adyla89 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Nu stiu daca este corect daca agentul de la biroul de accidente a procedat corect si daca nu,va rog sfatuiti-ma ce sa fac.am fost implicat intr-un accident cu o masina care nu avea asigurare obligatorie de 7 luni(NU am fost eu vinovat). Am mers la politie iar acolo prin interventia unui "fin"al vinovatului acesta a fost trimis sa isi faca asigurare si a fost sanctionat cu amenda contraventionala pe care o poate plati in 48 de ore cu jumatate din minimul amenzii,si somat sa imi plateasca reparatia masinii. Din cate am inteles eu o sa plateasca in cele 48 de ore 225ron. Concluzia ar fi ca fost sanctionat cu o amenda al carei minim este de 450 ron. Pe actele de constatare a accidentului a mentionat pe verso ca masina lui era asigurata cu toate ca asigurarea nu intrase in vigoare.Intrebarile ar fi,cum de a fost sanctionat cu o amenda al carei minim este 450 ron daca sanctiunea prevazuta este intre 1000 si 2000ron? Si de ce nu i-au fost ridicate placutele de inmatriculare? Cui ma pot adresa? Simt ca am fost tras pe sfoara de agent si "finii" lui pentru ca vinovatul nu vrea sa imi plateasca reparatia si asigurare nu o oot folosi pt ca nu exista in momentul accidentului? De fapt cunosc procedura cu actionarea in instanta dar as vrea sa fiu sigur ca agentul a facut ilegal si sa fac o plangere undeva. Link to comment
Moderator Catalin Posted May 25, 2013 Moderator Share Posted May 25, 2013 Depinde pentru ce l-a sancţionat. L-a sancţionat pentru că nu o avea asupra sa sau pentru că nu avea asigurare valabilă? Maşina celui vinovat ce numere are, este propietarul din acte vinovatul? Sunt mai multe detalii de care trebuie să ţină cont. Care este exact încadrarea juridică consemnată pe procesul verbal? Link to comment
bundesgrenzschutz Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 Politistul a procedat legal. Parerea ta e foarte draguta dar conteaza doar pt tine. Nu se pot retine placutele daca asigurarea este intocmita, ar fi abuz din partea agentului. Asa prevad legile in vigoare facute sa ”protejeze” cetateanul, dar el nu numai ca nu intelege, se mai si revolta impotriva politistului pt lacunele legii si prin prisma propriilor frustrari. Avand in vedere ca politistul a solutionat accidentul, cu vinovatia celuilalt (din cate am inteles de la tine, pe langa acuzatiile de nepotisme clasice ale romanului frustrat) inseamna ca el si-a asumat raspunderea intocmind un act oficial. Daca celalalt nu iti repara masina (desi eu cred ca o va face ”in obrazul politistului” care l-a somat) il poti actiona in instanta in baza procesului verbal . Culmea e ca inteleg exact situatia, inteleg cat te-a ajutat politistul, iar cand vad modul in care tu interpretezi situatia mi se pare jenant. Poti sa imi dai mesaj pe privat daca nu intelegi cu ce te-a ajutat politistul. Iti mai explic o data! Mai puneti mana pe niste ”almanahe” si mai lasati povestile. 4 Link to comment
Recommended Posts