Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Se poate obtine o copie a chitantei prin care s-a platit taxa de mediu ?


DIB

Question

Buna.

Am achizitionat un autovehicul pentru care taxa de prima inmatriculare ar fi trebuit achitata. A fost inmatriculat in 15.03.2007

Din pacate ANAF la verificarea dupa civ spune ca masina e ca noua si nu au nici o inregistrare dar la finante tm se pare ca exista ceva inregistrat (verificare dupa talon )

Va rog imi puteti spune se poate cere o copie, daca exista, a acelei chitamnte la S.P.C.R.P.C.I.V. sau la alt compartiment ?

Din pacate primul proprietar este decedat ...

Multumesc,

Link to comment

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Singura instituție abilitată să emită adeverința din care să reiasă că taxa a fost plătită și nerecuperată este ANAF și se poate elibera ori de câte ori se face transcrierea dreptului de proprietate. În altă ordine de idei poți face o cerere on-line la adresa drpciv@mai.gov.ro prin care să soliciți informațiile care te interesează.

Edited by Dan
Link to comment
  • 0
  • Moderator

Există posibilitatea de a depune o solicitare către DRPCIV în care sa ceri eliberarea unei copii a chitanţei de la dosarul de înmatriculare, în baza legii privind accesul la informaţii publice.

Dar nu ştiu cât te ajută acest lucru, pentru că după noua lege, DRPCIV solicită o adeverinţă eliberată de ANAF din care să reiasă că taxa a fost plătită și nerecuperată în momentul în care soliciţi transcrierea dreptului de proprietate.

PS: DRPCIV nu mai are nicio legătură cu Poliţia Română încă din 2002. ;)

Link to comment
  • 0

Asta bineînțeles în cazul în care ești sigur că taxa nu a fost cumva recuperată în instanță. Ăsta poate fi unul din motivele acestei nebuloase. :clip: Pentru a verifica acest lucru poți apela la portalul instanțelor de judecată, în județul unde a avut domiciliul vechiul proprietar (la secțiunea tribunal-contencios administrativ) unde poți afla cu siguranță dacă taxa respectivei mașini a fost recuperată sau câștigată în instanță.

Link to comment
  • 0

Multumesc.

Aceea copie se prezinta la ANAF ca ei sa identifice plata. Si dupa ce au identificat plata elibereaza adeverinta si asa mai departe.

Multumesc pentru ajutorul Dumneavoastra.

Am o alta intrebare: Primul proprietar fiind decedat se poate recupera taxa de catre mostenitori ?

Multumesc.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.