Jump to content
POLITISTI.ro

Condus masina in UE cu dovada de conducere


nick2003
Go to solution Solved by 25tess,

Recommended Posts

Buna ziua,

 

       Pe 13.03.2013 am avut un accident de masina, coliziune cu un utilaj feroviar  care facea reparatii de mentenanta pe calea ferata,  la cale ferata fara bariere si semnalizari optice si acustice doar cu semn de oprire (Crucea lui Andrei) in judetul Vaslui, pe langa Barlad. Accidentul s-a soldat  cu daune minore ale utillajul feroviar (reparatii in valoare de 200 ron) , dauna totala a masini care o conduceam si cu autovatamarea mea  (fractura de humerus drept).

 

      Datorita faptului ca  accidentul a fost cu victime (eu sunt si victima si vinovatul) , inspectorul de politie a dispus retinerea carnetului meu de conducere  si intocmirea unui dosar penal conform art. 184 CP, aliniatul C ,cu propunerea NUP  , cu drept de conducere prin dovada de circulatie cu reinnoire la 30 de zile pana cand cazul se va finaliza. Am inteles ca dupa ce dosarul se va finaliza , inspectorul de politie care se ocupa de cazul meu va lua o masura din codul rutier pentrul cazul meu.

 

   Au trecut deja 3 luni de cand am avut accidentul si dosarul meu se afla inca la politie . Nu a ajuns inca la parchet.

   Datorita muncii care o am , am nevoie de carnet ca sa imi indeplinesc atributiunile  care le am. Lucrez ca sef de santier pentru o firma  de montaj turbine eoliene. Urmatoarele proiecte care o sa le am in subordine or sa fie in Germania in viitorul apropiat.

 

De asemeanea nu am prelungit dovada de conducere timp de doua luni, perioada cand am fost in concediu medical.

  

 Am urmatoarele intrebari :

  - Pot conduce in strainatate , respectiv Germania  cu dovada de circulatie ?

  - Daca da, aceasta dovada trebuie legalizata in limba tari unde lucrez ?

  -Cum se poate cere rezolvarea mai rapida  a cazului la politie si de asemenea la procuratura ?

    Am citit ca exista cerere de urgentare la procuratura. Cum se intocmeste aceasta si care sunt etapele de aplicare ?

    Cat timp dureaza aplicarea acesteia  ?

  - Care sunt masurile care se vor aplica in cazul meu? 

  -Daca se aplica suspendare carnetului de conducere din perioada de suspendare se poate reduce lunile in care nu am avut dovada prelungita ?

  -Se poate aplica cererea de reducere  a perioadei de suspendari  prin testul de 15 puncte ?

  -Se poate obtine permisul inapoi pe baza motivului ca imi este necesar pentru a conduce in inafara tarii in scop de serviciu  si predari inapoi la intoarcerea in tara ?

 

Permisul imi este necesar pt a inchiria masina .

 

Multumesc  anticipat.

Edited by nick2003
Link to comment
  • Solution

Acea dovada inlocuitoare a permisului de conducere este valabila doar pe teritoriul tarii noastre. Pentru rezolvarea mai rapida a cazului tau trebuie sa iei legatura cu politistul care are in lucru dosarul tau. Perioada de suspendare se reduce din lunile in care nu ai avut dovada prelungita iar cu privire la sanctiunea care iti va fi aplicata se va pronunta procurorul in rezolutia NUP pe care o va redacta. Permisul iti va fi restituit doar dupa finalizarea cercetarilor si  a perioadei de suspendare. In cazul tau ai dreptul la reducerea perioadei de suspendare. In mod normal aceasta este de 60 de zile, dar ca sa il poti ridica la 60 de zile trebuie sa sustii testul 13/15. Fara testare iei permisul la 90 de zile. Cu testare si dosar pt. reducere iei permisul la 30 de zile. Insanatosire grabnica!

Link to comment

Multumesc de raspuns.

 

Datorita faptului ca nu am prelungit dovada pentru 2 luni (60 zile ) asta inseamna ca trebuie sa dau doar  testarea 13/15 ?

 

Ce inseamna dosarul de reducere a pedepsei si ce etape trebuie sa parcug pentru intocmirea acestuia ?

Link to comment

La momentul asta mai trebuie doar testarea dar daca mai dureaza dosarul s-ar putea sa nu mai ai nevoie nici de asta si se implinesc cele 90 zile :)

Despre dosarul de reducere si conditiile necesare gasesti pe acest forum un topic separat. Spor la navigat!

