Jump to content
POLITISTI.ro

ITP valabil dar fara abtibild pe talon

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua.

In urma cu aproximativ o luna mi-am schimbat domiciliul si am schimbat si talonul masinii.

In ziua cand am fost la DRPCIV ca sa schimb talonul am trecut si pe la o statie ITP pt a-mi reinoi itp-ul care expira curand. Cei de la statia itp mi-au pus data inspectiei si abtibildul specific pe talon, dar eu l-am schimbat dupa cateva ore. La politie mi-au spus ca ei au verificat in baza de date a RAR si aparea data veche de valabilitate a itp-ului si au trecut-o pe aceea in noul talon. 

Am mers la statia itp si mi-au zis ca nu are importanta pt ca daca sunt verificat de un agent de circulatie acesta o sa verifice in baza de date a RAR daca am itp valabil. Mi-au pus totusi pe talon data expirarii itp-ului si stampila, dar nu mi-au mai lipit abtibild-ul acela specific.

Daca ma controleaza un agent...iau amenda pt itp expirat avand in vedere ca itp-ul a fost facut si este valabil (se pare ca dureaza 24h pana cand se actualizeaza baza de date a RAR) dar nu am abtibildul respectiv pe talon.

Mentionez ca am pe numarul de inmatriculare un sticker verde pe care mi l-au pus cei de la itp cand am facut itp-ul....nu stiu daca acel sticker are vreo valoare.

Multumesc.

Modificat de sorin19871987
  • Moderator
Publicat

Sincer eu nu cred că vei avea probleme, dacă atunci când vei fi oprit o să ai răbdarea necesară să-i explici poliţistului aşa civilizat şi frumos ceea ce ne-ai povestit şi nouă aici. Dar nici nu exclud o astfel de posibilitate, în care colegul să nu te creadă pe cuvânt şi să facă verificări suplimentare.

Important este să le vorbeşti şi explici într-un mod civilizat, pentru că ei nu au de unde să ştie cum de s-a ajuns într-o astfel de situaţie. Dar repet, eu cred că vei găsi înţelegere, nu trebuie să-ţi faci prea multe probleme.

Publicat

Stai linistit, ITP-ul este valabil. Totusi cei de la DRPCIV ar fi trebuit sa iti mentioneze in CI noua data de expirare a ITP-ului. Sticker-ul de pe placuta cu numarul de inmatriculare nu poate proba singur ca ITP-ul este valabil sau ca se refera la autoturismul pe care se afla.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.