Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat in Italia


emilromania

Recommended Posts

Vin si eu cu o rugaminte si de ce nu, poate si o rezolvare. In anul 2009 fiind rezident in Italia am avut permisul de conducere romanesc suspendat pe o perioada de 1 an din cauza a doua beri. Imediat la 1 luna dupa incident am plecat in tara definitiv si inca mai astept acest permis care se pare ca nu mai ajunge. Am intrebat si la ambasade si la politia rutiera si nimic. Intrebarea mea este cum se procedeaza pentru a putea conduce din nou ??? Am inteles ca ar exista o intelegere intre statele membre UE prin care se poate elibera o adeverinta provizorie de circulatie pana la revenirea permisului in tara. Mentionez ca am 48 de ani si a fost prima abatere de genul din viata mea. Va multumesc anticipat.

Edited by Dan
editare font
Link to comment

Teoretic autoritatile italiene ar fi trebuit sa inainteze permisul celor romane (prin procedurile lor interne, ambasade, consulate, etc). Aceasta procedura, in cel mai rau caz nu ar trebui sa dureze mai mult de 6 luni. Te poti adresa ambasadei italiene pentru a cere lamuriri. Undeva acest "lant" s-a rupt.

Sau poti risca sa dai permisul pierdut (ceea ce nu iti recomand) in speranta ca cel vechi nu va mai ajunge in romania.

Link to comment

Buna seara!am tot căutat pe forum un topic unde as putea sa-mi postez si eu problema si mi s-a părut ca aici s-ar încadra,sper sa nu fi gresit.

Permisul meu de conducere l-am obținut in România iar dupa ce am plecat in Spania si am obținut rezidența am preschimbat permisul cu unul spaniol.In luna mai a acestui an am ramas fara puncte (in Spania ti se acorda 12 puncte la început dupa care in urma infractiunilor ti se scade din ele) fapt pe care l-am descoperit urmarind accesand un site web spaniol al poliției spaniole unde iti indica cate puncte mai ai la permis.Am fost la Politie aici in Spania sa vad despre ce e vorba si ce optiuni am unde mi s-a spus ca intr-adevăr nu mai am puncte la permis dar pot sa mai conduc pina imi trimit instiintare ca imi ridica dreptu de a mai conduce.In momentul de fata in urma suspendarii permisului pe care inca o astept mi-am pierdut si locul de munca fiind conducator profesionist iar eu vreau acum vreau sa ma întorc in tara definitiv.

Întrebarea mea ar fi:ca sa-mi recuperez permisul ce optiuni am?mi s-ar putea transfera "suspendarea" in romania?as putea sa anulez cumva permisul spaniol si sa fac scoala din nou in romania?

Link to comment

suspendarea nu se poate ,, transfera" in Romania. Asteapta sa iti rezolvi problema cu permisul in Spania si dupa ce expira suspendarea si reintri in posesia permisului vii si il preschimbi in Romania.

Link to comment
 • 6 months later...

in data de 29-11-2013 am fost oprit de un post-bloc de carabinieri.cum nu mi-au gasit nimic au luat permisul invocind art 136bis din CDS-ul european.Eu nu am stiut nimicde legea aceasta si este adevarat sunt rezident in italia din 2007.eu acum ce anume trebuie sa fac sa recapat permisul,pt ca nu vreau sa fac convertire(traducere)pt ca vreau sa ma retrag in romania.  permisul e valid fara nici o suspendare      INTERBARI: exista vreun punct care ma avantajeazasa il recapat repede fara sa astept ca ajunge in romania?  cit ar trebui sa astept.?        va multumesc anticipat

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua !

 Tatalui meu i s-a suspendat permisul in Italia pe autostrada pentru depasire neregulamentara  pe 2 luni , perioada de suspendare a fost depasita dar permisul este de negasit !

A sunat la consulat la Trieste ,in Italia si i s-a spus ca ei nu inregistreaza permisele suspendate si ca acesta este trimis in Romania !

In Romania permisul nu este sosit , ce este de facut  ?  

Va multumesc ! 

Link to comment
 • Moderator

Ori luati legatura cu autoritatile italiene sa va confirme ca au trimit in Romania permisul (unde, la ce data, prin ce misiune diplomatica etc) si plecati pe fir...am mai vazut cazuri in care "uita" sa trimita documentele la autoritatea emitenta!

Link to comment
 • 10 months later...

Buna ziua! Am avut un accident in italia in urma cu 1 an jumatate si mi au suspendat permisul pe 2 ani doar ca pentru a redobandi permisul este nevoie de anumite analize imi trebuie rezidenta italiana si aia nu se face fara contract de munca. Eu sunt plecat acum din italia sunt in Anglia . Permisul mi a foat suspendat pt ca m au gasit cu alcolemie mare + accidenta - s a constatat k a fost vina mea .  Vreau sa va intreb daca pot circula in romania sau alta tara (permisul meu fiind suspendat in italia) e foarte grea procedura pt a redobandi permisul acolo plus costul care trece de 1500€. Sau dac pot sa l iau din Romania

Link to comment
 • Moderator
50 minute în urmă, Mircealucian a scris:

pt ca m au gasit cu alcolemie mare + accidenta -

Răducioiule, tu ești? 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 months later...

