Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere romanesc retinut in Olanda

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Prietenei mele i-a fost ridicat azi permisul de conducere romanesc pentru depasirea limitei de viteze in Olanda. A fost oprita de catre un domn politist pe motocicleta pe autostrada, acesta a afirmat ca a urmarit-o 30 de km si ca avea 190 de km la ora in conditiile in care limita de viteza era 130 km la ora. In momentul opririi ea avea in jur de 150 km la ora si nici nu fusese somata sa opreasca pana atunci. Acesta i-a pretins o amenda de 900 de euro pentru recuperarea permisului. Ea a solicitat o declaratie sau un proces verbal politistului si pentru ca a refuzat sa plateasca acesta i-a inmanat doar o chitanta pe care nu scrie nici macar viteza ci doar ca i-a ridicat permisul si a plecat. Ce trebuie sa faca in situatia aceasta? Ramane fara permis definitiv? Multumim

Publicat

Depinde de legislatia acelui stat care este procedura in acest caz.Probabil permisul i-a fost suspendat pe o perioada limitata de timp si va primi si o sanctiune contraventionala pentru depasirea vitezei acelui sector de drum.Asta daca nu se pune si problema ca nu a oprit la semnalul politistului.Cel mai bine ar fi sa se prezinte la unitatea de politie din acea zona unde va primi informatiile exacte pentru ca, ma repet, legislatia poate diferi de la stat la stat.

Publicat

A oprit imediat la semnalul politistului, nu s-a pus in discutie acest aspect ci doar depasirea limitei de viteza cu peste 50 km la ora. Problema este ca nu locuieste acolo, este in vacanta in Hamburg si Olanda a fost in trecere. Politistii de acolo vorbesc o engleza slaba si nu te poti intelege, au spus ca sa astepte sa-i vina acasa. Dar pe ce adresa?? Ca nu si-a notat nimic. In sfarsit, si la Ambasada a sunat si de acolo i s-a spus sa astepte'' daca'' vine ceva. In Bucuresti, care va fi procedura? Declara retinerea permisului in Olanda impreuna cu chitanta eliberata de politistul olandez? Este posibil sa i se dea un nou permis pana cand soseste din Olanda? Din ce am citit in Ro poti conduce nu se anuleaza permisul. Nu stiu ce sa-i spun. Mai are o sapt de stat acolo si e nelinistita. Multumesc

• Moderator
Publicat

Pe durata şederii în Olanda, ori tranzitării acestei ţări sunteţi supuşi legilor, normelor şi procedurilor olandeze.

Îţi recomand să cauţi informaţii suplimentare pe următoarele website-uri:

Ambasada României la Haga (haga.mae.ro)
Poliţia olandeză (www.politie.nl)

Publicat

Am fost deja pe site-uri am sunat. Vezi mai sus. Bun si ce se intampla in Romania? Ramane fara permis? Care este procedura?

Publicat

Lipsa de professionalism a politistilor din Olanda fata de cei din Romania?, hmm

pai daca p-astia din Romania ii injuram ....

si cat am vrut domne sa intram in Europa...

ca sfat pe viitor...

Plec acum intr-o excursie cu motocicleta prin 11 tari. Am scos de pe internet restrictiile din fiecare tara, incepand cu nivelul de alcool in sange si terminand cu obligativitatea sa ai la tine becuri de rezerva, vesta, kituri de verificarea a alcoolului in respiratie. De ce? un motiv ar fi pentru ca respect prea mult concediul.

Alt sfat, prietena, daca primeste vreodata viza de America, s-o refuse. acolo pentru asa ceva e posibil sa stea si la racoare o seara. All inclusive

• Apreciez 1
Publicat

Probabil permisul i-a fost suspendat pe o perioada limitata de timp si va primi si o sanctiune contraventionala pentru depasirea vitezei acelui sector de drum..

Acesta i-a pretins o amenda de 900 de euro pentru recuperarea permisului. Ea a solicitat o declaratie sau un proces verbal politistului si pentru ca a refuzat sa plateasca acesta i-a inmanat doar o chitanta

Probabil isi va recupera permisul din Olanda dupa ce plateste, banuiesc ca acum suma este mai mare

Publicat

Daca noi faceam asa ceva imediat se considera un abuz si sarea toata lumea in sus.

Publicat

Da. Dar cum este posibil sa dea amenda si pt faptul ca nu mergea pe prima banda si numai pe cea de viteza. Pai din moment ce mergi cu viteza mai mare logic ca stai pe banda de viteza. Deci erau 9 euro pe km rezulta 540 euro pt 60 km in plus fata de limita admisa si restul pana la 900 euro amenda de banda. Ne-am apucat sa citim codul rutier olandez! Nu scrie!!!! Horror! Sa nu ai nici o amenda sau puncte in tara ta sa fii super ok si sa pierzi permisul in vacanta. Asta e, il dam in judecata. Sa dovedeasca acea viteza de care spune si cu benzile. Am vbit cu un consiliet juridic de la Ambasada Ro in Olanda.

