Jump to content
POLITISTI.ro

Avertizare sonora marche arriere deranjeaza un vecin

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Sache,

Postare recomandată

Publicat

buna ziua

Am un autoturism care a venit din fabrica (l-am cumparat de nou) cu avertizare sonora pentru mersul inapoi.

Desi parchez de cateva luni in zona, in data de 02.06.2013 m-a abordat un vecin din alt bloc spunandu-mi ca il deranzeaza sunetul scos de  masina si ca doreste sa nu mai parchez in zona , desi nu este o zona administrata de adp bucuresti. 

Pana azi 05.06.2013 l-am ignorat atat pe el cat si pe sotia lui care, de fiecare data cand ma vedeau pe mine sau pe sotie ne solicitau pe un ton ridicat sa mutam masina si totodata ne adresau cuvinte jignitoare. Azi l-am repezit putin din vorbe pentru ca nu l-am mai suportat.

PENTRU ca nu vreau sa apelez la violenta verbala sau fizica (eu am 27 de ani el 70) v-as ruga sa imi spuneti cum sa procedez legal. Eu l-am indrumat sa mearga la politie sa faca plangere daca il deranjeaza si sa inceteze cu abordarile atat la adresa mea cat si a sotiei, insa se pare ca prefera un conflict in loc de o rezolvare legala.

VA MULTUMESC si sper sa imi da-ti un sfat cat mai curand.

P.S. : am uitat sa precizez ca masina o folosesc de 4-5 ori pe saptamana, iar din zona unde parchez eu si inca 6 masini se poate iesi DOAR cu spatele.

Publicat

De ce ai nevoie de avertizare sonora la mersul cu spatele? Ce fel de vehicul este?

• Soluţie
Publicat (modificat)

Din cate stiu, utilajele si camioanele folosesc acest sistem de avertizare, la mersul cu spatele.

La autoturisme acest sistem este in stransa legatura cu sistemul de alarma, dar nu stiu niciun producator auto care sa ofere asa ceva din fabrica pentru ca nu se impune acest lucru.

Deasemenea cred ca exista posibilitatea de a dezactiva acest sistem de avertizare, care pentru tine nu aduce niciun beneficiu si astfel nu mai are nimeni ce sa iti reproseze.

Referitor la plangere, cei nemultumiti ar trebui sa mearga la Garda de mediu pentru a se masura intensitatea semnalului sonor, iar dupa aceea, daca nu se incadreaza in norme, poti fi sanctionat contraventional.

Bafta!

Modificat de Sache
Publicat

am un  autoturism, pe care l-am cumparat de nou in 2007 si a venit cu aceasta avertizare. din cate imi aduc aminte in 2005 cand am dat de permis era prevazut in legislatie ca autovehiculele sa fie dotate cu acest sistem de avertizare.

la ce imi ajuta ? pai sa zicem ca atat boschetarii cat si pietonii di romanica nu prea "belesc ochii" pe unde merg sau unde stau. poate sunt singur in masina si langa mine a parcat o dubita si nu am unghi de vizibilitate prea mare si un roman generos caruia i-a cumparat masa strada merge pe sosea prin spatele masinilor parcate. sau poate pentru ca in parcarea de resedinta se mai joaca si copii care pot sta langa masina , in spatele ei sau pot alerga pe langa ea. si astfel de cazuri iti pot enumera la nesfarsit.

oricum cred ca am inteles si voi merge eu la mediu sa vad daca imi pot masura daca nivelul de decibeli depaseste limitele legale.

DACA nu depaseste limitele legale,  pesroana in cauza poate fi suspectata de  ultraj contra bunelor moravuri ? (m-am trezit cu politia locala la usa (martor un vecin care le-a arata unde stau); si injuriile si tipetele ca sa mut masina (pentru asta nu am martori , fiind in spatele blocului la orele acelea nu era nimeni, doar lume la geam care nu cred ca se baga ))

va multumesc

Publicat (modificat)

Parerea mea e ca-ti aprinzi singur un foc care nu merita.

Eu nu stiu sa fi existat vreodata obligativitatea semnalului sonor cand dai cu spatele, stiu insa ca in tari cu apa calda ai fi amendat daca ai deranja INDIFERENT de intensitatea sunetului. Vii noaptea cand e liniste, cand dorm copiii si cei care merg la servici a doua zi si ii trezesti, iar tu vrei doar sa masori sunetul sa stii daca e legal.

Nu vad nici o diferenta intre tine si cei cu motociclete fara tobe. Deranjezi, si asta ar trebui sa fie suficient.

Imi poti spune marca masinii si de la ce dealer ai cuparat-o?

Chiar as vrea sa sun un prieten la RAR sa verific specificatia. E prima oara cand aud ca serie se produce asa ceva.

Modificat de cezar1
  • Moderator
Publicat

din cate imi aduc aminte in 2005 cand am dat de permis era prevazut in legislatie ca autovehiculele sa fie dotate cu acest sistem de avertizare.

În care lege? În legislaţia rutieră nu a existat niciodată o asemenea prevedere.

• Moderator
Publicat

Astfel de semnale sonore la mersul înapoi sunt doar la camioane, autobuze, vehicule de mari dimensiuni, nicidecum nu se montează aşa ceva la autoturisme sau autoutilitare uşoare. Mai mult ca sigur maşina nu are aşa ceva din fabrică, ci a căpătat această "funcţie" după montarea unui sistem de alarmă.

Publicat (modificat)

Asta am spus si eu!

Cel mai bine ar fi sa iti dezactivezi semnalul, pentru ca boschetarii nu se "alarmeaza" la auzul semnalului, iar folosirea acestui sistem nu te scuteste de la a te asigura la manevrarea autoturismului cu spatele si nici atunci cand nu ai vizibilitate, cand, conform legii, trebuie sa fii pilotat (dirijat) de catre o alta persoana!

Nu te ajuta cu nimic, crede-ma, vorbesc din experienta!

Modificat de Sache
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.