Bună ziua

Sunt rezident în Italia de 12 ani,luna trecută mia fost suspendat permisul pe o perioadă de 1 an de zile un urma uni control cu alcooltestul,este pentru prima data când mi se întâmplă,nu sunt un consumator frecvent,alcoolemia era la prima proba 0,89 si a doua 0,87

Întrebarea este : pot conduce în România și în afara statului Italian cu o fotocopie,sau pot cere un alt permis în țară cand ajung in Decembrie? In verbalul ce ei mi lau dat specifică clar că suspendarea este doar pe teritoriul național Italian.

Perioada Decembrie-Ianuarie sunt în România și aș avea nevoie să mă pot deplasa.

Dacă cineva mă poate ajuta...

Vă mulțumesc.

Link to comment
 • 1 month later...

Buna seara! Un bun prieten( șofer de tir) care conducea prin Italia mi-a spus că i s-a reținut permisul de conducere pentru depășirea timpului legal  alocat conducerii. Este posibil așa ceva? Dacă da, pentru cat timp? Mulțumesc.

Link to comment

Timpii de conducere sunt stabiliți în U.E prin Regulamentul (CE) nr. 561/2006 stabilește normele referitoare la perioadele de conducere, de repaus și la pauzele care trebuie respectate de către conducătorii auto de camioane și autobuze în vederea îmbunătățirii condițiilor de lucru și a siguranței rutiere. În acest regulament  se mai prevede și faptul că „Statele membre ar trebui să stabilească norme referitoare la sancțiunile pentru încălcarea prezentului regulament și să se asigure că acestea sunt aplicate. Aceste sancțiuni trebuie să aibă un caracter efectiv, proporționat, disuasiv și nediscriminatoriu. De asemenea, posibilitatea de imobilizare a vehiculului în caz de încălcare gravă ar trebui să figureze pe scara comună a măsurilor pe care statele membre le pot aplica. Dispozițiile prezentului regulament referitoare la sancțiuni sau la proceduri nu aduc atingere normelor naționale referitoare la sarcina probei”. Deci fiecare stat are propriile legi în acest domeniu, iar noi nu putem cunoaște legislația din toate statele U.E, inclusiv Italia. În România acest domeniu este reglementat prin O.G. nr. 37/2007 modificată prin O.G. nr. 8/2015. Se poate ca în Italia, pe lângă sancțiunea cu amendă să fie prevăzut și reținerea permisului de conducere. Cel mai bine prietenul se poate adresa Ambasadei României din Italia cerându-i asistență.

Link to comment

ValiVali .   Trebuie sa astepti sa-l trimita in Romania . DPR iti v-a trimite in scris o instiintare prin care ti se comunica masura luata . Am o cunostiinta in Germania , careia i-a fost suspendat dreptul de a conduce un an de zile . Directia Politiei Rutiere din cadrul IGPR , i-a trimis comunicare in care arata ca , au primit permisul de conducere  impreuna cu documentatia si masura ,,suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul Germaniei timp de un an " . DPR a luat la cunostiinta si nu a asimilat suspendarea si pe teritoriul Romaniei . Fapt pentru care , omul si-a ridicat permisul de conducere si este in posesia lui in prezent . A ramas cu suspendarea pe teritoriul Germaniei si ci o amenda de 2000 Euro. Asteapta comunicare care , iti v-a veni la domiciliul din Romania , poate ai noroc si se v-a intampla la fel . Repet , satatul German a suspendat dreptul de a conduce pe teritoriul lor pe o perioada de un an de zile , nicaeri nu scria ca cer anularea lui . Deci , bafta .

Link to comment
On 13.12.2016 at 10:09, nutug69 a scris:

Deci , bafta .

Las', că avem deja destui bețivi pe drumuri, nu ne mai trebuie încă unul. Mai bine să n-aibă baftă. ;)

 • Upvote 2
Link to comment

Poate, deși avînd în vedere că prima lui grijă în momentul ăsta este cum să scape de pedeapsă, eu unul mă cam îndoiesc că are intenția să învețe ceva. Dar cine știe, poate că-s eu prea cinic. :)
Ca o paranteză, mi se pare suprinzător cît de mulți șoferi care nu s-au mai urcat niciodată băuți la volan sînt prinși, coincidența naibii, exact atunci cînd o fac pentru prima oară. Ce ți-e și cu Murphy ăsta, dom'le... :lol:

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua!In ianuarie 2016 mi.au suspendat permisul in Italia pe 90 zile pentru conducere in stare de ebrietare.Mentionez ca eram acolo fara forme legale.M au judecat si pentru redobandire trebuia sa fac o serie de analize.Nu am putut sa le fac neavand resedinta acolo.in scurt timp am parasit italia,ei refuzand sa mi dea permisul sub semnatura.M.am interesat recent si permisul e tot la prefectura Caserta ei spunand sa ma duc sa fac analize.asta ar insemna sa ma duc sa ma angajez si sa inchiriez o locuinta acolo.Un avocat mi a zis ca m.au judecat eronat si ca permisul trebuia trimis in 30 zile in Romania.Intrebarea mea este daca as putea sa l dau pierdut tinand cont ca suspendarea de 3 luni a trecut de aproape 2 ani

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.