Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Ma poate ajuta cineva cu instructiunile si explicatiile necesare pentru setarea / configurarea unui router conectat la RDS RCS?

De la bun inceput vreau sa precizez ca nu sunt familiarizat cu tehnologia IT si nu inteleg toti termenii de specialiate.

Am cautat pe internet, dar toate tutorialele si sfaturile gasite contin detalii mult prea tehnice, fara o explicatii care sa poata fi intelese si de un novice ca mine.

 

  • Upvote 2
Link to comment

N-ar trebui sa fie foarte complicat; toate routerele vin cu CD de instalare care te ajuta foarte mult. In principiu, pentru fibra de la RDS pasii ar trebui sa fie cam asa:

- cuplezi un cablu de retea de la priza RDS la mufa WAN

- cuplezi un al 2-lea cablu de retea de la computer la una din mufele LAN

- rulezi CD-ul, cu routerul oprit; cand cere el, pornesti routerul.

 

Unele routere detecteaza automat tipul de conexiune, alte te intreaba

- la tipul de conexiune alegi PPOE, urmatorul pas va cere userul si parola de conectare la net - le gasesti in contractul cu RDS

- urmatorul pas va fi sa alegi numele retelei si o parola pentru retea; de la router la router difera numarul minim de caractere, oricum iti spune el 

- Finish. Probabil se va restarta routerul, si gata, ai net.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

În primul rând trebuie să te asiguri că ai la îndemână username-ul şi parola contului de internet, primite de la RDS RCS şi că internetul funcţionează când este conectat direct la PC sau laptop.
Primul pas este să conectezi cablul de internet în mufa WAN (poziţia 3) din spatele routerului.
 
c11239d7-5316-434c-8aef-377ae9c2f468_46.
 
Conectezi PC-ul sau laptop-ul printr-un cablu de reţea (care de obicei îl primeşti în cutia la router) la unul din porturile LAN ale routerului, după care bagi routerul în priză.
Conexiunea routerului la PC sau laptop trebuie să fie aşa:
 
dlinkcabling_updated.gif
 
ori în cazul în care ai modem
 
kb3687-008_en_v10.png
 
Dacă parcurgi corect etapele de mai sus, trebue ca routerul să aloce automat un IP calculatorului/laptopului şi vei putea să te conectezi la setările router-ului.
Pentru a face acest lucru deschizi un browser de internet (ex. internet explorer, mozilla firefox sau chrome) iar în bara pentru adresă introduci IP-ul routerului. În cazul celor mai comune routere aceasta adresa este http://192.168.0.1 sau http://192.168.1.1 şi o găseşti menţionată în manualul router-ului sau pe eticheta aflată pe spatele lui.
După ce introduci acest IP în browser, trebuie să fii direcţionat pe pagina de configurare a router-ului, unde trebuie să introduci username-ul şi parola de acces la setările router-ului. 
ATENTIE! – acestea NU sunt datele de conectare de la RDS RCS, sunt doar date necesare pentru accesul la setările router-ului şi se găsesc în manualul de utilizare al router-ului. În cazul în care nu ai manualul la îndemana şi poţi accesa internetul de pe alt device, poţi găsi aceste date pe site-ul http://www.routerpasswords.com după ce selectezi modelul exact al router-ului.
După ce ai intrat în pagina principală de configurare a router-ului caută şi accesează opţiunea ori submeniul (NETWORK sau INTERNET / WAN) şi selectezii tipul conexiunii. In cazul RDS RCS, tipul de conexiune ce trebuie ales este PPPoE – Username / Password Connection (PPPoE).
Abia acum introduci username-ul şi parola primită de la RDS RCS şi dai click pe butonul Save. După această etapă router-ul se va restarta automat după care trebuie să ai conexiune la internet prin intermediul router-ului.

  • Upvote 4
Link to comment

Trebuie sa faci conexiune PPPoE sau conexiune analogica? Cand te-au conectat cei de la RDS ti-au dat un user si parola?

Link to comment
  • Member

RDS-ul din stiinta mea foloseste conexiune PPPoE. Multe routere cer, in afara de username si parola si un "connection name". Mi s-a intamplat la 2-3 routere sa nu se conecteze daca bagam nume la conexiune, dar daca lasam gol mergea perfect.

Mult succes

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.