Jump to content
POLITISTI.ro

Refuz recoltare probe biologice antidoping


nanuionut

Recommended Posts

Buna seara ! Imi cer scuze daca s-a mai pus aceasta intrebare, dar eu nu am gasit pana acum un raspuns care sa fie concret.

 

Conform legislatiei in vigoare, ANAD-ul, Agentia Nationala Antidoping are dreptul de a desfasura controale in salile de fitness pentru a depista consumul/detinerea/vanzarea etc. de substante interzise (anabolizante). 

 

Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Se poate refuza controlul antidoping/antidrog, daca nu esti sportiv afiliat unui club de fitness, ci doar simplu practicant? Politia antidrog poate dispune testarea respectivului, fara acordul acestuia?

Care sunt sanctiunile pentru refuzul unui astfel de test?

 

Intreb pentru ca m-am contrazis cu cineva care nu crede ca este posibila o astfel de actiune, asta pentru a elimina orice suspiciune ca as fi eu cel care doresc sa ma sustrag unui astfel de test . Imi cer scuze pentru eventualele greseli de scriere.

 

Va multumesc !

Edited by nanuionut
Link to comment
  • Moderator

Agenţia Naţională Anti-doping nu are absolut nicio legătură cu Poliţia Română.

Agenţia Naţională Anti-doping este autoritatea naţională responsabilă cu privire la adoptarea şi implementarea reglementărilor anti-doping.

Poliţia nu se ocupă cu combaterea fenomenului de dopaj în sport, iar dopajul nu trebuie confundat cu consumul de droguri.

Link to comment
  • Moderator

Asta în cazul în care nu tragi ceva "coc" să-ţi crească muşchii, că atunci devine problema noastră. :naughty:

Link to comment

In legea care reglementeaza combaterea substantelor interzise este specificat ca este si un reprezentant al politiei, pe langa ceilalti membrii care au drept de control. De asta intrebam, in cazul in care refuzi controlul celor de ANAD, iar unul din medicii din comisie constata ca esti consumator de anabolizante, poate politia sa intervina? 

Link to comment
  • Moderator

Cum ar putea să constate dacă nu te supui testului? Pentru că nu are la ce să facă analize.

Sau te referi la un caz flagrant când te surprinde consumând?

Link to comment
  • Moderator

Nu ştiu cine ţi-a băgat în cap toate poveştile ăstea, dar să ştii că consumul de substanţe anabolizante nu este o faptă prevăzută de legea penală.

În România, ca şi în marea majoritate a ţărilor europene, consumul de droguri NU se pedepseşte. Totuşi, este ilegală deţinerea de droguri în vederea consumului şi se pedepseşte potrivit Legii 143 / 2000. Dacă consumul de droguri nu e incriminat de lege, cu atât mai puţin poate fi incriminat consumul de anabolizante şi steroizi.

Treaba poliţistului în comisia respectivă nu este să oblige pe cineva să se supună testului anti-doping, el urmăreşte cu totul alte aspecte acolo.

În plus, conform art. 8 alin (3) din Lega nr. 104/2008 "testarea doping se efectuează numai cu acordul expres, în scris, al practicantului de culturism sau de fitness şi cu respectarea principiului confidenţialităţii datelor acestuia".

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.