Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Accident rutier si testare alcoolemie din sange

zafiu

Question

Buna ziua !!! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Am fost implicat intrun acc. rutier pe scurt : am franat la o cale ferata si altu a venit m-a lovit in spate, intrebarea mea este : "e obligatoriu sa fac test de sange daca iese 0 in aerul expirat?"  Mentionez ca am resimtit ceva dureri cervicale si lombare si am decis sa merg la spital pentru invetigati amanuntite.

Si daca nu cer prea mult , ce acte trebuie sa iau de la politie (pentru asigurare,repararea masini)si cam cum e procedura (cum se desfasoare lucrurile legal ) pentru ca politistul pare ca se cunoaste cu celalt tip si pare partinitor(sper sa ma insel )imi  da senzatia uneori ca eu am fost vinovat ca tipul m-a lovit (ma tot intreab ca de ce am oprit /incetinit ca nu era semnalizata trecerea de cale ferata, etc....... Am oprit ca alta masina a incetinit /oprit in fata mea nu ma puteam urca pe ea)

Multumesc anticipat astept raspuns!!!!!

Edited by zafiu

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Evident ca politistul pune intrebari incomode... asta e meseria lui. Priveste din toate partile problema pana se convinge care e realitatea. 

Da, la accident cu vatamare corporala e obligatorie recoltarea probelor biologice.

Autorizatia de reparatie iti da dreptul sa repari masina, iar anexa 2 stabileste vinovatia si serveste asiguratorului sa te despagubeasca (depinde de dosar si politist cand iti elibereaza anexa 2)/

Fii dragut si nu mai expune ”senzatiile” astea in prezenta politistilor. Teoria conspiratiei pe noi nu ne incanta. Si in plus de asta, daca ti-as pune  eu in carca senzatiile pe care le am la adresa unor anume cetateni, nici tie nu ti-ar conveni. Daca e lovitura din spate, nu prea ai cum sa fii tu vinovat, in 99% din cazuri, asa ca politistul probabil incearca sa ”indulceasca pastila” pt vinovat. Ti-ar fi placut si tie daca erai in locul lui ca politistul sa fie ”om”... Mult noroc! :emo-yessir:  

• 0

in mare am inteles!!! trebuie anexa 2 !!!

e normal sa imi retina masina pentru verificare RAR !!! pana pentru a doua zi in conditiile in care eu nu eram din zona si nu aveau cu ce sa plece ceilalti pasageri !!!??

nu aveam cu ce sa plec nici eu!!!??

Edited by zafiu
  • 0

In cazul in care ai declarat ca ai suferit vatamari corporale si se constata acest lucru, in urma unor investigatii medicale, in cauza se intocmeste dosar penal pentru vatamare corporal din culpa. Autoturismele implicate in acest eveniment, obligatoriu, vor fi supuse unei verificari tehnice, iar pana la efectuarea acestei verificari sunt imobilizate. Va trebui sa astepti ca dosarul sa se finalizeze, sa se dea o solutie definitiva si irevocabila. In acest caz recoltarea probelor de sange este obligatorie!

• 0

si in situatia in care in urma investigatilor spitalicesti , eu ,victima, nu am nimic grav(nu necesit internare) mai este necesara verificarea RAR ???!!?

• 0

In cazul tau, s-a intocmit dosar penal?

Exista vatamari corporale usoare si vatamari corporale grave. Nu trebuie sa fii internat in spital! Zilele de ingrijiri medicale nu reprezinta zilele in care ai fost internat in spital, ci zilele necesare vindecarii vatamarii suportate.

Edited by Sache
  • 0

Tu, victima, ai solicitat deplasarea la spital. Dar ca sa vezi surpriza, politistii nu procedeaza cum le dictezi tu. Raspunsul e: DA! Procedurile trebuiesc respectate, chiar daca tu ai acuzat dureri lombare care ulterior au disparut ”ca prin minune”.  :pfft:

• 0

"bundesgrenzschutz"

eu am intrat pe forum aici  sa aflu exact cu e normal si legal nu sa  am parte de insinuarile tale (obrasnice)adica eu  am placerea sa fiu tamponat din spate ,,, pus guler cervical(foarte incomod)transportat pe un plan tare(targa dura) pana la judeteana intepat de 2 ori,perfuzie .... sa platesc drumul si osteneala alcuiva sa vina sa ma ia la 10 noaptea de la spital,iar a doua zi sa o iau de la capat : sa imi platesc testul la sange ,sa platesc alte 4-5 drumuri la politie,asigurare, servis ++++++ foarte putin conteaza sa itzi suni familia sa ii spui ca ai avut un accident si am ajuns la spital()dar astea din urma mai puutin conteaza(dupa parerea ta) ----

prin umare mi-e mi-au disparut durerile lombare ca prin "minune", nu "dictez "

daca ma potzi ajuta cu ceva detali legale sa  imi mearga  mai bine si sa nu fac 1000 de drumuri din necunooastere bine, altfel nu mai vb asa de sus, nu e necesar crede-ma

fa-ma sa inteleg procedurile colegului tau (politist) si sa nu mai am impresia ca favorizeaza pe consateanu lui ,,, ca de altfel se pot da in judecata, si politistu si soferul BMW-ULI fara frane si baut,,, si o sa vad atunci cum le mai merg rotile......

