Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare auto leasing strainatate


lutchy

Recommended Posts

Bună ziua,

 

Am cumpărat acum o lună un autocamion de la un dealer din  Germania. Mașina provine din Spania și nu a fost înmatriculată niciodată în Germania. Mi s-a părut suspect faptul că printre actele masinii există un document intitulat ,, SOLICITUD DE DATOS DEL REGISTRO DE VEHICULOS" unde la rubrica ,,Motivo de la solicitad'' este scris de mână ,,Duplicado tarjeta tecnica por perdida original". DIn cât înțeleg cartea de identitate a mașinii a fost pierdută și proprietarul a solicitat o copie pe care o dețin.

Am obtinut din Spania un document cu datele de inmatriculare de la Registro del Vehiculos unde sunt trecute datele de înmatriculare ale vehiculului, dar si  ,,Limitaciones de disposicion: CONCEPTO NO,REGISTRO FECHA FINANCIERA Y DOMICILIO LEASING REGIS.B.M. 26012007 1201120070000720"

 

Vreau să vă întreb dacă voi avea probleme la înmatriculare în România, în sensul că mașina ar mai putea fi încă în leasing în Spania și cum ar trebui să procedez în continuare.

 

Vă mulțumesc!

 

 

 

Link to comment
 • Moderator

Dacă masina este incă in perioada de leasing, atunci tu incă nu esti proprietarul ei, ci firma de leasing. In consecintă, este foarte probabil să nu poti inmatricula pe numele tau o masină al cărei proprietar nu esti incă.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Cele mai sigure date le poti obtine de la firma de leasing. Dacă masina este achitată atunci ei ar trebui să emită o factură pe numele fostului utilizator. Iar tu cu aceea factură, plus contractul de vânzare-cumpărare dintre fostul utilizator si neamt, precum si contractul sau factura dintre tine si neamt, vei putea să o inmatriculezi.

Ca să intelegi mai bine, pentru a o inmatricula trebuie să ai documentele necesare din care să reiasă clar care a fost traseul dpdv al proprietarilor al masinii.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua,

Am masina cumparata prin leasing financiar din Spania, inmatriculata in Spania, am asigurarea facuta in Spania. Mai am inca 4 ani de platit la ea, dar vreau sa ma intorc in Romania. Cum nu sunt proprietarul propriu-zis al masinii inca, nu o pot inmatricula in Romania.

As vrea sa stiu cat pot sa circul legal in Romania cu ea? Daca am la mine mereu un document care atesta faptul ca nu sunt proprietarul inca, pot circula pana la perioada terminarii leasingului? Am sunat la Inspectorat si mi-au spus ca pot sa circul doar 90 de zile, dupa care sa ma intorc in Spania si sa vin din nou. Nu e exagerat? Cum sa ma plimb la fiecare 90 de zile cu masina pana in Spania? Si cine stie exact ca am ajuns pana acolo?

N-am voie nici sa o inmatriculez, nici sa circul cu ea. O las sa rugineasca?

Link to comment
 • Moderator

Poţi înmatricula temporar maşina, trebuie doar să vrei şi poţi să respecţi legea.

Art.10 alin (3) din OMAI 1501/2006 prevede foarte clar:
(3) Pentru autovehiculele şi remorcile care se introduc în România printr-o operaţiune de leasing extern sau care sunt de provenienţă străină şi comercializate în România în sistem leasing, durata de înmatriculare temporară nu poate depăşi valabilitatea contractului de leasing şi termenul limită stabilit pentru importul temporar.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 11 months later...

Buna ziua.Doresc sa mi cumpar o masina in leasing din Spania ,as putea sa o inmatriculez in Romania chiar daca este inca sub contractul de leasing?Si daca nu,de ce acte am nevoie pentru a circula cu ea in Romania?

Link to comment
 • 4 years later...

Dețin un autoturism înmatriculat pe numele în germania.dar este luat în rate.

Întrebare!pot înmatriculată mașina în România (provizoriu sau permanent) ?menționez ca nu mai pot pleca în germania din motive familiare....

Sau pot circula cu ea asa în România???

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.