Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Cum ma pot apara de hoti?

zneic

Question

Dupa cum bine stiti criza a lovit si romania noastra draga, salarii taiate,etc. La comunitarii din sat li s-a taiat din banii de benzina asa ca de 1,2 luni nu ii mai vad pe strada. Cand umblau pe strazi imi era frica sa arunc si un muc de tigara pe jos (nu arunc niciodata si nu glumesc chiar ii vedeam foarte des). Dar de curand mi s-a furat bateria de la dacia mea draga. Problema nu este ca mi-au furat bateria si ca nu am ajuns la cursuri. Problema este ca au furat si nu sunt singurul de la care s-a furat si sunt sigur ca o sa se mai fure. Mai am o proprietate in care nu sta nimeni la 2 case distanta de unde stau eu, unde aproape in fiecare seara vad cate o masina care opreste si apoi pleaca(nr straine). Credeti ca niste camere de supraveghere i-ar pune pe ganduri? Va rog sa imi dati niste solutii, totusi un sistem de supraveghere e cam piperat. Va multumesc mult !

Edited by zneic

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0

La niste caini maidanezi, care-ti vor ramane vesnic indatorati daca le oferi casa si masa, te-ai gandit?

Sunt cei mai fideli pentru ca stiu sa faca diferenta intre bine si rau.

Crede-ma...

Stima

• 0

Aici unde stau eu am un pitbull care din pacate il tin in lesa pentru ca nu este terminat gardul, iar daca il las liber isi ia zborul in strada si nici dincolo nu il pot lasa dezlegat. Iar dincolo am un lup care latra si atat si nici nu pot iesi sa verific de fiecare data cand aud ca latra. Daca vrea cineva sa dea atacul ii da un spit si a rezolvat.

• 0
  • Membru

sistem de alarma unde ai bunuri mai de valoare, camerele de mlte ori nu te ajuta personal... rar se intampla sa se recupereze si bunurile

• 0
  • Moderator

Dacă e posibil, e recomandabil ca într-o cameră ce are fereastra spre exterior să rămână o lumină aprinsă (poți monta un bec ecologic, cu consum redus, pentru că intensitatea lor mai slabă nu te interesează în acest caz). Iar aspectul ferestrelor să rămână la fel ca și în cazul în care casa ar fi locuită. De asemenea un aparat radio lăsat în funcțiune, la un volum moderat spre minim, poate creea hoților o incertitudine pe care de cele mai multe ori nu sunt dispuși să și-o asume.

Totodată, să nu lași niciodată geamurile de la balcon sau ferestrele la care se poate ajunge mai ușor datorită configurației clădirii, nici măcar întredeschise (aceea modalitate de deschidere specifică termopanelor) și cutia poștală e bine să fie golită periodic, pentru că în caz contrar este un indiciu clar pentru derbedei că aceea casă nu este locuită.

• Upvote 1

• 0

Sper sa nu lasi cheile de la usa sub pres sau in alte ascunzatori "ingenioase". :D

Sau daca casa e in constructie, sa lasi scari, schele si alte ustensile de acest gen care sa usureze sau sa-i tenteze pe hoti.

• Upvote 1

• 0

Gasesti in magazinele gen Bricostore prize programabile mecanice la 12-15 lei cu care poti alimenta numai in anumite perioade treburi gen lumini, televizoare si alte asemenea... ca in Singur Acasa.

• 0

Atentie si la obiceiul (profund daunator, zic eu) pe care-l pot avea unele cunostinte care-ti suna la usa si lasa un biletel in usa daca nu le deschizi. Biletelul ala e ca o invitatie pentru hoti. Sa nu mai vorbim ca acest obicei il au uneori si factorii postali, chiar daca exista cutie postala unde sa lase corespondenta (vorbesc din experienta proprie).

• 0

Situatia este in felu urmator ,am mostenit un teren la mine la tara ,si acum terenu este in litigiu ,din cate am inteles cineva lucreaza terenu fara acte ... am inteles ca trebuie sa ii fac plangere la politie dupa ce se termina cu partaju in instanta pentru tulburare de posesie ... deocamdata detin doar cota si nu pot sa fac nimic.

Cand eram mic mereu taicu meu trebuia sa fugareasca hotii care veneau la furat cu caruta,nu mai merge ca pe vremea lui...ca sa ingradesc ma costa zeci de mii de ron si este inutil gardu.

Cei care i-au pamant in arenda vor sa imi cumpere pamantu la pret de nimic ,dar eu nu vreau sa vand,vreau sa imi pun diverse legume acolo ... paza pe camp nu exista in comuna respectiva ...nici sef de post din cate am inteles ... trebuie sa ma duc intr-o comuna vecina daca am probleme.

Camere de supraveghere nu pot pune acolo fara autorizatie si pun degeaba.Ca sa pun paznic doar pentru mine nu am bani ...Daca utilizez tehnici de gherila,spetnaz etc impotriva impotriva hotilor din victima ma transform in infractor...

Pe camp nimeni nu are cu el  codul penal sa-l citieasca ,acolo furca,coasa si toporu conteaza ...stiti si dvs asta.

In cazul acesta ca sa imi protejez viata cand voi da nas in nas cu hotii  ,ce pot face ?

Pot solicita o autorizatie pentru permis port arma sau autorizatie arma neletala  sa imi protejez viata atunci cand ma duc pe camp la teren ?  Nu mie de produse ,imi este ca imi da vriun topor in cap...

Sau macar jandarmi sa ne pazeasca terenurile din 24 in 24...

Ce pot face legal sa imi protejez terenu,recolta si viata ?

• 0
  • Membru

Cand observi ca sunt persoane pe terenul tau care sustrag din recolta ta, poti sa anunti Politia. Totodată poti sa si filmezi acele persoane daca fac acest lucru. 

Nu trebuie sa te certi cu hotii sau sa creezi o stare de conflict.

Pentru a folosi o arma neletala pentru autoaparare trebuie sa cunosti foarte bine conditiile legitimei aparari si conditiile in care poti sa faci uz de arma. 

• 0
  • Moderator

De asemenea în privinţa pazei recoltei şi a terenurilor poţi contracta o firmă de pază. Citeşte legea 333 privind paza bunurilor. Într-adevăr jandarmii au atribuţii de pază dar obiectivele lor sunt atribuite prin hotărâre de guvern, nu cred că pot să păzească propietăţi private.

• 0

@Catalin daca angajez firma de paza trebuie sa scot minim 800-1200 ron din buzunar in fiecare luna ,pentru 3 luni ma ajunge vreo 2400-3600 ron , nu este rentabil fiindca produc recolta pentru mine si familia mea .

@BGeorge - "Totodată poti sa si filmezi acele persoane daca fac acest lucru. "   Ce credeti ca o sa se intample daca ma surprind hotii ca ii filmez ? Sar la bataie cu furcile si topoarele ... Sau mai rau cazu Dinca,fata a sunat la 112 si dupa aia stim toti ce s-a intamplat.

Mi-as lua un pisol taser  sau un shotgun taser ... este nevoie de permis pentru asa ceva ?