Jump to content
POLITISTI.ro

Telefon pierdut


Oanaa

Recommended Posts

Buna seara.. Ieri seara mi-am pierdut un telefon in taxiu (nokia lumia 800) dar din pacate nu am retinut nr de indicativ la taxiu si nici numai stiam sigur ce firma era ... am sunat  pe nr meu aproximativ jumatate de ora suna dar nu raspundea nimeni telefonul meu era si descarcat  dar dupa un timp intra casuta...am sunat la 2 firme de taxiuri pnt ca nu stiam sigur de la ce firma era...dar cei care erau pe tura de aseara azi sunt liberi..ma pod duce la politie sa fac o plangere ? ma pot ajuta ? as vrea sa recuperez telefonul deoarece aveam documente importante pe telefon si de nr de telefon din cartela...

  • Downvote 1
Link to comment

Cartela se blochează sunând la operatorul de telefonie şi se poate emite alta cu acelaşi nr. pe bază de act de identitate

dacă e abonament, pe bază de nişte informaţii (ultima încărcare data şi suma, tipul cartelei) la prepaid, cel puţin aşa era

până de curând.

Dacă cineva a găsit tel. în taxi şi l-a luat are 10 zile să-l înapoieze sau să-l ducă la poliţie, altfel e infracţiune, dar e greu

spre imposibil să-l găseşti şi să-l dovedeşti, dacă nici nu mai ţi minte de la ce firmă era taxiul. E o situaţie neplăcută dar

să apelezi la poliţie pentru asta e exagerat, poate respectivul căruia îi pică dosarul făcea un lucru util în perioada cât se

ocupă de un telefon uitat...dacă uiţi să-ţi iei pastilele te autodenunţi pentru vătămare corporală? :)

Link to comment
  • 3 months later...

Acum o luna mi-am uitat telefonul ( BlackBerry Curve 9320) pe bancheta din spate a unui taxi. Mi-am dat seama abia dupa cateva minute ca nu mai am telefonul si am apelat, dar deja era inchis. Am tot incercat sa-l gasesc prin programul BlackBerry Protect  dar nu reuseste sa-l localizeze, probabil e resoftat. Tocmai mi-a spus un prieten ca daca ma duc la politie cu factura, mi-l poate gasi. Problema este ca telefonul a fost primit cadou si factura nu este pe numele meu. Ce as putea face in acest caz? Va multumesc!

Link to comment

Pai, politia nu are treaba cu asta, din cate am citit, daca gresesc imi pare rau.

Ca sa ti-l recuperezi mergi firma de telefonie mobila de unde faceai tu parte, au nevoie doar de IMEI ca sa-l localizeze & blocheze, dar din cate am auzit asta cu localizatul e putin cam greu si nu prea sunt sanse foarte mari, decat sa blocheze acel telefon.

 

A mai postat cineva aici pe forum tot legat de furtunul unui telefon, iar cu localizarea o sa ai probleme, o sa te trimita din coace in colo.

 

Daca gresesc imi cer scuze, astea am citit si eu pe acest forum, de la unii politisti de aici.

Link to comment
  • Moderator

Poliția nu se ocupă cu recuperarea obiectelor pierdute.

În plus, interceptarea și/sau localizarea unui telefon mobil nu se face chiar așa simplu, e necesară autorizația unui magistrat.

Vezi și aici:

Link to comment
  • 3 weeks later...

Buna seara. Acum aproximativ un an uitat un telefon intr-o cabina de proba a unui magazin. In 15 minute eram inapoi la cabina, iar telefonul nu mai era. Spre norocul nostru magazinul respectiv era dotat cu supraveghere video. Am fost la Politie cu toate actele si cu filmarile de la magazin. Pe filmari se vad doua domnisoare care erau impreuna, au intrat pe rand in cabina si au plecat la casa. De asemenea se vede pe camera momentul in care am ajuns la magazin si am intrebat daca s-a gasit telefonul, moment in care ele erau la un metru de mine asteptand sa plateasca la casa unde am intrebat. Dupa aproximativ jumatate de an, telefonul a fost gasit intr-un alt caz si identificat prin imei fiind in posesia Diicot. Am primit comunicare prin care invinuitele din video sunt scoase de sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de insusire a bunului gasit. 

Intrebarea mea este urmatoarea : Daca ele erau langa mine si au auzit si nu au recunoscut ca au gasit telefonul si in aceasta comunicare nu este mentionat nicaieri acest lucru, se incadreaza tot la insusirea bunului gasit?

 

Multumesc anticipat pentru raspunsuri  

Link to comment

Art. 216

Însuşirea bunului găsit

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.