Jump to content
POLITISTI.ro

Tulburarea linistii publice in mod repetat. Ce se poate face?


Pastravul

Recommended Posts

Buna seara.

 

     Am o problema cu vecinul de deasupa mea , scandalagiu recunoscut, client vechi al sectiei de politie de care apartinem.

    Am chemat de nenumarate ori politia si eu si vecinii, are si destule amenzi date. Ca o scurta caracterizare este tipul de om fara capatai , nu are servici , cand mai face un ciubuc il bea, dupa care scandal ,injuraturi , batai cu copilul si sotia , amenintari catre vecini , tot tacamul. 

     De vreo doua ori a venit politia si l-au dus la Spitalul de nebuni, dar dupa cateva zile venea nevastasa si-l lua acasa .

    Au fost cateva zile cand m-am trezit cu el la usa, fiindca vedea politistul in momentul in care ma legitima pentru plangere , venea cu amenintari si injuraturi dupa ce politistii plecau .

    Imi poate explica cineva cum as putea rezolva aceasta situatie , pentru care momentan zic ca am facut tot ce se poate face legal .

 

  Multumesc anticipat.

Link to comment

Vă strângeți mai mulți vecini și faceți o plângere pentru comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Atenție însă. Va trebui ca vecinii să depună și mărturie la poliție altfel plângerea nu va mai avea nicio valoare. Deasemenea trebuie ținut cont că plângerea trebuie să urmeze unui scandal al vecinului de natură a tulbura liniștea și ordinea publică, gesturi obscene (sau de ex. expunerea organelor genitale concomitent cu proliferarea de injurii și amenințări).  Martorii (vecinii) trebuie să se declare oripilați, speriați de ieșirile bețivului, copii nu mai pot dormi, etc. pentru a întruni elementele constitutive ale acestei infracțiuni. Să nu uitați să precizați în plângere sau în declarații că bețivul a fost de mai multe ori sancționat contravențional dar că acesta a continuat să comită aceste fapte, fapt pentru care este necesară o pedeapsă mai aspră. Pentru depunerea plângerii luați legătura cu polițistul de proximitate. El vă va ghida și în formularea plângerii. 

Edited by Dan
  • Upvote 1
Link to comment

Şi eu am aceleaşi probleme cu administratorii unui teren de fotbal sintetic.

Sunt mulţi care joaca fotbal până pe la miezul nopţii, înujură, strigă, urlă şamd. Am chemat colegii de la secţie, au fost sancţionaţi şi a doua zi se repetă din nou.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Buna ziua,

 

Am o rugaminte, imi puteti spune daca fac o reclamatie unor vecini pentru deranajarea linistii publice ( intr-o zi de luni ei au tinut muzica pana diminteata la 5:30 sa nu mai pun tipete, bubuieli, rasete si injuraturi). Acesti sunt niste lasi, cand aud batai in usa inchid muzica, lumina, nici "musca" nu se mai aude (am dorit sa vb civilizat cu ei si am fost la usa, eu femeie de 1,50 inaltime si nu au vrut sa deschida usa, 2 baieti in toata regula)... Intrb mea este urmatoare, daca chem politia, acestia se prezinta la fata locului, iar lasii inchid tot si nu rasp la usa ce se intampla?

 

Va multumesc anticipat.

Link to comment
  • 6 years later...

Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs deoarece am ajuns la limita.Locuiesc intr un bloc iar vecinii de deasupra fac petreceri pana la 5 dimineata,nu respecta programul de liniste.Am facut nenumarate sesizari la 112,plangere scrisa la sectia de Politie unde politistul responsabil de zona unde locuiesc m a luat la misto,spunand ca pot face ce vor in afara programului de liniste.Va rog sa ma sfatuiti ce mai pot face pt a i potoli pe acesti indivizi.Precizez ca l au asteptat de doua ori pe sotul cand a venit de la serviciu sa ii ceara socoteala de ce am sunat la politie.Va rog sa imi spuneti toate caile legale pt a putea face ceva in acest sens.Copilul de 5 ani ma tot intreaba de ce e galagie si se vorbeste urat.Va multumesc frumos!

Link to comment
  • 4 months later...

Buna ziua,

 

Vecinul care locuieste deasupra mea face mereu zgomot si reparatii in garsoniera, 3-4 luni. Este vorba de un cuplu de etnie roma, locuiesc doua persoane dar este una singura trecuta la intretinere.

Au avut scandal cam 3 spatamani (tipete si arauncaturi de obiecte pe jos) la care eu le-am cerut de doua ori sa nu mai faca zgomot, a venit echipajul si 3 luni de zile a avut mers de elefant fara papuci in casa).

Foloseste ciocanul, bormasina muta mobila, trage si scapa obiecte pe parchet loveste in pereti chiar si in intervalul 22-04 .

Este si sfidator si vorbeste urat si imi aduce injurii la adresa mea( se aude prin perete).

I-am transmis si adminitratorului acest lucru si el tot continua sa loveasca in pereti.

Idea e ca locuiesc singur si nu am martori, am doar inregistrari can loveste in perete si foloesete bormasina

Am ajuns la limita disperari, ce as putea sa fac in afara de a ma muta si a actiona in instanta, Pot sa depun plangere impotriva lui ?

Link to comment
  • Moderator

Sigur că poţi depune plângere împotriva lui, dar e bine să fii conştient de faptul că ceea ce face acel vecin dpdv legal constituie o simplă contravenţie (primeşte o amendă). Adică să nu te aştepţi că o să vină poliţiştii şi o să-l scoată din locuinţă sau că ar putea ajunge la puşcărie pentru o asemenea faptă, deoarece legea actuală prevede doar o simplă amendă, Iar în astfel de situaţii formularea unei plângeri împotriva veciniului poate fi cu dus şi-ntors, adică lucrurile pot degenera sau în caz fericit se poate potoli.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.