Jump to content
POLITISTI.ro

Prioritate de trecere


Kayne

Recommended Posts

Stima domnilor!

 

Am mai vazut de cateva ori poza atasata si ma tot cert cu diversi pe tema cine cum trece prin intersectia respectiva (evident, luand in considerare culorile din Romania ale rampelor).

 

Voi ce ziceti? 

 

O zi minunata!  :emo-yessir:

post-1462-0-30369200-1369905168_thumb.jp

Link to comment

Văd ceva litere rusesti pe masina de politie deci numai la ei se poate intampla sa se intalneasca in acelasi timp si in aceeasi intersectie 4 autovehicule cu regim prioritar de trecere aflate in misiune. Eu incă n-am intâlnit in real life aşa ceva. Ca răspuns la intrebare: se aplica regula prioritaţii de dreapta. Măcar unul din ei trebuie să fi ajuns primul in intersecţie.

Edited by MTK
Link to comment

Asta inseamna ca nici unul nu trece pentru ca, in lipsa indicatoarelor STOP si CEDEAZA TRECEREA toti au prioritate de dreapta. Sunt sigur ca e o caricatura/gluma la adresa oficialitatilor...Oricum, daca ar fi dupa legislatia noastra, atunci se poate stabili o ordine a prioritatii dupa culoarea girofarelor. Pentru ca toti merg catre inainte, atunci prioritatea, dupa umila mea parere, ar fi urmatoarea:

 

1. masina de pompieri, pentru ca are girofar rosu si vine din dreapta masinii de politie;

2. masina de politie pentru ca are girofar rosu si vine din dreapta masinii negre (care cred ca are girofar albastru);

3. ambulanta pentru ca, in ciuda faptului ca vine din stanga masinii negre, are  totusi regim de urgenta ridicat;

4. masina neagra care, in ciuda faptului ca are girofar albastru (deci transporta ceva VIP-uri oficiale) si vine din dreapta ambulantei, pierde prioritatea din pricina ca nu are antemergator...

 

Parerea mea...Posibil ca ultimele doua sa aiba pozitii si inverse, insa cred totusi ca ambulanta are drept de prioritate in fata masinii negre oficiale, dar fara insotitori.

 

Stima

Edited by videosuzy
  • Upvote 1
Link to comment

Din punctul meu de vedere ordinea ar fi prima Politia (rosu si albastru), Pompierii dupa (rosu) iar ambulanta si sri/spp/locali ce-or fi pe prioritate de dreapta... adica ambulanta ultima... hmmm... 

Link to comment

Parerea mea este: 1-pompierii, 2-politia, 3-ambulanta, 4-masina neagra.

 

 

Dar in Romania ar mai fi posibila o varianta: 1 Masina neagra trece prima, iar ceilalti soferi cercetati disciplinar ca au avut tupeul sa ajunga deodata cu (sa-i zicem parlamentar, sau mai rau, ocupantului din spate) masina demnitarului in intersectie. :))

 

Scuzati umorul nergu, dar nu m-am putut abtine, la cate aberatii am auzit la noi in ultima vreme...

  • Upvote 1
Link to comment

Stima domnilor!

 

Am mai vazut de cateva ori poza atasata si ma tot cert cu diversi pe tema cine cum trece prin intersectia respectiva (evident, luand in considerare culorile din Romania ale rampelor).

 

Voi ce ziceti? 

 

O zi minunata!  :emo-yessir:

 

legal nu stiu. niciodata n-am invatat care culoare are prioritate, dar puneti-va in locul soferului fiecaruia dintre vehicule.

masina neagra, ultima, pompierii, penultima. daca e masina de interventie va fi plina cu apa. abia se misca si prin intersectie incetineste. daca nu, e greu sa crezi ca 5 secunde fac diferenta

ar ramane cruise-ul de politie si ambulanta.

cred ca poltistul are decizia. daca e un caz de chasing, trece. e mai mica, mai fasneata, pana la urma nici nu incomodeaza ambulanta care si ea are inertie considerabila si trebuie sa incetineasca prin intersectie, in plus nerg pe aceeasi directie ambele.

 

e totusi imposibil sa se intample asa ceva.

 

oricum misto exercitiu

Link to comment

Art.62. - OUG 195/02
(2) Când două autovehicule cu regim de circulaţie prioritară, care se deplasează în misiune având semnalele luminoase şi sonore în funcţiune, se apropie de o intersecţie, venind din direcţii diferite, vehiculul care circulă din partea dreaptă are prioritate.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.