Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Probleme inmatriculare

lorin2001

Question

Buna ziua,vreau sa ma lamureasca cineva si pe mine.Am cumparat o masina cu nr provizorii de ms de la un cetatean din targu mures.Pe briful masinii apare alta persoana din zalau. Baiatul din ms avea facut kauvfertrag intre neamt si el si nu mai are thichetul ala roz de la nr de germania dar numerele le are.eu sunt din suceava iar aici la inmatriculari sunt foarte stricti.eu am gandit ca rezolvarea ar fi sa fac kauvfertrag intre neamt si omul din zalau,apoi contract de vanzare cumparare intre omul din zalau si asta din mures care a scos nr rosii si pe urma contract intre omul din mures si mine.la solutia asta cred ca-mi trebuie fiscal de la amandoi.va rog sa-mi spuneti daca este bine sa fac asa sau alta solutie si cum ramane cu tichetul roz de la nr.si ce solutii ar fi daca nu pot primi fiscalul

Edited by Dan
modificare font

22 answers to this question

Recommended Posts

• 0

La inmatriculare nu ai nevoie de tichetul roz,ai nevoie de de fiscal de la cel din Mures care a scos nr. provizorii. Mergi mai intai cu actele care le ai la serv. inmatriculari si nu te mai gandi sa intocmesti in fals niste documente ca intri sub incidenta Codului Penal.

• Upvote 1
  • 0

in mures si zalau cred ca si copilul de clasa a III-a se pricepe la inmatriculari.Solicita-i celui de la mures sa iti trimita fiscalul ca stie el ce are de facut.Nici nu trebuia sa cumperi masina pana ce nu lamureati si acest aspect. Am incredere ca cei din mures sunt seriosi si o sa primesti fiscalul.

• Upvote 1
  • 0

Buna ziua! Doresc sa cumpar o masina inmatriculata pe filiera Bulgaria si am cateva nelamuriri. In primul rand, vanzatorul (roman) are procura de folosinta, din cate am citit pe alte forum-uri, este posibil ca aceea procura sa-i dea drept de vanzare a autovehicului? In al doilea rand, va rog sa ma corectati daca gresesc, de la vanzator trebuie sa primesc urmatoarele: copie dupa cartea de identitate, talonul, asigurarea RCA, verificarea tehnica, cv carte mare(specifica masinilor inmatriculate in Bg), imputernicirea tradusa in romana si pe verso in limba bulgara si in ultimul rand contractul de vanzare- cumparare dintre subsemnatul si vanzator (roman). Iar mai departe cum ar trebui sa procedez ca sa pot inmatricula masina in Romania cu acte in regula, adica sa trec toate actele masini pe numele meu?

• 0
  • Moderator

Păi și care document dintre cele enumerate de tine dovedește că românul e proprietarul de drept al mașinii, iar pe cale de consecință are dreptul să ți-o vândă?

• 0

Presupun ca aceea ar fi procura. Acest lucru, nu imi este foarte clar, avand o procura care asigura 100% din drepturi asupra automobilului, asta include si dreptul de vanzare?

• 0

Citeste cu atentie procura! In aceasta se specifica ce drepturi are, dar trebuie specificat in mod expres ca are dreptul sa vanda autoturismul respectiv.

• 0

Sa presupunem ca in procura mentioneaza faptul ca are dreptul sa vanda autoturismul, ce pasi trebuie sa urmez ca sa trec toate actele masinii pe numele meu?

• 0

Salut..vreau sa cumpar o masina iar vanzatorul imi spune ca el o are inregistrata doar la fiscal deoarece o are de trei luni si nu a mai inregistrat.o si la politie..ce acte imi trebuiesc pentru a o inmatricula pe numele meu?fiscalul pe numele lui sau pe cel de pe cartea masinii si din talon?si contractul de vanzare cumparare pe numele lui sau a celuilalt proprietar?

va multumesc!

Salut..vreau sa cumpar o masina iar vanzatorul imi spune ca el o are inregistrata doar la fiscal deoarece o are de trei luni si nu a mai inregistrat.o si la politie..ce acte imi trebuiesc pentru a o inmatricula pe numele meu?fiscalul pe numele lui sau pe cel de pe cartea masinii si din talon?si contractul de vanzare cumparare pe numele lui sau a celuilalt proprietar?

va multumesc!

• 0

Ai nevoie de certificat fiscal atat de la proprietarul din acte al autoturismului cat si de la intermediar. Mai ai nevoie de contract de vanzare cumparare intre tine si intermediar.

• 0

Am cumparat o masina. Sunt al treilea proprietar. Primul a avut-o pe firma si talonul a ramas pe firma. Nu vrea a sa semneze fisa de inmatriculare si sa puna stampila pe talon.

Daca ati mai intalnit aceasta situatie, cum se poate rezolva in justitie mai repede?

Multumesc anticipat.

