facebook sau Google+). Găsiţi rubrica necesară pentru înregistrare/autentificare în dreaptă-sus a oricărei pagini.

 

În continuare introduceţi codul IMEI în caseta specială de căutare şi va fi afişat un tabel cu informaţiile de bază ale device-ului verificat (iPhone sau iPad). Unele dintre aceste date afişate pot fi incorecte.

În partea dreaptă a paginii, sub fotografia generică a device-ului verificat, găsiţi un buton de culoare verde cu inscripţia "SimLock and Warranty" pe care trebuie să-l accesaţi.

 

post-1-0-28972600-1374941614_thumb.png

 

Procesarea cererii durează câteva secunde după care vor fi afişate informaţiile solicitate. Dacă telefonul este blocat la rubrica SIM lock: va fi scris locked iar dacă device-ul este deblocat la rubrica respectivă va fi unlocked.

 

post-1-0-17707200-1374941645_thumb.png post-1-0-59837600-1374941634_thumb.png

 

Dacă telefonul este blocat, găsiţi informaţii privind deblocarea acestuia aici:

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.