Publicat

Sa ne tii la curent, cel putin eu sunt tare curios.

Publicat

By the way Cezar. Corect sa respecti legea! Dar mergi tu 2 ore bara la bara de la Rotterdam la Amsterdam drum pe care il faci in max o ora si sa vedem daca iti mai arde sa mergi cu 80 km la ora !!! Dupa ce vii de la Londra pe ferry si trebuie sa ajungi seara la Hamburg! Thx anyway pt sfaturi!

Ok Rusy

• Moderator
Publicat

Dar mergi tu 2 ore bara la bara de la Rotterdam la Amsterdam drum pe care il faci in max o ora si sa vedem daca iti mai arde sa mergi cu 80 km la ora !!!

Extraordinar! O scuză mai puerilă nu există.

Şi ce dacă ai mers două ore bară la bară, ăsta NU este un motiv să încalci legea şi să-i pui în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

Dacă vrei să te deplasezi mult mai repede decât îţi permite traficul rutier, mergi la aeroport, pentru că nimic nu îţi dă dreptul să pui vieţile altor cetăţeni în pericol.

Încercaţi să vă comportaţi responsabil şi civilizat, pentru că ne faceţi de râs acolo.

• Moderator
Publicat

Motociclistul i-a stabilit viteza în baza vitezometrului motorului sau avea aparat radar?

Nu l-a întrebat de ordin de serviciu sau alte asemenea prostii ce se parctică aici în ţară?

Ai dracu olandezi şi ăştia sunt nişte abuzatori ai românilor.

• Apreciez 3
Publicat

Bineinteled ca nu avea aparat radar si nici statie. A stat o ora pe telefonul propriu sa intrebe ce sa faca!!

Aveti dreptate Domnule' Marius! ''Romanii astia mereu se fac de ras''!Ce frumoasa afirmatie. Pacat de acest forum.

Nu pt mustruluiala am scris aici.De ce nu raspundeti la intrebare! Nu este sectiunea 'intreaba un politist'? Nu respectati nici macar acest forum! Halal ajutor!

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Exact! Chiar dacă nu-ţi convine ăsta e adevărul. Marea majoritate care vă duceţi pe afară, nu faceţi decât să vă daţi în stambă pe acolo. Iar prietena ta nu face deloc excepţie. Când spui prin străinatate că eşti român, străinii îşi verifică din instinct buzunarele şi asta tocmai datorită românilor ajunşi pe acolo ce încală legile şi comit fapte antisociale.

În schimb, cei ce ies pe afară, la întoarcerea în ţară într-o ipocrzie fără margini încep să ne ţină lecţii despre civilizaţie, despre cum ar trebui să îşi facă poliţiştii treaba, explicându-ne despre abuzurile pe care poliţiştii români le comit.

Să-ţi răspundem la întrebări spui? Te-ai întrebat dacă meriţi? Mai ai şi tupeul să ne spui ce ar trebui să spunem şi ce nu.

Plăteşte-ţi avocat, pentru că aici nu se oferă consiliere juritică, toată treaba e benevolă şi se adresează celor cu bun simţ şi educaţie, nu celor îndoctrinaţi şi care trăiesc cu impresia că au numai drepturi.

Am fost şi eu prin străinătate şi am regretat că am spus că sunt român, tocmai datorită comportamentului unora ca şi pretena ta.

• Moderator
Publicat

Stai liniştit, nu are nicio legătură acest forum cu faptul că nu ştiţi să vă comportaţi civilizat în străinătate şi să respectaţi normele de convieţuire socială.

E o chestiune ce ţine de educaţie.

Publicat

@azi trebuie sa intelegi ca nu e nimeni obligat sa-ti raspunda, orice o face o face benevol si daca vrea si trebuie sa respecti acest lucru daca vrei sa primesti raspunsuri odata ce ai intrat in casa noastra.. Daca vrei informatii juridice trebuie sa consulti un avocat. Si apropo Marius e unul dintre moderatorii acestui forum si isi face treaba foarte bine.

