Jump to content
POLITISTI.ro

Traversare Fetesti Cernavoda


yo3ies

Recommended Posts

As vrea sa ma duc la mare cu toacla de bicicleta, ideea e sa fac drumul in doua zile, sotia are casa la Fetesti deci e locul perfect pentru somnic si refacere. Intrebarea mea e una singura: Se poate traversa ansamblu de poduri Fetesti Cernavoda cu Bicicleta, avand in vedere doua aspecte: Este autostrada si stiu ca nu e voie cu bicicleta pe autostrada, dar totodata e si punct obligatoriu de trecere. Exista vreo derogare sau vreun drum lateral chiar si pe camp? Ideea e ca voi merge pe autostrada fix partea cu podul daca exista drum, mai exista si posibilitatea sa trec cu bicla pe podul CF Anghel saligni, avand in vedere ca nu mai e trafic feroviar pe el (sina e taiata). Un sfat si o idee de cum sa fac ca sa fie totul legal, nu cu nesimtire inainte, caci pe Fetesti Cernavoda intre cele doua poduri am vazut biciclisti pe banda de urgenta, dar nu stiu ce si cum.

Link to comment

Circulatia bicicletelor pe autostrada este interzisa. Poti traversa podul, ca pieton, mergand pe langa bicicleta, fara sa platesti nicio taxa. Nu exista nicio derogare sau vreun drum lateral, treversarea se face pe podul de la Cernavoda.

O solutie legala ar fi sa faci un ocol si sa treversezi Dunarea pe la Giurgeni, si poti circula si cu bicicleta.

Link to comment
  • Moderator

Podul de la Cernavodă are amenajate trotuare pentru circulaţia pietonilor? Chiar nu îmi amintesc pentru că nu am dat importanţă.

Link to comment

Există ceva de genul fotografiei de mai jos. La fel există și la podul de la Fetești. Problema este că nu este legal să mergi cu bicicleta pe porțiunea de autostradă.

post-335-0-26634200-1373560242_thumb.jpg

Link to comment

Multumesc mult pentru informatii deci ori traversez cu trenul ori pe poduri merg pe trotuar si apoi 18 km de offroad prin camp, stiam de giurgeni sau de bacul de la Chiciu dar era interesanta optiunea cu podurile

Link to comment

Aceste porțiuni există doar pe cele două poduri. Pe bucata de autostradă dintre ele nu există acel trotuar.yo3ies mai ai variante în topicul Dacă te interesează să ajungi la mare pe alte rute.

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • Moderator

După ce în iunie s-a luat decizia ca în weekend-uri şoferii care merg pe Autostrada Soarelui să fie scutiţi de plata taxei de trecere pe podul de la Feteşti-Cernavodă, autorităţile au extins intervalul de timp în care taxarea e sistată.

 

Astfel, şoferii NU vor fi taxaţi în intervalul cuprins între zilele de vineri, de la ora 6:00, şi cele de luni, până la ora 14:00. Totodată, taxarea va fi sistată şi în zilele de sărbătoare legală.

 

Măsura introdusă de Ordinul nr. 356/2013 (Monitorul Oficial nr. 475/31.07.2013) este valabilă până pe 2 septembrie 2013.

 

Iniţial, intervalul în care taxarea era sistată era vineri (ora 06:00) – dumincă (ora 24:00).

Link to comment

Cand ajungi la statia de taxare, prin Vlasca...atentie la "indieni", iei frumusel bicicleta in spinare si urci pe podul vechi sau mergi pe langa autostrada cam 400m de la taxare pana la primul pod, apoi pe pod mergi pe "trotuar" dar ai grija sa nu cazi prin el in Dunare  :naughty: ..apoi mergi pe langa autostrada de la km 145 pana la km 158 iar acolo iar "pe trotuar" pana la km 159+500 unde pot intra linisiti in Cernavoda si drum bun pe DN :):good: Daca ma prinzi intr-o si cu masina mai goala te duc eu de la Fetesti pana la Cernavoda  :emo-yessir:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.