Jump to content
POLITISTI.ro

Pile/relatii/cunostinte


ImperfecT

Recommended Posts

Astazi am fost pentru a 2-a oara la sediul IPJ Iasi pentru a depune inca o cerere de inscriere la admitere si sa ma interesez de vizita medicala...Si ce sa vezi? Cei de la RU se comporta de parca-r fi picati din cer,pur si simplu habar nu au sa dea niste sfaturi utile...Cand am depus cererea pentru ADP(care mi-au si aprobat-o)nu am primit nicio informare ca trebuia sa iau niste documente de la medicul de familie pentru a-mi face testarea medicala,tot ce am primit fiind o trimitere la cabinetul MAI si o lista cu actele ce trebuie colectate pentru dosar (nu am primit nici tabel nominal,nici autobiografie,nimic,nimic..).

 

Pana acum,deduceti voi...

 

Asa....Mai departe,merg la cabinet sa ma interesez de vizita medicala,vad orarul si programul institutiei (de la 8:30 la 10),holul era plin de candidati si angajati MAI care stateau la coada,iar eu in spatele lor...Astept cat astept,mai vorbescu cu unii,cu altii...si dupa ce vad?? Pe la 9 si un pic vine o fata cu tatal ei sau cine o fi,se infiltreaza in fata noastra,intra in cabinet si dispar amandoi...OMG??? A rezolvat-o in max 2 min...

 

Sa nu mai zic ca la RU te intreaba ofiterul de serviciu daca te-a trimis cineva sau ai venit cu cineva...

 

Imi pare rau sa zic asta,dar suntem in tara lui Papura Voda... :(

Astept pareri..

Edited by ImperfecT
 • Upvote 2
 • Downvote 8
Link to comment
 • Moderator

Părerea mea este că doar îţi etalezi frustrările. Nişte frustrări generate de o imaginaţie mult prea bogată. Nu ai de unde să ştii ce problemă avea fata respectivă şi tatăl său, ci doar îţi imaginezi fel şi fel de scenarii. Poate că era bolnavă, iar în cazul urgenţelor din câte ştiu eu, acestea au prioritate, iar examinarea candidaţilor este o activitate auxiliară pentru cabinetele medicale.

Chiar trăieşti cu impresia că un poliţist dacă are probleme de sănătate o să stea cu tine la coada din cabinetul medical? Trezeşte-te la realitate şi renunţă la astfel de bârfe specifice analiştilor tv, ce pun verdicte doar pe baza aparenţelor.

 • Upvote 1
Link to comment

Catalin...nu e nicio frustrare,iar fata nici nu parea bolnava!! Parea de bani-gata si,dupa cum s-a vazut,persoana care i-a oferit acces lucra in institutie!! Nu am motive sa mint.. Pur si simplu ma enervez ca se misca foarte greu doctorii,au un program de te dai cu capul de pereti (bat zeci de kilometri sa depun o cerere si sa nu fiu informat?? iar un baiat,cu care vorbisem astazi,mi-a spus ca dansul s-a inscris la Pol.deFrontiera,iar acolo i s-a oferit detalii si a fost atentionat sa vina cu acte de la medicul de familie),la IPJ de ce nu se face acelasi lucru???

Dati cate minusuri vreti!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

"nu părea" ... deci nu poţi avea certitudinea că era sănătoasă.

Nu te-au atenţionat pe tine ... vai ce măgar ăla de la resurse umane! Poate a uitat, după ce a repetat anterior pentru fiecare în parte la aprox. 30-50-70 de candidaţi condiţiile, documentele, etc, după ce a studiat fiecăruia dosarul, după ce o fi ascultat cazul special şi problemele particulare ale fiecărui candidat, ce se crede cel mai îndreptăţit să devină poliţist, etc, etc. Extraordinar, probabil ar trebui bătut cu pietre în piaţa publică sau împuşcat pe loc!

De unde ai certitudinea că cel de la resurse umane ar fi trebuit să cunoască procedurile şi ce acte cer medicii la cabinetele medicale? Pe el îl interesează ca tu să ai la dosar fişa aia medicală în care să fie menţiunea că eşti apt, nu e treaba lui ce acte cer sau au nevoie doctorii şi asistentele de la cabinetul medical.

Dacă cel de la frontieră a dat mai multe detalii, le-a dat probabil pentru că le ştia, dar asta nu înseamnă că sunt obligaţi să le dea sau că cei ce nu oferă astfel de detalii încearcă să vă pună beţe-n roate. Maturizează-te!

Link to comment

Bine domnule Catalin..:)

Eu credeam ca cei de acolo trebuie sa stie orice detaliu si sa informeze pe fiecare,dar dvs stiti mai bine.

Multumesc pentru informatii! Rog moderatorii sa ia atitudine privind inchiderea/stergerea topicului,multumesc!

 • Downvote 1
Link to comment

Daca vrei cu adevarat sa intri la Academie, faci tot posibilul sa treci de situatiile astea! Nu te lamentezi!

Link to comment
 • Member

nu am primit nicio informare ca trebuia sa iau niste documente de la medicul de familie pentru a-mi face testarea medicala,tot ce am primit fiind o trimitere la cabinetul MAI si o lista cu actele ce trebuie colectate pentru dosar (nu am primit nici tabel nominal,nici autobiografie,nimic,nimic..).

Poate ca ai dreptate cu restul, dar nici mie nu mi-a spus de acea adeverinta de la medicul de familiei (presupun ca la aia te referi), pt simplul motiv ca nu e treaba lor ce contine fisa medicala si ce rubrici are si pentru ca, cel putin pe vremea mea, scria in fisa medicala, era o rubrica speciala ce trebuiau completate de medicul de familie. Nu trebuia sa-ti zica nimeni. Cel mult iti atragea atentie medicul MAI cand te duceai la incheierea fisei medicale ca-ti lipseste ceva.

Cat despre cozi nu fi asa frustrat ca am stat cu totii la ele si poate ca se mai strecurau 1-2 in fata, dar asta e. Daca dintr-atata ti se tine, you're in for a big surprise (cum ar spune englezul) pe viitor ;)

 

PS In timp ce frontiera avea cateva zeci de candidati, cel mult 25-30, la mine in judet, la politie erau cateva sute. E normal ca cel care recruteaza la politie sa fie mai expeditiv avand nr foarte mare de candidati si sa nu stea sa dadaceasca pe fiecare in parte pt ca timpul nu-i permite efectiv, iar cel care recruteaza la frontiera sa-si permita aproape sa  le retina si numele, avand in vedere nr mic de candidati.

Think ;)

Link to comment
 • Member

Daca vei intra in Academie vei sta la cozi pentru orice(mancare/pistoale/paturi/uniforma/saltele/echipament) de iti vor iesi peri albi timp de 3 ani. O sa te obisnuiesti cu ele in timp. Bafta la invatat!

Edited by RPG
 • Upvote 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.