Jump to content
POLITISTI.ro

Inspectorii de munca, vor si ei statut de politisti


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Se pare că mai nou, a devenit un trend și toate categoriile profesionale vor să aibă statutul polițiștilor!

Un proiect al Ministerului Muncii propune ca inspectorul de muncă să devină funcţionar public cu statut special.

Inspectorii de muncă ar putea fi încadraţi ca funcţionari publici cu statut special, asemenea poliţiştilor, iar Inspecţia Muncii ar putea deveni autoritate de stat, finanţată integral de la buget, dacă guvernul va aproba un proiect de lege pus în dezbatere de Ministerul Muncii.

Proiectul de lege mai prevede că inspectorii trebuie să aibă parte şi de "măsuri speciale de protecţie împotriva a meninţărilor, violenţelor sau oricăror fapte care-i pun în pericol pe ei, familiile lor şi/sau bunurile lor", la pachet cu rambursarea cheltuielilor pentru daunele sau procesele cu care se pricopsesc în urma controalelor.

Legea aduce şi o noutate absolută: inspectorii de muncă ar urma să beneficieze de "stabilitate în funcţie şi de independenţă faţă de orice schimbare guvernamentală şi influenţă neprevăzută din afară", se mai arată în proiect.

De asemenea, ar urma să se instituie şi inspecţii ale muncii proprii sistemelor speciale, cum ar fi ministerele Apărării, Internelor, Justiţiei, Administraţia Penitenciarelor, SPP, SRI, SIE, STS şi Comisia Naţinală pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

În proiectul de lege se mai propune ca inspectorii să poată purta arme ne/semiletale în controale, astfel acordând inspectorilor un rol special, se lasă cale deschisă, prin statutul ce urmează a fi aprobat, să fie dotaţi şi ei cu armament.

Link to comment

Propun ca toate persoanele cetateni romani intre 18-60 ani fara antecedente penale si cu certificat psihologic ca au dreptul de port arma, sa fie cuprinsi intr-o forma de organizare militarizata si le luam fata Coreei de Nord, Cubei, si Chinei, tatucul Stalin se va rasuci in mormint vazind ca noi l-am depasit ca forma de organizare, vad ca incet incet acolo se vrea sa ajungem :doh:

Link to comment

Nu ma mira, absolut deloc...... Romania este ca si S.U.A - tara tuturor posiblitiatilor . Astept ca Silviu Prigoana sa initieze si el o lege si sa infiinteze ,, Politia Gunoaielor,, ma refer la muncitorii din salubritate, nu ca noi politistii ,dupa ce ne-am pierdut statutul special ,am fi tare mult diferiti de acei oameni ,care in final presteaza si ei o munca remunerabila. Iar cand o sa faca o statistica o sa fie politie din metru in metru, mai putin siguranta si respectarea legii .

Link to comment
  • 3 weeks later...

funcţionar public cu statut special- DA

poliţist- NU

Că iarăşi depăşim norma UE de poliţişti, dacă tot asimilăm la denumirea de poliţist tot felul de structuri ;) .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.