• 0
  • Moderator

E necesar să vă adresaţi instanţei de judecată competente, care să constate printr-o hotărâre judecătorească transferul de proprietate.

• 0

Salut,numele meu este Mihai am 23 de ani si in urma cu 3 luni am achizitionat o masina de la un domn din bucuresti care nu o avea trecuta pe numele lui dar avea toate actele masini in regula si fiscalul de la ultimul proprietar care scosese 1 set de numere rosi.Toate bune si frumoase fac acte intre mine si ultimul proprietar care a scos numere,o trec pe numele meu la primarie,ii fac rar-ul ,ii platesc timbrul de mediu si cand ajung la casierie imi spune domnul de acolo ca nu pot inmatricula masina deoarece au mai scos 2 oameni numere rosi si am nevoie de fiscale si de la ei.

Il sun pe acest domn din bucuresti ii explic situatia si imi spune ca el nu mai are nici o teaba nu il mai intereseaza,el spunandumi in acest timp ca doar ultimul proprietar a scos toate cele 3 seturi de numere rosi

Ducanduma iar la inmatriculari am reusit sa fac rost de numele celor 2 proprietari,si interesanduma mai bine am aflat ca unu din ei este din mures,am facut cerere la IPJM si in cateva zile am primit adresa acestuia am reusit sa dau de el si mi-a dat fiscalul necesar si mi-a spus ca primul proprietar este din salaj.Afland asta am incercat sa fac aceias cerere si la Salaj dar acestia nu au vrut sa imi dea adresa acestuia

Intrebarea mea este: ce soluti mai am eu pentru a putea inmatricula masina?

• 0

Fa rost de primul contract de V-C sau documentele intiale cu care a fost vanduta masina. De acolo banuiesc ca o sa iti dai seama ce e de facut.

• 0

Buna ziua.Numele meu este Lory si am 40 de ani.In urma cu 2 luni iubitul meu cu care aveam o relatie de 14 ani si cu care in 30 de zile urma sa ne casatorim a cumparat o masina in felul urmatortranzactia s-a desfasurat intr-un birou de vanzari auto intre vanzatorul masinii si buletinul meu.Mai exact,eu nefiind de fata,iubitul meu mi-a cumparat masina.La 3 zile eu am facut o procura incheiata la notar prin care il mandatam pe un prieten de-al iubitului meu sa se ocupe de inscrierea masinii pe numele meu si pentru mine (cum suna textul).A cincea zi mandatarul meu se ocupase deja de scoatere ultimei serii de numere rosii cu eliberare de Autorizatie De Circulatie Provizorie pe numele meu ca detinator.Pe 27 iulie iubitul la presiunea familiei (spune el) m-a anuntat ca nu se mai casatoreste cu mine si ca vrea masina inapoi.Mi-a cerut insistent sa-i fac act de vanzare-cumparare.Speranta ca e doar o nebunie de moment m-a facut sa refuz sa fac acest lucru.Nu s-a prezentat la starea civila iar a treia zi m-a acuzat ca am furat masina prezentand domnilor de la Politie talon masinii pe numele lui.Pe scurt,el a facut un al doilea act de vanzare-cumparare,de data aceasta intre el si vanzatorul masinii iar cu actele masinii, luate de la mandatarul meu a inscris-o pe numele lui.Pentru lipsa de onoare si modul degradant in care a procedat refus sa-i dau masina.Vreau sa stiu daca eu am facut o ilegalitate si in ce consta aceasta.Mentionez ca nu vreau sa pastrez masina.Va multumesc.

• 0

Cum pot da la fier vechi s-au pentru piese masina tatalui meu care este paralizat si inconstient neputind sa faca actele masinii pe numele meu.Ce acte trebuiesc si unde sa ma adresez pentru acest lucru,eventual sa o pot radia .Multumesc

• 0

Duci masina la un centru autorizat de reciclare a fierului vechi iar de acolo vei obtine o dovada de predare a acesteia. Apoi cu actele masinii si placutele de inmatriculare mergi la Serviciul Inmatriculari Auto pentru a radia auto din evidente. Cu certificatul de radiere pe care il obtii de aici mergi la primarie si ai rezolvat treaba si din punct de vedere fiscal.

• 0

Buna ziua,

Am achizitionat o masina din Anglia si am pierdut prima pagina a cartii de identitate a masinii de acolo.

Am contractul de vanzare-cumparare din Anglia, chitanta, declaratie de la notar ca am pierdut  prima pagina. I-am facut RAR-ul in RO si i-am scos carte aici, am inmatriculat-o provizoriu, dar mi s-a spus la ghiseu ca nu o voi putea inmatricula fara cartea de acolo.

postez aceasta inteebare pentru ca am primit 2 raspunsuri diferite de la politie, si urmeaza sa merg sa o inmatriculez. Este posibila inmatricularea cu actele pe care le am eu, desi imi lipseste prima parte din cartea de Anglia? 

Multumesc