Jump to content
POLITISTI.ro

Plata salariu cash sau pe card


ccclyon

Recommended Posts

Desi am vazut ca se discuta intr-un topic despre asa ceva nu am rusit sa dau de conversatie. Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema.

 

Se poate lua salarul cash de la caseria unitatii? in ce lege este prevazut ca se poate sau nu se poate lua cash. Multumesc.

Link to comment

Din cate stiu, pentru toti bugetarii, salariile se platesc in contul bancar al fiecaruia.

Nu poti ridica banii de la casieria unitatii pentru ca banii de salariu se vireaza din conturile ipj-urilor in cele ale angajatilor.

Link to comment
  • Member

Se poate lua cash. Nu stiu care e procedura, presupun ca o cerere la financiar. La noi la sectie pe data de 14 gospodarul merge la D.G.P.M.B. si ridica banii pentru cei care nu au carduri.

Link to comment

Se poate lua cash,normal asa ar trebui conform legii(o sa caut unde este prevazut),la noi la ipj din cite stiu eu sunt aproximatriv 100 de colegi care iau banii in mana,s-a vb si la televizor  despre asta,ca noi suntem obligati sa platim comisione la banci fara sa vrem :)

Link to comment
  • Moderator

Plata obligatorie pe card a salariului a fost declarata "neconstitutionala"; citez:

 

"Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 859/2009 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice a declarat neconstitutionale prevederile art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 care stabileau ca salariatii institutiilor publice cu sediul in municipii si orase  au obligatia de a primi drepturile salariale prin intermediul cardurilor."

 

In consecinta, se poate face plata in efectiv a salariului.

  • Upvote 2
Link to comment
  • 5 months later...

Ai reusit sa-ti primesti salariul cash? Daca da, cum anume ai procedat? Sunt si eu interesat de acest aspect.

 

Multumesc.

Edited by breakx
Link to comment

Din iunie 2014 dupa ce termin toate ratele vreau sa nu mai am contact cu nici o banca. Nu fac altceva decat sa te sacaie la cap cu telefoane cu diferite oferte care mai de care mai avantajoase pentru tine(spun ei) dar de fapt castiga doar ei. Multumesc.

Link to comment

In cele din urma am lamurit treaba. Am facut un raport simplu in care nici macar nu am scris motive si acesta a fost aprobat.

"Subsemnatul XXX, va rog sa-mi aprobati ridicarea drepturilor salariale de la casieria unitatii incepand cu luna X."

 

Mi s-a spus de la financiar ca daca doresc acest lucru este dreptul meu sa solicit, si mi-a aratat ca are mai multe rapoarte de la colegi care au cerut acest lucru.

Link to comment
  • 4 years later...

Buna ziua! Mi-am facut un card de debit la Banca ING, iar cu extrasul de cont am fost la Inspectoratul de Poliție să il depun la Serviciul Financiar ca să-mi vireze salariul în contul nou de la ING. 

Doamna de la Financiar mi-a spus că  poliția nu lucrează cu Banca ING si nu poate să-mi vireze salariul în contul nou.

Este adevărat? Doamna de la bancă mi-a spus că institutiile publice sunt obligate sa depună banii in orice cont bancar, indiferent de bancă. 

Vă mulțumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.