daca alcineva mai ma poate ajuta cu alte lucruri care ar trebui sa stiu sa nu mai inteleg eu gresit.

va multumesc anticipat!!! sunt satul de atitudine "incorecta"

inca ceva pentru cei care au atitudini gresite:

Noi cei care  o patim pe strada deranjam angajati publici!!!!!??????

Edited by zafiu
  • Downvote 8
  • 0

Inteleg ca esti suparat, dar de ce "faultezi" asa rau limba romana?

Daca nu stii ce s-a intocmit, ce vrei sa iti spun?

Daca a fost o simpla tamponare (eveniment rutier in urma caruia au rezultat doar avarii la autovehiculele implicate) este cu totul alta procedura. Spune-ne exact ce s-a intocmit, daca vrei sa primesti un sfat.

Apropo, las-o mai usor cu ultima ta exprimare, ca mai sunt si alti "angajati publici", de la care nu ai tupeul sa ceri socoteala, fata de institutia noastra, care este foarte deschisa in raport cu cetatenii.

Edited by Sache
  • 0

Ai dreptate si imi cer scuze!!!

Nu stiu ce s-a intocmit pentru ca eu am fost la spital! Urmeaza acum la 2 sa deu declarati si toate cele.

Itzi multumesc inca o data  ai fost de mare ajutor.

• 0
  • Moderator

zafiu

Dacă nu-ţi convin răspunsurile, iţi poţi angaja un avocat care să te lămurească şi astfel să ne scuteşti de ifosele tale, pentru că, REŢINE, NU este nimeni obligat să-ţi răspundă şi să-ţi ofere consultanţă juridică şi nici NU suntem noi vinovaţi că ai fost implicat în accident. Pe acest site răspundem la îndrebări doar din bunăvoinţă, nu este vreo obligăţie de serviciu, o facem din timpul nostru liber şi dacă nu eşti capabil să înţelegi acest lucru, fără nicio supărare, poţi căuta răspunsuri în altă parte, internetul e liber.

Revenit la subiect, dacă ai fost la spital şi implicit ai fost înregistrat în evidenţele serviciului de urgenţă că ai primit consultanţă şi îngrijiri medicale de specialitate, obligatoriu poliţistul respectiv întocmeşte dosar de cercetare penală, pentru că nu se poate aprecia cu certitudine câte zile de îngrijiri medicale va primi victima, imediat după producerea accidentului. Pentru acest lucru este necesar un certificat medico-legal.

Din moment ce discutăm de o cauză penală, procedurile sunt foarte stricte şi trebuie urmate obligatoriu. Stabilirea alcoolemiei, verificarea stării tehnice a autoturismelor implicate şi aşa mai departe, sunt activităţi necesare ce trebuie parcurse în cauzele penale.

Dacă vei ajunge să te judeci cu cel care te-a accidentat, îi vei mulţumii poliţistului pentru că prin aceste activităţi nu face altceva decât să înlăture orice eventuală suspiciune privind apariţia altor cauze generatoare a accidentului. Sau altfel spus, când idiotul care te-a accidentat ajunge să se judece cu tine în instanţă şi va avea un avocat, nu mai poate acuza că ai fost sub influienţa băuturilor alcoolice şi nici nu o să poată invoca că accidentul a fost produs datorită unor defecţiuni tehnice, astfel culpa rămânând doar în sarcina lui.

Vei fi nevoit să mergi la institutul de medicină legală şi să soliciţi eliberarea unui certificat medico legal privind zilele de îngrijiri medicale necesare vindecării leziunilor suferite, document necesar pentru stabilirea încadrării juridice a faptei şi pentru soluţionarea dosarului de cercetare penală.

Trebuie să ştii că "zilele de îngrijiri medicale" NU sunt acelaşi lucru cu "zilele de spitalizare" sau "concediu medical". Zilele de îngrijiri medicale reprezintă perioada necesară corpului uman pentru vindecarea leziunilor suferite.

