Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat dar nepredat

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, anul trecut in vara m-i s-a suspendat permisul pentru "neacordare de prioritate pietonilor pe trecere" si binenteles ca am depus contestatie insa primul proces l-am castigat dar politia rutiera a facut recurs. dupa primul proces am primit instiintare de pa tribunal sa ma prezint in noiembrie la al 2-lea proces iar dupa al 2-lea proces nu am mai primit nici decizie nici instintare nimic.permisul a fost suspendat 30 de zile. problema e ca daca ar trebui sa il predau acuma ar trebui sa ajung de dimineata  pana la ora 12 la tribunal (lucru imposibil ca nu mai stau in oras si nu am transport decat dupa ora 12:30 sau la 5:50 dimineata) si sa merg la politie cu decizia. este obligatoriu sa mai predau permisul? daca da.....pe cat timp imi va fi suspendat? merci

• Moderator
Publicat

1. Ai făcut contestaţie împotriva procesului verbal şi ai pierdut, contestaţia ta a fost respinsă de instanţa de judecată. Întrucât au fost epuizate toate formele de apel/recurs, e normal şi firesc să nu îţi fie comunicată sentinţa de către instanţă. Aşa se procedează în cazul hotărârilor definitive şi irevocabile.

2. Din ce spui, se pare că ai primit acasă înştinţarea oficială de la Poliţia Rutieră care îţi comunică faptul că dreptul de a conduce autovehicule ţi se suspendă şi perioada în care se aplică această măsură. Asta înseamnă că Poliţia Rutieră a legalizat hotărârea instanţei şi o pune în aplicare.

Dacă nu vei preda permisul în termenul legal de 5 zile, perioada de suspendare a dreptului de a conduce se majorează cu încă 30 zile, iar dacă eşti depistat conducând autovehicule te pricopseşti cu un dosar de cercetare penală şi ţi se anulează permisul definitiv.

Publicat

Instiintarea de la politie nu am primit-o.acasa am primit doar o citatie care ma chema la judecatorie pentru al 2-lea proces. treaba cu suspendarea permisului pe 30 de zile am primit-o cand am primit amenda si am fost prins.hotararea definitiva si irevocabila trebuia sa se dea dupa al 2-lea proces.problema mea majora este ca nu prea am cum sa ajung la tribunal dupa hotarare pentru a putea merge cu ea la politia rutiera sa predau permisul. au trecut vreo 5 luni de la procesul acela....intrebarea este: daca merg zilele astea pana la judecatorie sa iau hotararea cate zile imi va fi suspendat permisul? 60 de zile sau mai mult?

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Păi spune aşa.

Termenul de predare a permisului de conducere este de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei.

Ca să devină irevocabilă este necesar un înscris pe aceeaşi sentinţă şi orice parte în proces poate solicita legalizarea hotărârii judecătoreşti, iar termenul de 15 pentru predarea permisului de conducere, se scurge de la data legalizării hotărârii judecătoreşti.

Când legalizarea se face de către persoana în cauză (contravenient), acesta este obligat să se prezinte în termen de 15 zile cu hotărârea definitivă şi irevocabilă la poliţie şi să predea permisul. Dacă nu face acest lucru, perioada de suspendare se majorează cu cele 30 zile.

Când acest lucru se face de către poliţie (fiind parte în proces are acest drept), contravenientul primeşte la domiciliu o înştiinţare oficială care îi aduce la cunoştinţă că este obligat să predea permisul în următoarele 5 zile, iar după trecerea acestui termen suspendarea dreptului de a conduce întră în vigoare. Perioada respectivă de suspendare a dreptului de a conduce se majorează cu 30 zile dacă contravenientul nu a predat permisul în termenul de 5 zile.

Dacă vrei să rezolvi problema şi să eviţi o majorare a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, trebuie să mergi la tribunal, să soliciţi eliberarea hotărârii definitive şi irevocabile, iar cu această hotărâre să te prezinţi la poliţie şi să predai permisul de conducere.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.