Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere vehicul

Postare recomandată

Publicat

Dragi colegi, speta este urmatoarea:

Am o motocicleta pe care in ultimii ani mai mult nu am folosit-o, fiind mai tot timpul in service si m-am cam saturat. As vrea sa stiu cum as putea sa o radiez din circulatie ca sa pot sa o vand ori ca piese, ori, daca reusesc sa ii dau de cap, sa o utilizez exclusiv off road / pe circuit.

O am la circa financiara, platesc taxele etc.... 

secundo... daca la un moment dat imi casuna sa o inscriu din nou, ce pasi trebuie sa urmez..?

Multam fain si o duminica frumoasa!  :beer:

• Moderator
Publicat

Art.17. - (1) Radierea din evidenţă a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulaţie a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:

a) proprietarul doreşte retragerea definitivă din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;

b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unităţi specializate în vederea dezmembrării;

c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;

d) în cazul furtului vehiculului.

• Apreciez 1
Publicat

acum.. intreb si eu ca blonda...

1. dovada depozitarii intr-un spatiu adecvat... daca o folosesc pt offroad, ducand-o cu platforma la coclauri, si o tin in fata blocului... ce dovada de spatiu adecvat sa dau?!

2. o vand pe piese, cadrul lui gigi, toba lui vasile etc... iarasi... ce dovada sa produc? 

Merci Marius de promtitudine!

• Moderator
Publicat

Scrie acolo la sfârsit că spatiul trebuie să fie: "detinut in conditiile legii"

In fata blocului e domeniu public, deci nu merge.

Publicat

mda.. de asta ma temeam si eu Cata... imbarligate caile legii... daca mi-as lua un vehicul neimatriculat / neinmatriculabil pentru competitii / off road / show nu intreaba nimeni unde il tin, doar ca nu ai voie sa circuli pe drumurile publice.... asa, daca il radiezi, trebuie sa ai spatii adecvate.. :) no, oi vedea eu... 

mutam fain de raspunsuri!

• Moderator
Publicat

Ba nu sunt deloc imbârligate. Dacă îti iei asa ceva, in mod normal primaria trebuie sa te intrebe de sănătate, dacă il depozitezi pe domeniul public. Pentru că nu e normal ca primăria să amenajeze locuri de parcare, care să fie ocupate de astfel de vehicule, ce nu plătesc nicio taxă. Iar vecinul tău cu o masină inmatriculată, ce plăteste taxa anuală de parcare, când ajunge seara acasă, să nu mai găsească niciun loc liber deoarece toate sunt ocupate de masini pe care proprietarii nu le mai folosesc, le tin numai pt offroad, competitii sau show si le-au radiat.

Publicat (modificat)

Cata, nu face o confuzie.... la orice vehicul ai doua componente - inmatricularea - care iti permite sa circuli pe drumurile publice, si circa financiara - unde esti luat in evidenta ca posesor al bunului respectiv si platesti taxele si impozitele aferente. Eu doar vreau sa o radiez / implicit sa imi pierd dreptul de a circula pe drumuri publice, dar bunul este al meu, imi platesc in continuare taxele la el... inclusiv loc de parcare daca ma tine ( pe care, apropo, il am si il platesc). 

Locurile de parcare platite despre care vorbeai sunt nominale si marcate clar, daca ocupi locul altuia esti (ar trebui) sa fi sanctionat conform legii. Restul locurilor de parcare  publice amenajate sunt la liber, pe principiul primul venit primul servit (desi crede-ma ca am o mare boala pe cei care, dupa cum ai spus si tu, si-au abandonat agregatele la bordura de ani de zile). 

l.e. cand am spus ca daca iti cumperi de la bun inceput un vehicul neimatriculabil si nu te intreaba nimeni unde il ti, ma refeream la partea cu 'sa faca dovada depozitarii intr-un spatiu adecvat". 

Modificat de Kayne
  • Moderator
Publicat

Hai nu mai spune, deci tu vrei să o radiezi din circulatie, dar vei plăti impozit si celelalte taxe in continuare, corect?

Publicat (modificat)

Daca zici ca nu te deranjeaza sa platesti in continuare impozit, cel mai simplu se sa o lasi asa. RCA si rovigneta nu-ti trebuie daca nu circuli, pur si simplu nu le mai cumperi. Daca reusesti sa o repari si vrei sa circuli din nou legal cu ea, iesi mai ieftin si cu alergatura mai putina decat sa o inmatriculezi din nou, nu te costa decat plaforma pana la ITP.

Modificat de geutz
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

daca vrei sa o radiezi din circulatie, dai o declaratie pe propria raspundere, faci dovada ca ai un spatiu in afara domeniului public (curte, etc) si certificat fiscal ca e acitata la zi. dar atentie  o scoti numai de la pol nu si de la primarie. Asa ca ..... cum zice geutz

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.