Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere academia de politie - frecventa redusa

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Va salut!

Are cineva conditiile de admitere la academia de politie - frecventa redusa la indemana va rog ? Am incercat sa caut pe siteul academiei dar nu am gasit nimic...

Va multumesc!

• Membru
Publicat

Sunt in concediu momentan :) credeam ca le are cineva la indemana... merci oricum ;)

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Salutare sunt nou pe aici si deschid acest topic cu scopul de a obtine un sfat care sper ca ma va ajuta in ce imi propun pe viitor. Am terminat recent clasa a XII-a si doresc ca in sesiunea de iarna  sa ma inscriu la examenul de admitere la Scoala de Subofiteri "Vasile Lascar" Campina, iar intrebarea mea este ce parere aveti ca dupa absolvirea acestei scoli, bineinteles aceasta fiind urmata si de un an de munca ca agent, sa aleg inscrierea la Academia de Politie, la Facultatea de Politie, la fara frecventa? Daca cumva sunt documentat gresit sau ceva nu este in regula cu tema pe care am abordat-o accept orice critica constructiva.

• Marius a modificat titlul în Admitere academia de politie - frecventa redusa
  • Marius a deschis acest topic
  • 7 luni mai târziu...
Publicat

Buna , imi poate zice cineva sau imi poate da cineva un site in care se precizeaza nr. de locuri la facultatea de politie fara frecventa si nr. de candidati pe parcursul anilor ?

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Salut,

agentii ce vor sa se inscrie la Academie sustin testul de admitere pe care il sustin si civilii sau dau test din Legislatie?

Merci!

Publicat

REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA CONCURSULUI DE ADMITERE LA STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ, ÎN FACULTĂŢILE ACADEMIEI DE POLIŢIE ,,ALEXANDRU IOAN CUZA”, Sesiunea august-septembrie 2022, Republicat, în baza HSU nr. 39/21.02.2022

Art. 32 - (1) Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Poliţie constă în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină.

Asta a fost in 2022, vedem ce va fi in 2023, dar cred ca se mentine.

Chestia cu test din legislatie este la scolile de agenti de politie la admitere, nu la Academia de Politie.

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Va salut. 

As vrea sa stiu daca ma înscriu la cursurile facultății de drept din cadrul Academiei de Politie- cursuri ID, la finalizarea acestora trec în corpul ofițerilor. 

Sunt agent de politie în acest moment. 

Va mulțumesc 

Publicat

Sunt cursuri cu frecventa redusa, nu ID si da, dupa absolvirea Academiei de Politie o sa fii trecut in corpul ofiterilor. Repartitia se face deodata cu cei de la ZI.

Publicat (modificat)

In perioada ce urmează se fac înscrieri pentru ID, nu FR. 

De aceea intrebam legat de ID. 

Screenshot_20230902_103903_com.google.android.apps.docs_edit_94387954803825.jpg

Modificat de Andreas10
Publicat

Da, vad ca au introdus mai nou si ID la Academia de Politie, pe baza de concurs de dosare. Cam ciudat, dar nu neasteptat. Ma gandesc ca repartitia va fi identica cu cei de la ZI su FR.

Publicat

Salutare,

Cat dureaza I.D. ? 1 an sau 4?

La absolvire se primeste loc acasa sau unde vor ei?

Pe perioada studiilor primesti doar salariul de baza? 

Publicat

Din ce vad in regulamentul Academiei, este 4 ani la ID, chestia cu un an e la masterul profesional.

Probabil la absolvire, repartitia va fi ca la cei de la ZI si FR, nu va fi ca la masterul profesional unde te repartizeaza unde vor ei si tb. sa stai acolo 5 ani (doar agentii/subofiterii cu master profesional, nu si civilii cu master profesional).

Pe perioada studiilor probabil esti platit full, exact ca cei de la FR, nu mai compara cu masterul profesional unde trebuie sa fii prezent fizic un an in Academie pt. a absolvi, masterul profesional fiind considerat un curs cu scoatere de la locul de munca.

• Apreciez 1
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Buna tuturor! 
Voi finaliza cursurile scolii de agenti de politie in iunie, anul curent. Imi doresc sa candidez pe viitor si la Academia de Politie, la frecventa redusa. Dupa cat timp efectiv ca agent as putea sa candidez? In regulament scrie de vechimea de un an ca agent, asta ar insemna ca anul viitor(2026)as putea candida, avand in vedere ca deja voi avea un an de vechime? Sau abia din 2027 as putea candida? 
Poate ma ajuta cineva care a mai trecut prin asta cu cateva informatii.
Va multumesc!

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

@AnLa1003,

Art. 6 alin. (8) din ANEXA nr. 2 a O.M.A.I.  nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale MAI.

Secțiunea a 3-a Condiții legale și criterii specifice de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ

Citat:

(8) Agenții de poliție care se înscriu la concursul de admitere pe locurile aprobate la programul de studii universitare de licență "Ordine și siguranță publică" din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", forma de învățământ cu frecvență redusă, potrivit locurilor aprobate pentru MAI și repartizate unităților de poliție beneficiare, trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la alin. (1) lit. d), precum și următoarele criterii specifice de recrutare:
a) la data înscrierii au o vechime de minimum 1 an în cadrul structurilor MAI, în calitate de agent de poliție

• Apreciez 2
Publicat

@Marius eu voi avea un an vechime, dar am inteles, si din alte parti, ca nu mi ar fi valabila evaluarea anuală. Ci abia din 2027 ar fi in regula, pentru ca as avea un an efectiv lucrat - din ianuarie pana in decembrie. Am auzit toate variantele posibile si nu stiu ce sa iau de bun.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat
Citat:

(8) Agenții de poliție care se înscriu la concursul de admitere pe locurile aprobate la programul de studii universitare de licență "Ordine și siguranță publică" din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", forma de învățământ cu frecvență redusă, potrivit locurilor aprobate pentru MAI și repartizate unităților de poliție beneficiare, trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la alin. (1) lit. d), precum și următoarele criterii specifice de recrutare:
a) la data înscrierii au o vechime de minimum 1 an în cadrul structurilor MAI, în calitate de agent de poliție, subofițer sau maistru militar;
b) au obținut calificativul de cel puțin "bine", la ultima evaluare anuală;
c) nu sunt puși la dispoziție ori nu sunt suspendați din funcție în condițiile art. 2721 alin. (2) sau ale art. 2725 lit. a) și b) din Legea nr. 360/2002, cu modificările și completările ulterioare;
d) nu sunt sub efectul unei sancțiuni disciplinare;

Probabil e vorba de condiția prevăzută la litera b). Dar în situația în care ai un an vechime, cu siguranță vei avea cel puțin o evaluare anuală. 
Nu trebuie să te ghidezi după ce auzi în stângă și dreapta (sunt mulți părerologi printre noi), cauți singură în legislație și te lămurești.
Toată legislația actualizată la zi o găsești pe site-ul Ministerului Justiției: https://legislatie.just.ro 

Situațiile în care se întocmește evaluare de serviciu, anuală sau parțială, sunt cele prevăzute de art. 26 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

Polițistului i se întocmește evaluare de serviciu anuală numai dacă perioada de activitate desfășurată este, cumulat, de cel puțin 6 luni inclusiv.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.