Jump to content
POLITISTI.ro

Detinere Spray


DaLy
Go to solution Solved by Eduard,

Recommended Posts

Buna ziua/seara,

Am niste intrebari, pentru a nu avea probleme cu legile ( pe care nu le cunosc in cazul de fata )

1. Spray-ul autoaparare NATO cu piper/lacrimogen necesita ceva PERMIS? ( Din auzite nu )

2. Spray-ul poate fi folosit de catre cineva care are 16 ani  impliniti fara a se crea probleme? Asta doar in caz de auto-aparare.

3. Sprayurile NATO cu piper se gasesc in magazinele de pescuit?Necesita ceva acte/permis la achizitionarea acesteia? ( Banuiesc ca daca nu necesita ceva permis pentru port atunci nu cred ca e nevoie de asa ceva la cumpararea acesteia )

 

Link to comment
  • Solution

Raspunsuri la intrebarile tale, vei gasi in linkurile de mai jos:

 

 

 

PS - Inainte de a pune o intrebare pe acest forum, faceti mai intai un search (in coltul din dreapta sus), poate gasiti ceea ce cautati, sa nu incarcam forumul cu intrebari inutile.

  • Upvote 1
Link to comment

Nu pot spune ca m-am lamurit pentru ca as minti si mi-as face singur probleme.

Din posturile facute/legile postate:

1. Trebuie sa primesc o lovitura cel putin ca sa pot folosi spray-ul in stadiul de autoaparare?

2. La 16 ani am voie sa-l folosesc? 

3. Iritant/piper/paralizant pana la urma cel paralizant este folosit doar de politisti si cel iritant poate fi folosit in stadiul de autoaparare?

4. In propietate privata ( la mine in casa ) il pot folosi fara probleme, fara a fi lovit, amenintat doar pentru a alunga "individul" ?

 

Postez din nou fiindca nu am gasit raspunsurile/nu m-am lamurit 100%, nu postez din dragul de a posta, nu ma lupt cu o platforma IPB, nu am access la un site web de 2 zile, stiu ce inseamna search pe un forum.

Link to comment

Deci ma ajuta cineva cu raspunsuri clare la ultimele intrebari adresate voua ( politistilor ) ?

Fiindca vreau sa-mi iau cat de curand unul pentru autoaparare si nu vreau probleme legate de varsta/port ilegal ( arma alba ) banuiesc ca spray-ul iritant nu este considerat o "arma alba" atat timp cat nu produce efecte secundare, asta daca este folosit conform instructiunilor de pe produs.

 

Aici ma refer strict la Spray-ul paralizant KO cu piper.

 

Apropo, acum citisem ceva in legatura cu Spray-urile cu GAS (CS) cum ca daca cel care este pulverizat sufera de astm apar probleme de sanatate pe timp indelugat, etc, este adevarat?

Edited by DaLy
Link to comment

DaLy, ai primit raspunsurile la intrebarile tale prin postul lui Eduard. Ca nu intelegi legea, asta nu mai e problema noastra. Citeste, reciteste, pana vei intelege.

Link to comment

au aparut pe piata online din romania diferite forme la sprayul cu Oleoresin Capsicum (OC), de la pixuri/brelocuri si pana la pistoale cu tub de gaz.

NU  ma refer la cele cu permis de port arma, ci la " norconia gas pistol", respectiv " mace gas pistol", asa ca, pentru cei  ai fricosi din fire, va cumparati o jucarie din aia si ati rezolvat problema.

Arata ca un pistol, foloseste tub de gaz si nu trebuie permis de port-arma, ci doar sa-l folosesti strict pentru autoaparare.

Link to comment
  • 2 years later...
On 22.07.2013, 06:07:51, teolucian63 a scris:

DaLy, ai primit raspunsurile la intrebarile tale prin postul lui Eduard. Ca nu intelegi legea, asta nu mai e problema noastra. Citeste, reciteste, pana vei intelege.

Rautaciosi mai sunteti. oferiti omului informatiile necesare. Nu va costa nimic. 

  • Downvote 2
Link to comment
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.