Jump to content
POLITISTI.ro

Refuz recoltare probe biologice antidoping

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna seara ! Imi cer scuze daca s-a mai pus aceasta intrebare, dar eu nu am gasit pana acum un raspuns care sa fie concret.

Conform legislatiei in vigoare, ANAD-ul, Agentia Nationala Antidoping are dreptul de a desfasura controale in salile de fitness pentru a depista consumul/detinerea/vanzarea etc. de substante interzise (anabolizante). 

Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Se poate refuza controlul antidoping/antidrog, daca nu esti sportiv afiliat unui club de fitness, ci doar simplu practicant? Politia antidrog poate dispune testarea respectivului, fara acordul acestuia?

Care sunt sanctiunile pentru refuzul unui astfel de test?

Intreb pentru ca m-am contrazis cu cineva care nu crede ca este posibila o astfel de actiune, asta pentru a elimina orice suspiciune ca as fi eu cel care doresc sa ma sustrag unui astfel de test . Imi cer scuze pentru eventualele greseli de scriere.

Va multumesc !

Modificat de nanuionut
  • Moderator
Publicat

Agenţia Naţională Anti-doping nu are absolut nicio legătură cu Poliţia Română.

Agenţia Naţională Anti-doping este autoritatea naţională responsabilă cu privire la adoptarea şi implementarea reglementărilor anti-doping.

Poliţia nu se ocupă cu combaterea fenomenului de dopaj în sport, iar dopajul nu trebuie confundat cu consumul de droguri.

• Moderator
Publicat

Asta în cazul în care nu tragi ceva "coc" să-ţi crească muşchii, că atunci devine problema noastră. :naughty:

Publicat

In legea care reglementeaza combaterea substantelor interzise este specificat ca este si un reprezentant al politiei, pe langa ceilalti membrii care au drept de control. De asta intrebam, in cazul in care refuzi controlul celor de ANAD, iar unul din medicii din comisie constata ca esti consumator de anabolizante, poate politia sa intervina? 

• Moderator
Publicat

Cum ar putea să constate dacă nu te supui testului? Pentru că nu are la ce să facă analize.

Sau te referi la un caz flagrant când te surprinde consumând?

Publicat

Adica refuzul de a le da probe de urina, daca iti este solicitat acest lucru. 

• Moderator
Publicat

Nu ştiu cine ţi-a băgat în cap toate poveştile ăstea, dar să ştii că consumul de substanţe anabolizante nu este o faptă prevăzută de legea penală.

În România, ca şi în marea majoritate a ţărilor europene, consumul de droguri NU se pedepseşte. Totuşi, este ilegală deţinerea de droguri în vederea consumului şi se pedepseşte potrivit Legii 143 / 2000. Dacă consumul de droguri nu e incriminat de lege, cu atât mai puţin poate fi incriminat consumul de anabolizante şi steroizi.

Treaba poliţistului în comisia respectivă nu este să oblige pe cineva să se supună testului anti-doping, el urmăreşte cu totul alte aspecte acolo.

În plus, conform art. 8 alin (3) din Lega nr. 104/2008 "testarea doping se efectuează numai cu acordul expres, în scris, al practicantului de culturism sau de fitness şi cu respectarea principiului confidenţialităţii datelor acestuia".

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.