Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere retinut in Italia

bogdanachim

Recommended Posts

Buna ziua,sunt intr-o situatie incurcata cu permisul de conducere si nu stiu de la cine as putea cere un sfat.In 2010 am lucrat pe tir in Italia,am depasit timpi de condus si am avut un accident soldat cu avarierea masinii pe care o conduceam intrind in sant,am platit o amenda iar permisul a fost retinut,am intrebat atunci de agentul de circulatie si mi-a spus ca pe un an,am fost de mai multe ori la ghiseul Permise iar acolo figurez cu permisul valid si am fost sfatuit sa ma interesez in Italia caci aici nu e.Va rog un sfat,cui sa ma adresez?

Din pacate am pierdut toate actele pe care le-am primit,am incercat sa contactez firma la care am lucrat dar fara succes.

• 3 years later...

Buna ziua,

Am rezidenta in Italia din anul 2007, dar in anul 2009-2011 m-am intors in Romania, am lucrat legal cu carnet de munca si chiar am beneficiat de ajutor de somaj. In aceasta perioada am facut scoala de soferi in Romania si am obtinut permisul de conducere pentru profesionisti. 

M-am intors inapoi in Italia in 2012 si m-am angajat conducator auto pe tir. Acum m-a oprit politia in Italia si mi-a retinut permisul si mi-a zis ca-l trimit in Romania ca nu este valabil in Italia, ca am rezidenta in Italia din anul 2007 si nu aveam voie sa fac scoala de soferi profesionisti in Romania, si daca mai vreau sa conduc tirul trebuie sa mai fac odata scoala de soferi profesionisti in Italia.

Este corect? Eu nu am stiut ca trebuie sa-mi schimb permisul in Italia, eu am lucrat legal in aceea perioada in Romania (se poate demonstra ca in acea perioada am fost in Romania chiar m-am insurat in 2010 - am carnetul de munca, certificat de casatorie) dar nu am avut pe cine sa rog sa mearga sa-mi opreasca resedinta in Italia. Ce sa fac acum?

Nu mai pot lucra, si in plus este obligatoriu sa mai fac scoala de soferi inca odata in Italia? Sunt in Italia, am o sotie care nu lucreaza si un copil de 4 ani (copilul este la gradinita in Italia), ce pot face ? ca trebuie sa lucrez sa-mi intretin familia si sa platesc chiria, care este legislatia corecta? ajutati-ma va rog ce pot sa fac?