Jump to content
POLITISTI.ro

Se poate obtine o copie a chitantei prin care s-a platit taxa de mediu ?


DIB
Go to solution Solved by Dan,

Recommended Posts

Buna.

Am achizitionat un autovehicul pentru care taxa de prima inmatriculare ar fi trebuit achitata. A fost inmatriculat in 15.03.2007

Din pacate ANAF la verificarea dupa civ spune ca masina e ca noua si nu au nici o inregistrare dar la finante tm se pare ca exista ceva inregistrat (verificare dupa talon )

Va rog imi puteti spune se poate cere o copie, daca exista, a acelei chitamnte la S.P.C.R.P.C.I.V. sau la alt compartiment ?

Din pacate primul proprietar este decedat ...

Multumesc,

Link to comment
  • Solution

Singura instituție abilitată să emită adeverința din care să reiasă că taxa a fost plătită și nerecuperată este ANAF și se poate elibera ori de câte ori se face transcrierea dreptului de proprietate. În altă ordine de idei poți face o cerere on-line la adresa drpciv@mai.gov.ro prin care să soliciți informațiile care te interesează.

Edited by Dan
Link to comment
  • Moderator

Există posibilitatea de a depune o solicitare către DRPCIV în care sa ceri eliberarea unei copii a chitanţei de la dosarul de înmatriculare, în baza legii privind accesul la informaţii publice.

Dar nu ştiu cât te ajută acest lucru, pentru că după noua lege, DRPCIV solicită o adeverinţă eliberată de ANAF din care să reiasă că taxa a fost plătită și nerecuperată în momentul în care soliciţi transcrierea dreptului de proprietate.

PS: DRPCIV nu mai are nicio legătură cu Poliţia Română încă din 2002. ;)

Link to comment

Asta bineînțeles în cazul în care ești sigur că taxa nu a fost cumva recuperată în instanță. Ăsta poate fi unul din motivele acestei nebuloase. :clip: Pentru a verifica acest lucru poți apela la portalul instanțelor de judecată, în județul unde a avut domiciliul vechiul proprietar (la secțiunea tribunal-contencios administrativ) unde poți afla cu siguranță dacă taxa respectivei mașini a fost recuperată sau câștigată în instanță.

Link to comment

Multumesc.

Aceea copie se prezinta la ANAF ca ei sa identifice plata. Si dupa ce au identificat plata elibereaza adeverinta si asa mai departe.

Multumesc pentru ajutorul Dumneavoastra.

Am o alta intrebare: Primul proprietar fiind decedat se poate recupera taxa de catre mostenitori ?

Multumesc.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.