ccclyon Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Desi am vazut ca se discuta intr-un topic despre asa ceva nu am rusit sa dau de conversatie. Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema. Se poate lua salarul cash de la caseria unitatii? in ce lege este prevazut ca se poate sau nu se poate lua cash. Multumesc. Link to comment
Sache Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Din cate stiu, pentru toti bugetarii, salariile se platesc in contul bancar al fiecaruia. Nu poti ridica banii de la casieria unitatii pentru ca banii de salariu se vireaza din conturile ipj-urilor in cele ale angajatilor. Link to comment
monica05 Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 se poate lua cash de la casieria unitatii, dar cred ca tre sa faci o cerere la financiar. Link to comment
Membru RPG Posted June 5, 2013 Membru Share Posted June 5, 2013 Se poate lua cash. Nu stiu care e procedura, presupun ca o cerere la financiar. La noi la sectie pe data de 14 gospodarul merge la D.G.P.M.B. si ridica banii pentru cei care nu au carduri. Link to comment
selen Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Se poate lua cash,normal asa ar trebui conform legii(o sa caut unde este prevazut),la noi la ipj din cite stiu eu sunt aproximatriv 100 de colegi care iau banii in mana,s-a vb si la televizor despre asta,ca noi suntem obligati sa platim comisione la banci fara sa vrem Link to comment
Moderator CITADELA Posted June 6, 2013 Moderator Share Posted June 6, 2013 Plata obligatorie pe card a salariului a fost declarata "neconstitutionala"; citez: "Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 859/2009 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice a declarat neconstitutionale prevederile art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 care stabileau ca salariatii institutiilor publice cu sediul in municipii si orase au obligatia de a primi drepturile salariale prin intermediul cardurilor." In consecinta, se poate face plata in efectiv a salariului. 2 Link to comment
breakx Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 (edited) Ai reusit sa-ti primesti salariul cash? Daca da, cum anume ai procedat? Sunt si eu interesat de acest aspect. Multumesc. Edited November 30, 2013 by breakx Link to comment
Elvis Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 (edited) Ccclyon, ne poti spune adevaratul motiv ? Pentru ce te intereseaza daca poti lua banii cash? Edited November 30, 2013 by Elvis Link to comment
ccclyon Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 Din iunie 2014 dupa ce termin toate ratele vreau sa nu mai am contact cu nici o banca. Nu fac altceva decat sa te sacaie la cap cu telefoane cu diferite oferte care mai de care mai avantajoase pentru tine(spun ei) dar de fapt castiga doar ei. Multumesc. Link to comment
breakx Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 In cele din urma am lamurit treaba. Am facut un raport simplu in care nici macar nu am scris motive si acesta a fost aprobat. "Subsemnatul XXX, va rog sa-mi aprobati ridicarea drepturilor salariale de la casieria unitatii incepand cu luna X." Mi s-a spus de la financiar ca daca doresc acest lucru este dreptul meu sa solicit, si mi-a aratat ca are mai multe rapoarte de la colegi care au cerut acest lucru. Link to comment
Hensu Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 Buna ziua! Mi-am facut un card de debit la Banca ING, iar cu extrasul de cont am fost la Inspectoratul de Poliție să il depun la Serviciul Financiar ca să-mi vireze salariul în contul nou de la ING. Doamna de la Financiar mi-a spus că poliția nu lucrează cu Banca ING si nu poate să-mi vireze salariul în contul nou. Este adevărat? Doamna de la bancă mi-a spus că institutiile publice sunt obligate sa depună banii in orice cont bancar, indiferent de bancă. Vă mulțumesc! Link to comment
Elvis Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Pai apuca-te de scris ca nu merge pe vorbe. Fa un raport la care sa iti raspunda doamna ca nu poate! Link to comment
Recommended Posts