Jump to content
POLITISTI.ro

ITP MOPED

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Paul90,

Postare recomandată

Publicat

Este obligatori sa ai ITP la un moped daca nu este mai mare de 50 si nu depaseste 4kw inscris la primarie cu nr galbene

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Este obligatoriu, la fel cum este obligatoriu să nu faultezi aşa grav limba română. Bine, când asculţi maneaua cu pletele în vânt pe scuter nu te mai interesează regulile de ortografie şi sintaxă. 

• Apreciez 2
  • Membru
  • Soluţie
Publicat

Da, este obligatorie efectuarea inspectiei tehnice periodice ! De asemenea, este necesara atat detinerea unui permis de conducere valabil cat si a unei asigurari de raspundere civila auto pentru accidente soldate cu pagube materiale.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

sa inscriu un moped de 49cm3 trebuie sa fac rar obligatoriu? stiu ca tre sa fac itp si asigurare

Publicat (modificat)

Pentru a putea face itp mai intai trebuie sa mergi la RAR pentru eliberarea cartii de identitate. Apoi poti sa inregistrezi mopedul si sa ii faci asigurare

Modificat de 25tess
  • Moderator
Publicat

Vin şi eu cu o speţă. Moped nou, trecut prin RAR, omologare de tip făcută, cumpărat din magazin cu factură, înregistrat pe localitate, făcut asigurare. Întrebarea : Fiind vehicul nou, ITP-ul se face la doi ani de la punerea în circulaţie, nu? Bun. Cine trece ITP-ul pe anexă şi cine eliberează anexa, pentru că primăria eliberează doar certificatul de înregistrare?:)

Publicat

Daca nu ai primit de la RAR un tichet de culoare galbena este indicat sa ai asupra ta copia cartii de identitate sau copia facturii prin care ai achitat mopedul.

• Moderator
Publicat

Aşa mă gândeam şi eu. Totuşi, RAR-ul nu ar putea elibera un astfel de tichet? E un vid legislativ, pentru că mopedurile noi vin cu omologare de tip direct de la producător, iar la înregistrarea pe primărie nu se cere identificare RAR, acesta fiind motivul pentru care nu se primeşte acea anexă galbenă.

Publicat

Nu iti este eliberat tichet galben intrucat vehiculul este nou iar RAR nu il supune itp. Cel mai simplu este sa mai adaugi 2 ani de la data eliberarii cartii de identitate si atunci vehiculul trebuie supus itp

• Apreciez 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Marius a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.