Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat pentru cumul de puncte

lucianalex

Recommended Posts

Buna ziua ! As dori si eu un raspuns cat mai concret la urmatoarea intrebare:Azi am fost la ghiseu pentru a mi se restitui permisul de conducere suspendat pentru puncte de penalizare.Am fost cu toate actele necesare inclusiv un certificat de grefa care arata ca am contestat ultimul proces verbal care avea 5 puncte si a dus la aceasta suspendare a permisului.Toate bune si frumoase pana ce domnul de la ghiseu mi-a zis ca nu imi poate restitui permisul de conducere si ca trebuie sa fac o contestatie pentru cumulul de puncte si sa vin cu un certificat de grefa nou care sa ateste acest lucru..Si acum vine intrebarea mea:Ce inseamna asta?Ce inseamna contestatie pentru cumulul de puncte si care e diferenta intre acel certificat de grefa si cel pe care l am dus eu? Va multumesc !

HG1391 zice asa la art. 209:

"(1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are in evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, in scris, in termen de 10 zile de la data inregistrarii in evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, in termen de 5 zile de la primirea instiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere"

Dupa ce ai primit ultimul proces verbal (cel contestat, sa-l numim PV) cu sanctiunea lui (numarul de puncte etc) ai primit  o noua sanctiune (s-o numim sanctiunea S) - cea a suspendarii dreptului de a conduce ca urmare a cumulului de puncte.

Carnetul a fost retinut ca urmare a sanctiunii S, nu ca urmare a sanctiunii din PV. Ca sa iei carnetul inapoi, trebuie sa faci contestatie la S (dovedit cu certif de grefa pt contestarea S).

Edited by Cyc

Nu mai poate face o alta contestatie in acest caz. Din moment ce i-a fost implementata deja in baza de date suspendarea pentru cumulul de 15 puncte asa ramane.

• Upvote 1

Acum stai si tu 30 de zile ca n-o fi foc. Si nu mai strange puncte dupa ce expira suspendarea.

Nu mai poate face o alta contestatie in acest caz. Din moment ce i-a fost implementata deja in baza de date suspendarea pentru cumulul de 15 puncte asa ramane.

Pe posesorul permisului nu-l intereseaza ca politia are baza de date sau tine socoteala cu abacul, implementeaza sau sapa in piatra cu dalta si ciocanul. Oricare dintre aceste metode poate produce eroari si orice eroare administrativa (prezumtiva sau ...) poate fi atacata in instanta. Politia e doar un constatator. Daca cineva nu e multumit de modul cum a fost constatat ceva, are dreptul sa se adreseze unui judecator iar pana la sentinta efectele constatarii trebuie sa inceteze.

Ca politia n-a gresit cu nimc si ca posesorului nu-i va fi anulata sanctiunea de suspendare pentru cumul de puncte (decat daca obtine sentinta de anulare a PV-ului initial intre timp), asta-i alta poveste.

• 6 years later...

Buna ziua,

Am fost sanctionat astazi cu 3 puncte de penalizare pentru depasirea limitei de viteza, in conditiile in care (din cate stiu) aveam deja 14p. Cu toate acestea, agentul nu mi-a retinut permisul de conducere.

Este o procedura mai speciala pentru retinerea sau predarea permisului? Nu trebuia dansul sa il retina ?

Multumesc frumos !

Tudor

• Marius changed the title to Permis suspendat pentru cumul de puncte
  • 10 months later...

Buna ziua.

Am intampinat urmatoarea situatie. Am fost oprit in trafic deoarece depasisem viteza permisa.

Domnul politist imi cere actele, i le inmanez (ci,permis,talon,asig.)...iar apoi raman suparat in masina asteptant sa mi se aduca pv ul si actele.

Mare imi fu mirarea cand domnul politist ma anunta ca permisul meu este deja suspentat ca urmare a cumulului de puncte, si ca trebuie sa il insotesc la sectie.

Totul bine si frumos, am gresit am platit, fara cearta fara ochi dati peste cap.

intrebarea la dvs este urmatoarea: Ultimul politist care mi a dat ultimele puncte, puncte care au ajutat la umplerea "normei"nu trebuia sa ma anunte ca permisul mi a fost suspendat, si sa nu imi mai dea plasticul inapoi? stiu ca este si de datoria mea sa calculez punctele acumulate, dar nu este normal sa nu mi l mai dea? nu este vb de vreo reclamatie sau asa...este doar o intrebare..

a scapat din vedere faptul ca atinsesem limita maxima? sau mi l a inapoiat ca sa il predau eu singur?

va multumesc.