Link to comment

Buna ziua ,

 

As mai dori sa obtin o informartie.

 

Intr-un caz cum este al meu care este durata de rezolvare  ? 

Timp rezolvare caz politie  (pregatire dosar si cercetare) ?

Timp rezolvare caz procuror  (anailizare informatii si dovezi si stabilire solutie) ?

Finalizare caz politie  (Aplicare decizie procuror . In cazul meu aplicare sanctiune contraventionala.)

Link to comment

Nu exista o durata in timp standard stabilita pentru a fi incheiat dosarul tau.  Acesta va fi solutionat in momentul in care organele de politie sub coordonarea procurorului vor finaliza cercetarile si vor avea toate elementele la dosar : declaratii, expertize, rezultate probe biologice, certificate medico legale etc

Link to comment

Asa am gasit si eu  ca nu exista termen de rezolvare impus de lege si depinde foarte mult de nr. de dosare pe care le are inspectorul de politie care are cazul  meu pentru cercetare. Acelasi lucru se intampla si la procuratura. Singura mea solutie este sa astept din cate vad.

 

Declar topic inchis.

Raspunsurile date sunt foarte bune din punctul meu  de vedere si m-au ajutat foarte mult pentru  a intelege sistemul si modul de procesare a cazului meu.

Acest forum este foarte profesionist unde activeaza oameni educati si cu o foarte buna pregatire.

Multumesc inca o data de suport. 

Link to comment

Buna ziua  ,

 

Am aflat azi de la avocatul care l-am angajat pentru a urmari cursul dosarului si  urgentarea rezolvarii acestuia, ca prim procurorul a redistribuit dosarele si datorita acestui lucru, procurorul care trebuia sa se  ocupe de cazul meu a fost schimbat si alt procuror i-a luat locul. Problema apare datorita faptului ca acest procuror are concediu pana in septembrie. Aceasta inseamna mai mult timp de asteptare pentru un caz foarte simplu ca al meu. Ma gandesc ca acest procuror are mai multe dosare care sunt inaintea celui de-al meu si trebuie rezolvate de asemenea.

 

Am urmatoarele intrebari :

 - Ce pot face ca sa grabesc urgentarea cazului inafara de '' cererea de urgentare '' ? 

 - Cat de eficienta este audienta la prim procuror ?

 - Luna aceasta fac 90 de zile de cand nu am mai prelungit dovada de conducere. O sa se scada perioada de 90 de zile fara drept de conducere daca  imi reinnoiesc dovada  din sanctiunea contraventionala pe care o voi primi la terminarea  cazului?

Am inteles ca acesta perioada de reducere este aplicata numai de la ultima data (data  la care ti-a expirat dovada) de pe dovada .

 

Banuiesc ca o sa mai dureze inca 5 luni pana la   rezolvarea cazului din momentul de fata si nu pot sa stau fara carnet o perioada atat de lunga numai din intentia de a  scurta perioada de pedeapsa care o sa primesc prin sanctiune contraventionala.

 

Pentru mine, acest lucru are o influenta foarte negativa,  fiindca in aceasta perioada ar trebui sa  manageriez niste proiecte in Germania si nu pot datorita faptului ca nu pot conduce acolo cu dovada de conducere  si acest lucru da peste cap toata planificarea pe care am primit-o din partea sefului meu. Acum sunt curios cum o sa influenteze acest lucru deciziile companiei unde lucrez fata de mine.

Link to comment
  • Moderator
- Cat de eficienta este audienta la prim procuror ?

 

Este singura ta şansă şi poate fi foarte eficientă, pentru că şi procurorul este om la fel ca noi.

Nu mai pierde timpul, mergi în audienţă.

Link to comment

 

 - Luna aceasta fac 90 de zile de cand nu am mai prelungit dovada de conducere. O sa se scada perioada de 90 de zile fara drept de conducere daca  imi reinnoiesc dovada  din sanctiunea contraventionala pe care o voi primi la terminarea  cazului?

Am inteles ca acesta perioada de reducere este aplicata numai de la ultima data (data  la care ti-a expirat dovada) de pe dovada .

 

 

Care  e raspunsul pentru intrebarea de mai sus ?

 

@Marius : Multumesc de raspuns. A confirmat ce gandeam si eu ( cea mai buna solutie) . 

Edited by nick2003
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.