Jump to content
POLITISTI.ro

Sporul de conducatori auto


Recommended Posts

Zilele acestea am aflat de la un coleg despre un anumit spor ce se acorda conducatorilor de autovehicule si motociclete.

M-am interesat la financiar pentru a afla daca mi se acorda acest spor iar ei mi-au spus ca nu intrucat nu am prevazut in fisa postului functia de conducator auto si sa fiu multumit ca nu mi se retine garantie, eu având in primire un auto al unității.

Am fost si la cadre care mi-au spus ca exista doar 5 functii de conducatori auto in tot IPJ-ul.

 

Am citit legea care este Legea 284/2010 anexa VII art. 34 care spune:

art.34 - Maiştrii militari, subofiţerii, soldaţii şi gradaţii voluntari, agenţii de poliţie şi cei din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul contractual care desfăşoară activităţi de conducători de autovehicule, inclusiv cei care conduc motociclete cu ataş, care, prin natura muncii, lucrează peste programul normal de lucru, inclusiv în zilele de repaus săptămânal sau în zilele în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, şi cărora nu li se poate acorda timp liber corespunzător au dreptul la o compensaţie de 5-25% din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, în conformitate cu normele metodologice aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

 

Normele metodologice au fost aprobate prin OMAI S/214/2011 care inca nu le-am citit pt ca nu le-am gasit.

 

In lege nu zice nimic ca eu trebuie sa am prevazut in fisa postului functia de conducator auto, dar eu imi desfasor activitatea de conducator auto.

 

Exista undeva in tara unde se aplica aceasta lege?

 

Ce este de facut pentru a beneficia si noi de acest spor? Pt ca nu am vazut nici o initiativa a sindicatelor in acest sens. Poate n-am vazut eu dar poate au facut ceva demersuri dar din 2010 si 2011 si pana acum trebuia sa stim si noi ceva.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
  • Member

Rusy iti dai seama ca functiile alea sunt ale soferilor comandantilor!Sunt o "raritate" ca nu oricine isi permite sa fie sofer de comandant!Am sa ma interesez si eu la CJ ce se stie despre aceste functii!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.