După ce vor fi efectuate toate cercetările necesare (vor urma declaraţiile persoanelor implicate, ale martorilor oculari etc.) dosarul va fi înaintat la Parchetul competent, iar decizia aparţine magistratului

Chiar dacă nu-l placi şi nu-l înghiţi pe poliţistul respectiv, trebuie să înţelegi că activităţile respective se fac obligatoriu, în niciun caz pentru că aşa vrea el. De asemenea, îţi recomand să cooperezi cu poliţistul respectiv şi să-ţi dai concursul pentru obţinerea documentelor despre care am vorbit mai sus, pentru că soluţionarea unui dosar de cercetare penală poate dura destul de mult, iar dacă te vei opune ori vei întârzia şi mai mult obţinerea documentelor respective, nu vei face altceva decât să prelungeşti durata de soluţionare.

• Upvote 4
  • 0

"bundesgrenzschutz"

eu am intrat pe forum aici  sa aflu exact cu e normal si legal nu sa  am parte de insinuarile tale (obrasnice)adica eu  am placerea sa fiu tamponat din spate ,,, pus guler cervical(foarte incomod)transportat pe un plan tare(targa dura) pana la judeteana intepat de 2 ori,perfuzie .... sa platesc drumul si osteneala alcuiva sa vina sa ma ia la 10 noaptea de la spital,iar a doua zi sa o iau de la capat : sa imi platesc testul la sange ,sa platesc alte 4-5 drumuri la politie,asigurare, servis ++++++ foarte putin conteaza sa itzi suni familia sa ii spui ca ai avut un accident si am ajuns la spital()dar astea din urma mai puutin conteaza(dupa parerea ta) ----

prin umare mi-e mi-au disparut durerile lombare ca prin "minune", nu "dictez "

daca ma potzi ajuta cu ceva detali legale sa  imi mearga  mai bine si sa nu fac 1000 de drumuri din necunooastere bine, altfel nu mai vb asa de sus, nu e necesar crede-ma

fa-ma sa inteleg procedurile colegului tau (politist) si sa nu mai am impresia ca favorizeaza pe consateanu lui ,,, ca de altfel se pot da in judecata, si politistu si soferul BMW-ULI fara frane si baut,,, si o sa vad atunci cum le mai merg rotile......

daca alcineva mai ma poate ajuta cu alte lucruri care ar trebui sa stiu sa nu mai inteleg eu gresit.

va multumesc anticipat!!! sunt satul de atitudine "incorecta"

inca ceva pentru cei care au atitudini gresite:

Noi cei care  o patim pe strada deranjam angajati publici!!!!!??????

Simplul fapt ca iti permiti sa vorbesti asa pe un site al politistilor imi demonstreaza mie doar ce am insinuat. Ca esti un fel de ”ou” ce nu poate fi supus niciunui altfel de tratament decat regesc, in caz contrar intrand la idei si trecand la acuze nefondate. Lipsa de coerenta si gramatica defectuoasa ma conving inca o data! Ti s-a raspuns la intrebari, iar tu nu esti capabil sa accepti raspunsurile. Atitudinea mea este o simpla urmare a ”insinuarilor” tale pe care evident ca tu le consideri normale dar SURPRIZA”???!!!” noi ne-am cam saturat de ele.

Ca sa iti explic mai pe intelesul tau: ti-au raspuns 3 politisti la intrebari, si uite ce raspuns si acuzatii ai fost tu in stare sa formulezi... Ti-am bolduit 4 replici (pe care nu imi permite educatia sa le caracterizez...) pt care ar trebui sa iti ceri scuze. De exagerarile de mai sus nici nu mai vorbesc... 

• 0

Buna dimineata tuturor, 

In dimineata datei de 18.02.2019 ora 7:30 din neatentie am intrat usor in conducatorul in fata mea. Daune nu au fost decat la mine mai exact radiator spart. 

Celalalt conducator avea un copil de 11 ani pe bancheta din spate, nu purta centura(nu mai conteaza asta) si cred ca s.a izbit de scaunul din fata pentru ca acuza durere de spate. Acesta a sunat la 112 si a venit un echipaj smurd + politie. Am vorbit cu cei de la smurd si mi.au zis ca nu ar trebuii sa.mi fac griji pt ca este ok copilul. 

Dupa toate cele am suflat in aparatul etilotest si mi a iesit o alcoolemie de 0.27. Nici nu ma gandeam pt ca nu m.am apucat la ora aia sa beau. Bausem cu o zi inainte in familie si trecusera 7 ore unde am dormit in timpul acesta. Dimineata nu aveam nimic si chiar nu ma gandeam ca nu iese alcoolul.

Am fost la recoltarea sangelui. Nu stiu cat a iesit si nu m.au chemat la sectie de atunci.

Mi.au suspendat carnetul pt 90 de zile iar pe dovada scrie "accident rutier cu vatamare corporala de persoana..".

Ce inseamna aceasta vatamare? Ce se intampla in continuare? Nu am patit asa ceva niciodata. Nu m.am urcat niciodata la volan baut.

Precizez ca domnii politisti au fost foarte cumsecade.  Mi.au explicat tot ce au scris in procesul verbal.

Multumesc!