Jump to content
POLITISTI.ro

Noul proprietar nu a inmatriclat masina dupa 1 an


valineb1

Recommended Posts

Buna ziua,

Am avut marea surpriza de a primi in posta o amenda de rovigneta in data de 03.07.2013 de la masina ce-am vandut-o de 1 an mai exact pe data de 8.06.2012, masina a fost vanduta cu acte intocmite la birou de acte, radiata fiscal...adica totul in regula,din partea mea.

Am urmat procedura de contestare in instanta a Procesului verbal de ,unde am anexat ,o copie dupa contractul de vanzare cumparare,copie dupa procesul verbal si hartii ce sa ma exonereze de plata acestei amenzi de care nu sunt vinovat.

Sa zic, momentan am rezolvat modul de lupta impotriva viitoareleor amenzi ce vor veni pe numele meu...sunt sigur ca vor mai veni.

Dar, ce pot sa fac sa nu mai fiu eu in evidentele CNADNR, mai exact in evidentele Politiei rutiere ca fost proprietar?

Inteleg ca pana nu inmatriculeaza masina pe numele lui, in evidente tot eu apar ca proprietar...chiar daca e radiata fiscal,tot tacamul de acte....

Cineva mi-a zis ca trebuie sa fac o adresa la Politia unde are noul proprietar domiciliul, prin care sa solicit retinerea placutelor de inmatriculare pe motiv de depasire a termenului de inmnatriculare,cel de 30 de zile, unde sa anexez copia dupa contrsctul de vanzare cumparare, si sa pun si copia dupa amenda de la rovignieta sa vada ce-am patit.

Asta e solutia? Sau pot sa o scot eu cumva din evidenta mea la Politia unde am eu domiciliul?

 

Va multumesc anticipat.

Link to comment
  • Member

La vanzarea autoturismului ai completat pe certificatul de inmatriculare rubrica "Instrainat catre...............la data de............" si ai semnat?

Edited by RPG
  • Upvote 1
Link to comment

ms....verific acush

 scris si semnat...amenda a venit de la un punct mobil, de la un angajat al CNADNRPai in link zice ca se radiaza dinevidentele fiscale....acest lucru este facut de cand am vandut-o....eu am scos-o de la impozit de la mine de la primarie....problema e ca sa o scot din evidenta serviciului inmatriculari si implicit din evidenta CNADNR de pe numele meu

Link to comment
  • Moderator

Problema e puţin mai complicată decât pare la prima vedere, întrucât radierea din evidenţele serviciului de înmatriculări în astfel de cazuri nu se face decât în urma unei hotârâri judecătoreşti definitive.

Se procedează aşa pentru că vânzarea-cumpărarea unui autoturism conform legii se face printr-un act juridic civil, care conform Codului Civil este o manifestare de voinţă făcută cu intenţia de a produce efecte juridice, respectiv de a da naştere, modifica sau stinge un raport juridic civil, iar poliţia nu are competenţe în acest domeniu privind litigiile civile, doar instanţa de judecată este competentă să soluţioneze astfel de litigii.

Link to comment
  • Moderator

Dacă aşa cum bine te-a îndrumat colegul meu mai sus, ai completat rubrica "Înstrăinat către" de pe verso-ul certificatului de înmatriculare, ai şanse mari să rezolvi problema fără să ajungi în instanţă.

Te sfătuiesc să-l contactezi pe cumpărător şi să discuţi problema cu el. Îi poţi sugera şi faptul că îi vei face plângere dacă nu transcrie dreptul de proprietate al autoturismului. ;)

Link to comment

am incercat sa iau legatura cu el,la mail nu mai raspunde, mobilul probabil l-a schimbat, iar distanta dintre noi e de vreo 250 km....o sa mai astept poate il opreste vreun echipaj, poate bate la ochi o masina din alt judet prea des prin oras.

Link to comment
  • Member

Sunt sanse mari ca, la un control al Politiei Rutiere, sa ii fie retinut certificatul de inmatriculare, caz in care va fi fortat sa o inmatriculeze daca vrea sa mai circule cu ea.

Link to comment
  • Moderator

Sunt şanse mari numai dacă a avut inspiraţia să menţioneze în rubrica de pe verso a certificatului de înmatriculare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.