Jump to content
POLITISTI.ro

Perle marca "Vasile Blaga" sic!


Dan

Recommended Posts

Vasile Blaga: Numarul politistilor din Romania este cu 26 % peste media europeana?!?!

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, recent la Constanta, ca in Romania sunt prea multi politisti fata de media UE !!! si ca problema nu este la lipsa de personal, asa cum sustin unii politisti, (la momentul ala nu se mai considera colegul nostru) ci managementul unora dintre inspectoratele judetene.

“Nu vreau sa mai aud ca avem prea putini politisti. Eu nu am alte date decat cele europene. Romania are 54.000 de politisti si mai are 30.000 de oameni in Jandarmerie. Suntem cu 26 la suta peste media europeana”, a declarat Vasile Blaga.

Sa se fi dus in teritoriu sa vada cum lucreaza colegii de la Posturile de politie!!

  • Upvote 3
Link to comment

Judecata Buldogului este tipul adunarii pe care il face tiganca care aduna florile (ca tot este evaziunea in floare in acest sector) la colt de strada. Mister Bleaga baga in categoria politistilor si specimene ca: mecanici,soferi, instalatori,bucatari de la popote, casieri, programatori, economisti, psihologi, preoti si tot calabalacul de oameni care compun organigrama Politiei Romane. Stimabile fa comparatie cu adevaratii politisti care lucreaza efectiv in operativ, in strada si nu cu cei angajati pe ochi frumosi sau pe baza de carnet portocaliu, sau cei care au contribuit in fondurile secrete ale sefilor.Eu nu pot fi politist si coleg cu cel care este la polonic, sau cu cel cu levierul, toata stima pentru meseria lor, dar este ALTCEVA, nu politist. Politistul prin excelenta prinde hotul, face dosarul penal, aplica amenda, etc. daca si cu siguranta este nevoie si de bucatari, economisti, mecanici, psihologi si alte oratanii, fa-i dracului personal civil remunerat corespunzator, ce au nevoie de grade si uniforme de politie, sau nu pot invarti polonicul daca nu este agent de politie, ori la financiar nu poate calcula statul de plata daca nu il apasa pe umar gradul de comisar. Cu ce este egal acesta cu un comisar de la op, circulatie, judiciar saqu economic, da-i salariu pentru studii superioare daca este cazul, da nu trebuie facut politist. Sunt psiholoage cu grade, da pentru ce mama dracului, altfel nu pot vorbi cu hotul la poligraf, ca de consilierea politistilor nici nu este vorba, am niste gaste la IPJ cand au venit la interviu le consiliam eu, in loc ele sa isi faca treaba. Buldogul statistic are dreptate, dar o analiza pertinenta NU S-A FACUT si nici NU SE DORESTE, le stricam pilele ( sau chiar pupilele) cand vezi cati togloditi poarta titulatura de politist, iar el habar nu are cu ce tacam se mananca aceasta meserie.

  • Upvote 4
Link to comment
  • Moderator

Ahaaa....fiindca suntem prea multi am stat aproape tot anul trecut singur la postul de politie unde lucrez...de aia...fiindca suntem prea multi de patru ani de cand sunt in politie nu am mai cunoscut sarbatori, nu stiu ce e ala Revelion, nu stiu ce e aia liber...si exemplele pot continua...nu vreau sa ma aprind, asa ca ma opresc aici.

  • Upvote 3
Link to comment

Lord sunt de acord cu ce spui.

Insa numaratoarea se face altfel.

Aduna numarul politistilor 42000(real), cu numarul jandarmilor 30000, cu numarul politistilor de frontiera, cu numarul politistilor comunitari si cu numarul pompierilor.

Si atunci ai sa vezi cati suntem la 100000 de locuitori.

Iti aduc aminte ca nu cu foarte mult timp in urma se angajau cu miiile!!!!!! numai cu buletinul ca la ALTEX , la jandarmi, la graniceri, la pompieri......iti suna cunoscut.

Si nu a fost destul. Ne-au mai unit si cu administratia publica. Ce-o avea stampila de la primarie cu politia nu stiu si nimeni nu vrea sa imi explice, nici macar secretarii de stat din minister.

Intelegi care este pricolul. Politisti comunitari, ,,jandarii" , politistii de frontiera..........toti intra in categoria ,,ORDINE PUBLICA".

Daca tot au vrut donii de la Bucuresti sa faca astfel de numaratori de ce functiile de la pompieri si ,,jandari" cele ALTEX nu au fost alocate la politie?

De ce din 400000!!!! de bugetari angajati in ultimii 5 ani nu s-au regasit si cei 10000 lipsa din schema de organizare si functionare a politiei?

Pentru ca are dreptate domnul Blaga suntem 52000 pe hartie, 42000 real plus 10000 !!!! lipsa!!!

Curios este ca la ,,jandari" si pompieri schema este la nivelul ,, preaplin".

Ce legatura au,, jandarii" care sunt militari, cu politia iar nu pricep.

Abia pe urma vin cele expuse mai sus de tine, atat de bine .............

Si pentru ca imi place ce tastezi iti spun un secret: psiholoaga despre care vorbesti are functie de specialist 1 adica cea mai mare functie la care poate sa aspire un ofiter dupa zeci de ani de munca in operativ la intreprinderea POLITIA ROMANA.

Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis
  • Upvote 4
Link to comment

Confunzi in mod grosolan notiunea de Vama (care poate fi si la interior, sau aeroportuar) cu aceea de Punct de Trecere a Frontierei de Stat! In rest sustin o parte din afirmatia dumitale. Politia de Frontiera a ajuns un fel de moasa comunala, care se pricepe la orice si la nimic bine. Voi politistii aveti compartimente specializate pe anumite tipuri de infractiuni. Noi am ajuns sa ne pricepem aproape la toate. Logic si normal ar fi ca infractiunile ce exced Regimului juridic al Frontierei de Stat sa fie rezolvate de Politie, care sunt profesionistii in adevaratul sens al cuvantului, frontieristii intervenind in prima instanta la limitarea efectelor sau retinerea si deferirea catre Politie a infractorului. In acest fel fiecare s-ar ocupa de ceea ce stie sa faca mai bine. Dar am explicat in alt post ce s-a dorit, si ce a rezultat.... :emo-yessir:

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.