Rusy Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Am cumparat acest router portabil pentru a-l folosi la tableta mea care nu are 3G si pentru a nu fi incomodat de cablul OTG si de stickul pentru internet. Deocamadata sunt multumit de el doar ca am unele mici nelamuriri: Detin un stick de la digimobil ZTE MF 190 blocat pe digi, in momentul cand l-am bagat in router a facut conexiunea pentru moment dar s-a deconectat relativ repede. In specificatiile tehnice scria ca acest stick este compatibil cu router ca dealtfel o gama foarte larga. In prima faza m-am gandit ca problema ar fi ca stickul sa fie blocat si asta ar cauza neconectarea intre ele. Am deblocat stickul si cu cartela digi si l-am bagat iar in router intampinand aceeasi problema. Am mai adus un stick de la orange huawei E127 blocat care la fel nu a vrut sa se conecteze. Am mai adus un stick de la vodafone huawei k3765 blocat care s-a conectat imediat fara nici un fel de problema. Am scos cartela vodafone si am bagat-o in stickul zte mf190 care acum este deblocat si functioneaza perfect. Intrebarea mea ar fi si daca cineva ar putea sa ma ajute cum sa-l fac sa functioneze cu cartela de la digi sau de la orange? Banuiesc ca asta este problema si nu inteleg de ce merge cu cea de vodafone iar cu celelalte nu. Link to comment
cristm Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Cat ai dat pe el ca si eu caut asa ceva,ca am un stick de la digi cu internet gratuit Link to comment
Rusy Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 L–am cumparat de pe ebay, transport gratuit, aprox 60 de lei depinde cu cat prinzi licitatia sau pretul fix. Problema e ca stickul digi zte mf 190 e compatibil dar nu merge cu cartela digi sau orange, doar vodafone. Aici e nedumerirea mea. Link to comment
Kayne Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Rusy, vezi ca e posibil sa fie din cauza de setari. Fiecare stick din cate stiu vine presetat cu setarile provider-ului, asa ca daca schimbi cartela, ar trebui sa schimbi si setarile (APN, user etc)... . Link to comment
Rusy Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 Am incercat sa intru din browser cu defaul getaway dar pana acum nici un rezultat. Mai sap. Link to comment
Rusy Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 Am reusit sa intru in el cu http://10.10.10.254/home.asp Care ar fi setarile de la APN pentru digi si orange, stie cineva? Link to comment
Kayne Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 stai sa caut la mine si iti zic pt digi.. Link to comment
Kayne Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 la profile management: APN - dynamic / acces no: *99# si cam atat Link to comment
Rusy Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 (edited) Nici o schimbare am bagat setarile de mai sus dar nu a mers. Asa arata interfata. Am mai incercat APN: internet 3G dial: *99# Edited June 7, 2013 by Rusy Link to comment
Kayne Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 hmm... meditate i must... da'mi pe private un nr de tel sa ne auzim ca am devenit curios de faza asta... Link to comment
Rusy Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Am vb la telefon cu un prieten de la rds din zona IT si luni ma duc cu jucaria la el. Am mai citit ceva pe anumite forumuri si se pare ca nu sunt integrate anumite frecvente în soft pt românia dar tot nu sunt lămurit ca asta ar fi problema. Link to comment
Rusy Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Posibil sa mearga doar 900 si 1800 mhz. Orange inca dezvolta acesta frecventa iar vodafone o are functionala. RDS merge pe 2100 mhz. Link to comment
Rusy Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Am bagat cartela orange si setarile: APN: "internet" 3G dial: *99***1# si mi-au aparut setari noi, ceva idei? Link to comment
Rusy Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 (edited) Multumesc lui Yo3ies pentru ajutorul acordat referitor la setarile pentru orange care acum functioneza: APN: internet 3G dial: *99# 3G user: orange 3G password: Internet Inca ma lupt pentru digi. Edited June 8, 2013 by Rusy Link to comment
Kayne Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 mda... ciudat.. la mine pe digi in toate setarile atata am: apn lasat pe dynamic si access number *99#. user blank, password blank... posibil sa fie un ''äbonament" mai special... cand il inserezi se inregistreaza macar in retea sau nici macar atata? Link to comment
Rusy Posted June 9, 2013 Author Share Posted June 9, 2013 Da este in retea, are semnal, becul verde este aprins de la stick. Ca sa mearga routerul becul albastru trebuie sa fie permanent aprins. Link to comment
Kayne Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 incearca atunci si cu APN: internet, dial de mai sus, user si pass goale... Link to comment
benkb Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Rusy, cu Orange ar fi trebuit sa-ti functioneze doar cu apn si numar de apelare. User si parola am intalnit doar pe configurarile vechi, stil dial-up. Incearca sa suni la RDS si intreba-i care sunt configurarile necesare unei conexiuni dial-up, care sa aiba neaparat user si parola. Se poate ca router-ul tau sa fie setat astfel incat sa nu permita conexiunea fara user si parola. Link to comment
Rusy Posted June 10, 2013 Author Share Posted June 10, 2013 Am fost si la rds alte setari nu au, am un prieten bun acolo care ma ajuta neconditionat in orice fel de problema. Ciudate sunt caile IT. Azi am mai incercat un stick blocat de la digi huawei k3131, si surpriza a mers. Dupa care am bagat stickul meu mf 190 a mers si functioneaza in continuare. Nu stiu ce a influentat functionarea, ma gandesc ca si-a luat ceva setari de digi din noul stick altfel nu-mi explic. Ce e mai ciudat e ca merge cu setarile de orange daca sunt schimbate in setarile de digi nu mai functioneaza. Link to comment
benkb Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Da, asta pentru ca punctele de acces net sau internet sunt extrem de comune in multe tari. Cel mai probabil aceleasi puncte de acces sunt folosite si de catre RDS. Link to comment
Recommended Posts