Jump to content
POLITISTI.ro

Perioada de suspendare a permisului auto


Alexandrurda
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am si eu o nelamurire.

Am primit o adresa acasa ca am "reusit" sa fac 15 puncte, drept urmare trebuie sa predau permisul de conducere.

Intrebarea mea este - in cazul in care nu il predau am inteles ca se mareste perioada de suspendare cu 30 de zile - :

De la ce data se considera permisul suspendat - de la data in care trebuia predat sau de la data predarii efective a permisului. Mentionez ca din pacate nu am avut cum sa-l predau la timp deoarece sunt detasat in tara si domiciliul il am in Bucuresti, iar in momentul in care am sunat sa intreb daca se poate preda la o alta sectie de politie din tara mi s-a spus ca nu, doar la Udriste il pot preda.

Multumesc

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Art. 209. – (1) La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenţă a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.

(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumulării celor 15 puncte de penalizare şi până la data expirării termenului când avea obligaţia de a preda permisul de conducere sau, după caz, până la data predării permisului de conducere.

(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezintă la poliţie, în termenul prevăzut la alin.(1), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se majorează, de drept, cu 30 de zile.

(5) În situaţia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilităţii prezentării la poliţie în termenul de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule dispusă potrivit alin.(4) se anulează.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.