Publicat

Olandezii nu au un OTV sau RTV al lor, ca puteai merge la aia sa-i rezolve prietenei problema printr-o dezbatere televizată? Cu un psiholog ratat care sa se intrebe de cateva ori daca motopolitistul ala a fost sau nu testat psihologic, problema e ca si rezolvata.  :lol:

Publicat

By the way Cezar. Corect sa respecti legea! Dar mergi tu 2 ore bara la bara de la Rotterdam la Amsterdam drum pe care il faci in max o ora si sa vedem daca iti mai arde sa mergi cu 80 km la ora !!! Dupa ce vii de la Londra pe ferry si trebuie sa ajungi seara la Hamburg! Thx anyway pt sfaturi!

Ok Rusy

Imi place sa conduc. Masina, motocicleta, n-are prea mare importanta.

Punctul in care sa ajung..., nici ala n-are imporanta.

Ies de pe autostrazi merg prin sate, comune, intru un cafenele si observ lumea, nu ma mai satur.

In Europa cel putin intr-o zi, schimbi 4 tari, toate cu obiceiuri, limba, diferite, toate cu "stiluri" de condus

Faptul ca am o munca in care trebuie sa calatoresc, faptul ca am o echipa grozava si incearca sa-mi inteleaga prostia de a merge cu masina, ma fac sa ma simt al dracului de norocos.

Ultima escapada, terminate acum o saptamana, Buc-Drobeta-Belgrade, Zagreb, Ljubljana, Trieste, Nise, Pamiers, Burgos, Lisbon, Sevillia, Tarifa, Hossegor, Nantes, Stuttgart, Vienna, Bucuresti, 10,000km, din care 2,600 platiti de mine ca au fost facut in weekend pentru mine si nu e normal sa incarc nota de la service, desi as putea.

Nici o penalizare. SIngura data oprit si controlat de politie a fost la iesirea din Andorra spre Spania.

Radare?

Sa vezi in Franta la panda, in Germania locuri pe autostrada de 60 si in localitati de 30, Spania in tufisuri si pe poduri..

Se poate. poti merge legal poti merge in fluxul traficului, sa nu deranjezi sa nu fii periculos. limita +5km/h la 120-130 e okay

Mai sunt oprit Franta, Germania, caci am numar de Bucuresti si pare ciudat ca un nebun poate calatori in interes de serviciu atata drum.

La intrare in Turcia am petrecut cel mai mult la o intrare, 3 ore cu verificare amanuntita a bagajului si masinii, chiar cu raze X ale masinii.

Masina nu e avion. Cand mai mergi cu masina ia-ti o marja mai mare, in special daca vrei pe autostrada. E dificil sa iti programezi minutul. SUnt lucrari, pot fi accidente si, pe autostrada n-ai unde merge.

In alta tara, fa si tu ceea ce fac ceilalti, e suficient

Trebuie doar sa iti impui asta. Viteza limita are ca scop. Siguranta si fluenta.

Succes

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua...pe data de 13 august am patit aceasi chestie...m-au luat permisul pentru viteza..205km/h unde restricția era de 130km/h...vreau sa va anunt ca in cazul meu am primit o instiintare la adresa de aici din Olanda precum ca o sa fie retinut pentru 2 luni de zile precum si ca trebuie sa merg la niste "cursuri"...acele "cursuri" consta in...

Mergi la sectia de politie si ti se spune respectiv arata  ce se intampla daca mergi cu viteza..

Acum astept data de 13 octombrie pentru a imi ridica permisul(atentie...cand ridic permisul platesc o amenda cuprinsa intre 500-600 euro...nu stiu in cazul Dumneavoastra)

In cazul Dumneavoastra daca sunteti decat in tranzit puteti sa faceti o cerere la politie precum ca sunteti in tranzit si sa vi-l trimita la politia din Romania...daca nu sunteti in tranzit si lucrati sau locuiti aici puteți de asemenea sa faceti o cerere precum ca sunteti dependent de permis si in acest caz il puteti avea de luni pana vineri iar in weekend il depuneti respectiv ridicati personal cu semnatura..o zi buna si sper sa rezolvati cat mai repede..

• Displace 1
Publicat

@azi, dacă nu-ți convin răspunsurile noastre caută-l pe Vasile Tuturigă, alias Luis Lazarus că el le știe pe toate.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

buna ziua .ma puteti ajuta cu un raspuns la o intrebare 

-mi a  fost  retinut permisul de conducere pe OLANDA pentru alcol  echilotestul indicat 64,7 mlg  l 

clasificarea in a treia categorie 

sunt la prima abatere ,care ar fii perioada de retinere a permisului 

si care ar fi amenda 

cum pot recupera permisul de conducere 

multumesc 

• Marius a modificat titlul în Permis de conducere romanesc retinut in Olanda
  • Moderator
Publicat

De unde vrei sa știm noi care e amenda și perioada de suspendare în Olanda ?

Probabil scrie pe procesul verbal,  mergi cu el la tradus. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.